جبهه رنج باید در برگیرنده تمامی طرفداران ملت دمکراتیک باشد

جبهه رنج باید در برگیرنده تمامی طرفداران ملت دمکراتیک باشد



رهبر ملت کرد عبدالله ‌اوجالان در دیدار روز دوشنبه ‌ضمن ارزیابی اپراسیونهای اخیر ارتش ترک از آ.ک.پ خواست تا به جای افزایش جنگ و درگیری در فکر حل مسائل حول محور قانون اساسی باشد.

اوجالان هشدار داد، در صورتیکه‌ در فکر حل مسئله ‌نباشند، دهها برابر بیش از آنچه ‌که ‌در فارقین اتفاق افتاد، روی خواهند داد.

اوجالان بار دیگر از آ.ک.پ خواست تا موضع شفاف خود را در رابطه‌ با پروتکلهای حل مسئله‌ اعلام نماید.

رهبر ملت کرد عبدالله ‌اوجالان اظهار داشت که ‌هیئتی از حکومت، دیدار مجددی با وی در امرالی داشته‌اند.

اوجالان با یادآوری سخنان اردوغان که ‌گفته ‌بود" تا سلاحها را کنار نگذارند هیچ اقدامی نخواهد کرد" گفت:

نخست وزیر یا نمی‌داند که ‌چه ‌می‌گوید و یا اینکه‌ متوجه‌ سخنان خود نیست. ما سالهاست که‌ از کنار گذاشتن سلاحها صحبت می‌کنیم. من با هیئت حکومتی دیدار داشته‌ام و در این شرایط حساس این دیدارها از اهمیت و جدیت بسیاری برخوردارند. اراده‌ کنار گذاشتن اسلحه ‌از سوی ما وجود دارد، اما به ‌جز من هیچ کسی قادر نیست گریلاها را به‌ کنار گذاشتن سلاحها ترغیب کند و این واقعیتی است که‌ همه‌ می‌دانند و حکومت نیز به‌ این امر معترف است. به ‌همین خاطر من از اینجا به‌ شکلی کاملآ شفاف از نخست وزیر می‌خواهم تا برای امکان ایفای نقش از سوی من شرایط لازم را فراهم کنند. من باید بتوانم از فرصتهای حل دمکراتیک استفاده ‌کنم.

اوجالان با یادآوری اینکه ‌وی پیشتر درخواست کرده‌ بود تا مجلس قبل از تعطیلی سالانه‌ تصمیمی را ابلاغ کند، بار دیگر از مجلس ترکیه ‌خواست که‌ سریعآ نشستی برگزار نماید و در این رابطه‌ گفت:

نخست وزیر می‌تواند بجای اینکه‌ بگوید ما بر این باوریم که‌ این مشکل از طریق بکارگیری اسلحه‌ حل نمی‌شود، بهتر است که ‌بگوید، ما مشکل را حول محور قانون اساسی دمکراتیک حل خواهیم کرد.

اوجالان با بیان اینکه ‌اگر نخست وزیر چنین موضعی داشته ‌باشد، مسائل در عرض یک هفته ‌حل خواهند شد، هشدار داد که‌ اما در صورت عکس آن، اوضاع متفاوتی پیش خواهد آمد.

اوجالان در ادامه‌ چنین گفت:

در صورتیکه ‌سعی داشته ‌باشند به مشغول کردن و اتلاف وقت ادامه‌ دهند و فرصت و شرایطی جهت کنار گذاشتن سلاحها فراهم نشود و همزمان در فکر حل دمکراتیک مسئله نیز ‌نباشند، جنگ ادامه‌ خواهد یافت، و این همان آتشی است که‌ سرباز و گریلا در آن خواهند سوخت. اتفاقات فارقین نتیجه‌ آن است. اگر حل مسئله ‌پیشرفتی نداشته ‌باشد، جنگ ده برابر بیشتر از آنی خواهد بود که‌ در فارقین روی داد. همانند باستیل فرانسه، اگر ملت در آمد جمع شده‌ و بسوی زندانها حرکت کنند، شما چه ‌خواهید کرد؟ خشم مردم بسیار افزایش یافته‌، ببینید دختری که ‌در موش خود را به‌ آتش کشید تنها جرقه‌ کوچکی از این خشم مردم است. احتمال آنکه ‌هر لحظه ‌انفجاری عظیم روی دهد وجود دارد.

اوجالان خواهان ادامه ‌دیدارها میان ب.د.پ و آ.ک.پ شد و گفت که‌ آنها می‌توانند بر اساس پروتکلهای پیشنهادی با دولت همکاری کنند.

