ک.ج.ک: ما به مسئولیتهای خود عمل خواهیم کرد

ک.ج.ک: ما به مسئولیتهای خود عمل خواهیم کرد



شورای رهبری ک.ج.ک به ‌خواسته ‌اوجالان نسبت به ‌تمدید روند توقف عملیات پاسخ مثبت داد.

ک.ج.ک با این اقدام خود، گامی تاریخی در راستای حل دمکراتیک مسئله‌ کرد برداشت.

ک.ج.ک در رابطه ‌با تمدید روند توقف عملیات با طرح دو نکته ‌اساسی خواهان آن شد که ‌به ‌منظور ایفای نقش رهبر ملت کرد شرایط وی بهبود یابد و مسئولان حکومتی نسبت به ‌ترجیح راهکارهای صلح آمیز و گفتمان و نیز توقف عملیاتهای نظامی بیانیه‌ای صادر نمایند.

ریاست شورای رهبری کنفدرالیزم جامعه ‌دمکراتیک کردستان ک.ج.ک پس از پایان انتخابات به ‌منظور حل مسئله‌ کرد بیانیه ‌مهمی انتشار داد.

ک.ج.ک در این بیانیه‌ خاطر نشان نموده ‌است ‌مواردی که‌ از سوی رهبر ملت کرد عبدالله‌اوجالان به ‌منظور حل مسئله‌ کرد در 15 ژوئن اعلام شده ‌را در نظر گرفته‌، و تصمیم بر آن شده‌ که ‌پیرو این فراخوان هر مسئولیتی که‌ بر عهده آنها باشد، به جای خواهند آورد.

ک.ج.ک اعلام داشته‌ است که ‌جهت آغاز مرحله‌ای بدون جنگ و درگیری، و نیز پیشرفت روند حل مسائل طبق قانون اساسی، باید بدون درنگ به دو مورد توجه‌ خاص گردد.

دو نکته‌ مورد تأکید ک.ج.ک بدین شرح است:

1-پس از شروع به کار پارلمان جدید ترکیه‌، به منظور حل مسئله‌ کرد به‌ عنوان مسئله‌ای ‌استراتژیک و اساسی ترین موضوع این کشور، و در راستای نقش آفرینی بهینه ‌رهبر ملت کرد عبدالله ‌اوجالان در روند حل مسئله ‌طبق قانون اساسی دمکراتیک، شرایط وی بهبود یابد.

2 -جهت آغاز این روند به‌ نمایندگی از سوی حکومت جمهوری ترکیه ‌و یا دولت آن، نخست وزیر و یا یکی از مسئولان که‌ به عنوان مقام حکومتی کار می‌کند، به ‌شکلی شفاف به افکار عمومی اعلام نماید که ‌در حل مسئله ‌کرد نه اشکال قهرآمیز و نابودگرایانه‌، بلکه ‌طریق گفتمان و دیالوگ، و راهکارهای دمکراتیک را اساس قرار داده ‌و در این رابطه ‌به‌ اپراسیونهای نظامی و پلیسی خاتمه ‌دهند.

ک.ج.ک خواستار آن شده ‌است که‌ این دو مورد ‌بدون تأخیر به اجرا درآیند ‌و در این رابطه ‌به‌ این موضوعات اشاره‌ کرده ‌است:

در صورت چنین اقدامی از سوی دولت و حکومت، به ‌این ترتیب گامهای روشنی برداشته ‌می‌شود و کاملآ آشکار است که‌ در راستای حل اساسی مشکلات بابهای تازه‌ای گشوده‌ خواهد شد و در چارچوب حل مسائل، گام به‌گام به صلحی پایدار و دائمی و حلی دمکراتیک نزدیکتر خواهیم شد. برعکس در صورتیکه ‌هیچ گام چشمگیری برداشته‌ نشود و اپراسیونهای نابودی ادامه‌ یابند و هیچ خواسته‌ای تأمین نگردد، امکان ندارد که‌ نیروهای ما به آتش بس یکجانبه ‌ادامه‌ دهند.

پیشبرد روندی جدی و پایدار تنها در حالت آتش بسی دوجانبه ‌امکان پذیر است.

در مرحله ‌فعلی علیرغم آنکه‌ هنوز هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده‌، اگر باری دیگر در حالیکه ‌نیروهای ما با نابودی مواجه ‌می‌شوند از ما انتظار فداکاری یکجانبه‌ ‌داشته ‌باشند، موضعی بسیار ناعادلانه‌ خواهد بود. در این صورت امکان ندارد روندی غیر شفاف که‌ هیچگونه‌ حل و چاره‌ای با خود به ‌همراه ندارد مدتی طولانی ادامه‌ یابد.

