عبدالله اوجالان:در صورت عدم حل مسئله احتمالا جنگ سختی روی خواهد داد

عبدالله اوجالان:در صورت عدم حل مسئله احتمالا جنگ سختی روی خواهد داد



اوجالان در دیدار روز چهارشنبه ‌خود با وکلایش برگزاری موفقیت آمیز هشتمین کنگره‌حزب آزادی زنان پاژک را تبریک گفت.رهبر ملت کرد عبدالله ‌اوجالان روز چهارشنبه ‌در دیدار با وکلای خود بویژه ‌برگزاری هشتمین کنگره حزب آزادی زنان پاژک را تبریک گفت.

اوجالان با درود به ‌جنبش آزادی زنان چنین گفت:مقاومت زنان در برابر حاکمیت مرد سالارانه‌از اهمیت بسیاری برخوردار است. من بر این باورم که‌زنان از نظر ایدئولوژیک به‌ سطح بالایی رسیده‌اند.اوجالان در رابطه ‌با ملاقاتهایی که ‌در امرالی با وی انجام می‌گیرند و همچنین در باره‌روند پس از انتخابات و 15 ژوئن ارزیابی‌های مهمی ارائه‌داد.اوجالان با اشاره ‌به ‌اینکه‌هیئت ملاقات کننده‌جدیت و اهمیت روند موجود را درک کرده‌اند گفت:با این وجود می‌خواهم با تدبیر کامل با این مسئله ‌برخورد کرده ‌و سعی دارم روند آتی را پیش بینی نمایم. تجارب گذشته ‌در دست ماست و نمی‌خواهم به ‌شکلی یک طرفه‌گام بردارم.

اوجالان در این رابطه‌چنین افزود:

بدون تردید دیدارها بسیار مهم و این هیئت نیز جدی هستند. در این هیئت نمایندگان نهادهای حکومتی نیز وجود دارند. این هیئت از توان تأثیر گذاری بر حکومت ، احزاب سیاسی و جامعه‌برخوردار است، هر چند تاکنون چنین تأثیری نگذاشته‌اما ما باید هر گونه ‌احتمالی را در نظر بگیریم. من ناگزیرم به ‌خاطر اتفاقاتی که‌قبلا اوزال ، اربکان و اجویت با آن روبرو شدند، تمام نکات را بدقت مورد توجه‌قرار داده‌ و با آن برخورد کنم. من این مورد را با هیئت ملاقات کننده ‌نیز مطرح کرده‌و گفته‌ام: احتمال دارد شما بخاطر ملاقات با من دچار چنین سرنوشتی شوید. نیروها و جناحهای بسیاری وجود دارند که ‌مخالف این اقدامات هستند و سعی دارند در این مسیر مانع ایجاد کنند.

اوجالان بار دیگر ضمن خاطر نشان ساختن اینکه ‌باید تا 15 ژوئن گامهای عملی برداشته ‌شود ، یادآوری نمود که ‌تاکنون نیز دفاعیات وی را تحت عنوان " کردها در محاصره ‌نابودی قرار دارند " به‌دادگاه تحویل نداده‌اند.

اوجالان در ادامه‌سخنان خود اینچنین هشدار داد:من تا 15 ژوئن منتظر خواهم ماند. من گفته ‌بودم که ‌پس از آن روز، خلق ما دیگر نخواهد توانست حتی یک ساعت نیز تحمل کند. من هشدار داده‌بودم که ‌پس از 15 ژوئن یا توافق انجام خواهد شد و یا اینکه ‌جنگی سخت و همه‌جانبه‌درخواهد گرفت که ‌عواقب آن بسیار سنگین بوده ‌و به‌جنگهای داخلی منجر خواهد شد. من مجددا تأکید می‌کنم اگر جنگی درگیرد نه ‌تنها کردها بلکه‌تمام جناحها را در بر گرفته ‌و برهمه ‌تأثیر خواهد گذاشت. من به ‌شکلی کاملا شفاف به ‌کردها می‌گویم که‌در چنین شرایطی مرا در اینجا همچون مرده‌ای در نظر بگیرند. من در اینجا قادر به‌رهبری نخواهم بود و ما تنها یک ماه فرصت داریم.

رهبرملت کرد عبدالله‌ اوجالان با بیان اینکه ‌روند پس از 15 ژوئن یا به ‌توافق با مفهومی منتهی خواهد شد و یا اینکه‌ به‌ جنگی سخت منجر می‌شود، اعلام کرد که ‌مرحله‌ای تاریخی آغاز شده‌است.اوجالان با بیان اینکه ‌اگر توافقی انجام گیرد، این بزرگترین توافق کردها در تاریخ خواهد بود، در این رابطه‌ چنین ادامه ‌داد: این تابستان، تابستان بسیار مهمی است که ‌احتمالا بسیاری از اتفاقات آن برای اولین بار روی خواهند داد . 18 سال است که ‌من از بروز جنگ پیشگیری کرده ‌و هر بار می‌گویم شاید به ‌راه حل دمکراتیک برسیم و یا به‌ شکلی دیگر من آتش جنگ را سرد کرده‌ام. اما پس از 15 ژوئن دیگر دفاع پاسیو و دفاع فعال معنایی نخواهند داشت و آپو، آپوی سابق نخواهد بود. در آخرین ملاقات من این موضوع را به‌ شکلی کاملا شفاف به‌ هیئت حکومتی گفته‌ام. لازم نیست کسی برداشت غلط داشته ‌باشد، این یک تهدید نیست، من وظیفه ‌خود می‌دانم که ‌این هشدار را داده‌ باشم.