وی در ادامه‌ سخنانش چنین گفت:

دولت می‌تواند موضع خود را در رابطه ‌با پروتکلها اعلام کرده ‌و در مورد مفاد آن اگر اعتراضی داشته ‌باشد عنوان کند. در آن حالت امکان همکاری بوجود خواهد آمد. بازگشت به ‌مجلس نیز بسته ‌به ‌توافقها امکان پذیر است. این توافقات می‌توانند در این رابطه‌ها باشند، وضعیت نمایندگان زندانی، ناشی از مشکلات دمکراسی است و راه حل آن نیز موضوعی سیاسی است. ما می‌توانیم مشکلات را با تغییر قانون اساسی حل کنیم. مسئله‌ خطیب دجله ‌نیز با انتخابات میان دوره‌ای در شهر آمد قابل حل است.

رهبر ملت کرد عبدالله‌ اوجالان با یادآوری اوریم دمیر، دختر جوانی که ‌در کوپ موش خود را به ‌آتش کشید، چنین گفت:

من هیچگاه این شیوه ‌مبارزه ‌را نپذیرفته‌ام. اما با این وجود ارزش فراوانی برای‌ عملیات رفیق اوریم قائلم. در این میان وظیفه‌ای که ‌بر دوش ملت ما می‌افتد آن است که‌ هیچگاه چنین ارزشهایی را فراموش نکنند و همیشه ‌آنها را زنده‌ نگهدارند. من تمنا دارم که‌ از دست زدن به چنین اقداماتی خودداری شود. من واقعآ با شنیدن اخبار اینگونه‌ اقدامات، دچار شرایط سخت و بحرانی می‌شوم.

بجای اینکارها می‌توانند فرصت تقویت و ارتقای مبارزات را فراهم نمایند. باید برای مصطفی مالچوک و اوریم دمیر تندیس یادبودی درست شود که ‌همیشه ‌در یاد و اذهان مردم باقی بمانند. ما برای رهایی زنان از زیر بار ظلم و ستم و برای زندگی آزاد آنها مبارزه‌ می‌کنیم. من ضمن درود به ‌خانواده‌ اوریم، به آنها تسلیت می‌گویم.

اوجالان خودمدیریتی دمکراتیک را نیز مورد تحلیل قرار داد و گفت:

" سیستم خودمدیریتی این قابلیت را دارد که در سراسر ترکیه به اجرا گذاشته شود"

اوجالان از ملت کرد درخواست نمود تا سیستم خودمدیریتی دمکراتیک را در زندگی روزمره خود پیاده کنند او همچنین از دیگر ملتهای ترکیه خواست تا در راستای شکل گیری دیدگاه ملت دمکراتیک همیاری کنند.

رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان پیامهای مهمی درباره چگونگی خودمدیریتی و ایجاد ملت دمکراتیک داد و خطاب به مردم ترکیه گفت:

"ما جدایی طلب نیستیم، ما خواهان همزیستی هستیم، اما ذهنیت تک گفتمان و انحصار طلب را قبول نخواهیم کرد. ما مخالفتی با همبستگی ملت نداریم اما در حالتی که این همبستگی بر اساس دمکراسی استوار شده باشد "

اوجالان از ملت کرد درخواست کرد که زمینه چاره‌یابی مشکلات را بر اساس قوانین دمکراتیک فراهم نمایند و افزود:

" اگر مسائل به شیوه‌ای دمکراتیک حل نشوند، آنگاه مقاومت مردمی مشروعیت پیدا خواهد کرد ،این یک حق طبیعی است و کسی نخواهد توانست مانع شکل گیری آن شود "

اوجالان اظهار داشت که مهمتر از اعلام خودمدیریتی ،پاسداری و اجرایی کردن آن است و ادامه داد:

" خودمدیریتی مختص به منطقه خاصی نیست ،مدل پیشنهادی ما تنها بخشی از مدرنیته دمکراتیک است .من در آخرین دفاعیاتم اعلام کرده بودم که مدرنیته دمکراتیک از سه اصل شکل گرفته است؛ در مقابل دولت-ملت ،ملت دمکراتیک ؛در مقابل شهرگرایی، جامعه اکولوژیک و در مقابل سرمایه‌داری، اقتصاد کمونال .

خودمدیریتی نیز یکی از پایه‌های ملت دمکراتیک است .خودمدیریتی میتواند با در نظر گرفتن فرهنگ و واقعیات تاریخی مناطق مختلف در سراسر ترکیه به اجرا گذاشته شود. در عین حال خودمدیریتی به مدیریت مناطق قوت خواهد بخشید "

اوجالان اضافه کرده است که خلقهای آشوری و سریانی هم میتوانند در همین چارچوب به جایگاه خود دست یابند، ضمنا خلقهای ارمنی، آذری، ترکمن و عرب نیز باید در کنگره جامعه دمکراتیک جای بگیرند.

اوجالان به ‌مبارزات جبهه ‌رنج و دمکراسی نیز اشاره ‌کرد.

اوجالان از جناحها و احزاب طرفدار ملت دمکراتیک خواست تا در این جبهه‌ جای گیرند.

اوجالان همچنین چگونگی ایجاد مجالس چترآسای مناطق خودمدیر را نیز ترسیم کرد.

رهبر ملت کرد عبدالله ‌اوجالان در اشاره ‌به ‌مبارزات جبهه ‌دمکراتیک، با خاطر نشان نمودن اینکه وی در مقابل دیدگاه دولت- ملت، بینش ملت دمکراتیک را مطرح کرده‌ ست، از تمامی سوسیالیستها، دمکراتها، حافظان محیط زیست، فمینیستها و گروههای اعتقادی و اقلیتهای ملی خواست تا با مشارکت در مبارزات این جبهه ‌در آن جای گیرند.

اوجالان در این باره ‌چنین گفت:

باید هرچه‌ سریعتر دیدارها با احزاب و جناحهای دمکراتیک و سوسیالیستها آغاز شوند. اودپ، ب.د.پ و احزاب و جمعیتهای دیگر می‌توانند خود را حفظ کنند، اما برای همه ‌آنها تشکیلاتی چترآسا لازم است. آنها به ‌واسطه ‌این چتر می‌توانند خود را از باران محفوظ کنند، و در صورت نبود این چتر آنها با اولین باران از بین خواهند رفت و اگر پراکنده هم شوند، این باران یک به ‌یک آنها را با خود خواهد برد.

اوجالان چگونگی سازماندهی احزاب جبهه ‌و مناطق خود مدیر را چنین ارزیابی نمود:

ترکیه ‌باید به ‌20 تا 25 منطقه ‌تقسیم شود، تعداد آنها چندان مهم نیست.

هر 4 ، 5 شهری که‌ از نظر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مشابهت و قرابتی با هم دارند می‌توانند در یک منطقه‌ سازماندهی شوند. هر منطقه ‌از فرهنگ و ویژگیهای خاصی برخوردار است. مهم آن است که ‌سازماندهی مناطق، متشکل از ناحیه‌هایی باشد که ‌از نظر جغرافیایی، اقتصادی و اجتماعی تشابه داشته ‌باشند. تقسیم ترکیه‌ به‌7 منطقه ‌جغرافیایی منطقی نیست. فرهنگی غنی موجود است. این که ‌بگویم 80 شهر وجود دارد صحیح نیست. مناطق خودمدیری که ‌من از آن سخن می‌گویم متشکل از شهرهایی است که ‌قرابت و تشابهاتی با هم دارند.

اوجالان مجالس چترآسای مناطق خودمدیر را نیز فرموله ‌کرد و گفت که ‌با کنفرانسهای مناطق می‌توان کنگره را تشکیل داد.

اوجالان در ادامه‌ گفت:

من پیشتر گفته ‌بودم، کنگره می‌تواند با حضور 500 نماینده ‌و فرستاده‌ تشکیل و رهبری آن نیز به ‌طریق روسای مشترک باشد. کابینه ‌منطقه‌ای که ‌من بر اهمیت آن تأکید دارم، می‌تواند متشکل از 25 نفر ‌باشد. این روند باید حداکثر تا پایان جولای خاتمه ‌یابد. مجلس چترآسا می‌تواند از مجلس ترکیه ‌مشتق شود. مجلس ترکیه ‌کار خود را از جولای دوباره ‌آغاز خواهد کرد و تلاشها جهت تدوین قانون اساسی جدید شروع می‌شوند.

اوجالان با بیان اینکه‌ آ.ک.پ و ج.ه.پ و م.ه.پ در مجلس ترکیه ‌به ‌همکاریهای فاشیستی دست زده‌ و اطلاعیه‌هایی را پخش کرده‌اند، گفت در تقابل با این همکاری، تحت عنوان چتر دمکراتیک می‌توان در یک همکاری آلترناتیو چنین خواسته‌ای را مطرح کرد: در برابر ذهنیت انحصار طلب و تفرقه ‌انداز، ما بر اساس ملت و سرزمین مشترک از تمامی جناحهای دمکراتیک می‌خواهیم که ‌تحت عنوان کنگره ملت دمکراتیک گردهم آیند.

اوجالان در پایان بویژه ‌به مادران صلح، اهالی خلات، تاتوان، نورشین و آمد درود فرستاد