اوجالان با بیان اینکه ‌نیروهایی هستند که‌ مخالف حل مسئله ‌بوده ‌و دراین رابطه ‌به‌ انواع شیوه ‌فتنه ‌و آشوب خواهند کرد، از مردم و نیروهای گریلا خواست که ‌نسبت به‌ این موضوع هشیار باشند و چنین افزود:باید در روند توقف عملیات هوشیارانه‌تر عمل کنند . محافظت گریلاها از خودشان در زمان توقف عملیات بسیار مهمتر از دیگر زمانهاست. باید 24 ساعته ‌مراقب باشند، اما پیداست که‌ جدیت آنرا درک نکرده‌اند. باز هم مشخص است که ‌در اپراسیونهای نابودی سیاسی جوانان و افرادی را که ‌مقاومترند هدف قرار داده ‌و فکر می‌کنند که‌ به ‌این شکل قادر به ‌شکست قیامها خواهند بود. اوجالان در بیان نتایج خطرناک اپراسیونهای نابودی سیاسی به ‌نقش آکادمی پلیس اشاره‌ کرد و گفت: بازداشت شدگان تحت عنوان ک.ج.ک به ‌صورت گروگان نگهداری می‌شوند. پیشتر من گفته‌ بودم که‌ برخی جناحها در آکادمی پلیس معتقدند که‌ با نابودی ک.ج.ک قادر خواهند بود به‌ این موضوع خاتمه ‌دهند. این اپراسیونهایی که ‌تحت عنوان ک.ج.ک در 5 ، 6 سال اخیر انجام می‌گیرند، آسیبهای بسیاری به ‌ترکیه ‌وارد کرده‌اند. اوضاع بازداشت شدگان بنام ک.ج.ک درپی نتایج ملاقاتها در اینجا مشخص خواهند شد. اگر توافقی صورت نگیرد احتمالا با احکام سنگینی روبرو می‌شوند. وضعیت همه‌ رفقای در بند و بویژه ‌رفقای بیمار بستگی به‌ نتایج این ملاقاتها دارد. بدینوسیله‌ به محمد آراس و هدیه‌ در زندان باکرکوی و تمامی رفقای بیمار درود می‌فرستم.

اوجالان رویدادهای شهر گور را که‌در نتیجه‌آن یکی از اعضای جمعیت "مستضعف در" کشته‌شد مورد ارزیابی قرار داد.اوجالان با بیان اینکه‌در پشت پرده‌این رویدادها حکومت ایران قرار دارد، چنین ادامه‌داد: ایران همیشه‌در پس پرده‌چنین اقداماتی است. همیشه‌چنین نیروهایی را تشکیل داده‌و به‌خود وابسته‌می‌کند. در گذشته‌نیز در رابطه‌با تعدادی از روشنفکران کمالیست چنین اتفاقاتی روی داده‌بود. علاوه‌بر این در خاور میانه‌هم مشغول اقدامات مشابهی است، همچنانکه‌در سوریه‌، لبنان و بحرین شاهد آن هستیم. در مناطقی همچون جولمیرگ ، گور و وان با پول و سلاح چنین کارهایی را می‌کند. آنها هنگامیکه‌می‌بینند ملت کرد به‌موفقیتها و منافعی دست می‌یابد، می‌خواهند که‌از این موفقیتها سود ببرند. سعی دارند تا از طریق دین مبارزات ملت کرد را از بین ببرند و آ.ک.پ نیز چشمان خود را بر این تلاشها بسته‌است.

رهبر ملت کرد عبدالله‌اوجالان به‌ سفیر آمریکا که‌علیه‌کردها سخن گفته‌بود به‌شدت اعتراض کرد.اوجالان با اشاره‌به‌اینکه‌آمریکا 60 سال است که‌سیاست نابودی فرهنگی را در برابر ملت کرد در پیش گرفته‌است چنین گفت: آمریکا نه‌کردها را کشته‌و نه‌اجازه‌داده‌تا مسئله‌کرد حل شود. آمریکا و انگلیس همیشه‌از این سیاست پیروی کرده‌اند. بخاطر آنکه‌در بوسنی، سومالی، افغانستان و جاهای دیگر از همکاریهای ترکیه‌برخوردار باشند، همیشه‌کردها را قربانی کرده‌اند. آخرین تصمیم آنها در رابطه‌با کارایلان و بقیه‌نیز نتیجه‌همین سیاست است. اما آمریکا باید بخوبی بداند که‌دوران فرق کرده‌و کردها کرد سابق نیستند و دیگر هیچ نیرویی قادر به‌ممانعت بر مسیر مبارزات آزادی ملت کرد نیست.

اوجلان ضمن بررسی و ارزیابی روند انتخابات و نتایج پس از آن با بیان اینکه‌مدل جدیدی از سازماندهی را طرح خواهد کرد به‌شکلی گسترده‌از این مدل سخن گفت :این مدل دو طرف دارد. از یک سو سازماندهی ملت کرد ادامه‌خواهد یافت و از سوی دیگر مدلی است که‌چپگراهای ترک، طرفداران محیط زیست، فیمینیستها و بخشهای دیگری از جامعه‌ را در بر می‌گیرد. پس از انتخابات من در رابطه‌با گامهای عملی این مدل کار خواهم کرد. تاکنون حکومت ترک در برابر نیروهای چپ توطئه‌هایی انجام داده‌است، اتفاقات مصطفی صبحی و ماهر نیز این چنین روی دادند. اما علیرغم تمام کاستیها در این انتخابات به‌منظور همبستگی گامهای خوبی برداشته‌شد. در روزهای آتی این موضوع را به‌شکلی بسیط تشریح خواهم کرد