ریاست شورای رهبری ک.ج.ک در بیانیه‌ کتبی خود که ‌به‌ آژانس خبرگزاری فرات ارسال کرده ‌است، به ‌شکلی گسترده‌ به ارزیابی مراحل مختلف آتش بس که ‌از سال 1993 به ‌اجرا درآمده‌اند پرداخته ‌است.

در این بیانیه‌ تصریح شده‌ که‌ سمت و سوی حرکت جنبش آزادیخواهی ملت کرد از آن زمان تاکنون در مسیر دستیابی به‌ حل دمکراتیک بوده ‌است.

ک.ج.ک خاطر نشان کرده‌ که ‌در آخرین بار روند توقف عملیات از سیزدهم ژوئن سال 2010 اعلام و تا 15 ژوئن به شکلی یکجانبه تا ‌امسال ادامه ‌یافت.

ک.ج.ک به منظور از کف ندادن فرصت فعلی و هموارسازی مسیر برای صلحی پایدار چنین هشداری داد:

ما که‌ به ‌عنوان ملت کرد با خلوص نیت و سیاست و تلاشهای خود جهت حل و چاره‌یابی گام برداشته‌ایم، اگر با سیاستهای اتلاف وقت، سرگرم سازی و نابودگرایانه مواجه‌ شویم، آنگاه واضح است که ‌در نتایج احتمالی و عواقب هرآنچه ‌که ‌پیش آید، دولت و حکومت مسئول خواهند بود.

در این مرحله‌ مهم و تاریخی و با توجه ‌به فرصتهای موجود، ملت کرد قادر به ‌اعمال آلترناتیو خود هست و توان لازم برای ارائه‌ آن را نیز دارد. بنا براین حکومت باید بخوبی این مرحله ‌را ارزیابی کرده‌ و اراده‌ حل دمکراتیک را مطرح نماید. این موضوع جهت پیشبرد روند آتی از اهمیت بسیاری برخوردار است. کاملآ واضح است که‌ سیاستهای انکار و امحا که ‌تاکنون در کردستان غالب بوده‌ و اعمال شده‌اند، برد و تأثیر خود را از دست داده ‌و اصرار برآنها به ‌هر طریق ممکن و از هر زبان و دیالوگی معنای خود را از دست داده ‌است.

ک.ج.ک همچنین یادآوری می‌کند که ‌پروژه‌ جمهوری دمکراتیک و خود مدیریتی دمکراتیک، افق گسترده‌ای را برای‌آینده‌ ترکیه ترسیم و طرحی نوین درانداخته که ‌ملت کرد نیز در انتخابات 12 ژوئن مهر تأیید خود را بر خودمدیریتی دمکراتیک زد.

ک.ج.ک اعلام داشته ‌که ‌اگر حکومت و نیروهای اجتماعی و دمکراتیک با درک این واقعیت با موضوع برخورد کنند، در خدمت حل مسائل قرار خواهند گرفت.

در این بیانیه‌ گفته ‌می‌شود که‌ تحولات و پیشرفتهای اخیر در خاورمیانه‌، ایجاد ملت دمکراتیک و جمهوری دمکراتیک را در ترکیه ‌اجتناب ناپذیر کرده ‌و در صورت حل مشکلات بر اساس چنین دیدگاهی، آنگاه ترکیه ‌از نظر اقتصادی و سیاسی قادر به‌ برداشتن گامهای مهمی خواهد بود.

به ‌منظور موفقیت این روند، ک.ج.ک بدین ترتیب همه‌ جناحهای مرتبط را به‌ حساسیت در این مورد فراخواند:

به‌ منظور تأمین خواسته‌های دمکراتیک ملت ما و برقراری صلح، در صورتیکه ‌حکومت و دولت برای ادامه‌ این روند گامهای لازم را بردارند و در راستای پایان یافتن بدون جنگ و درگیری این روند و آغاز مرحله‌ای بی جنگ و صلح آمیز و گشایش مسیر جهت حل از طریق قانون اساسی، ما همچون جنبش کردی عزم راسخ داریم که‌ هر مسئولیتی در این راه بر عهده‌ ما باشد انجام دهیم.

ما از تمام ملت خود و صلح خواهان و طرفداران حل دمکراتیک می‌خواهیم تا در این شرایط فوق‌العاده و اضطراری، ضمن حفظ هوشیاری خود، جهت استقرار صلحی پاینده ‌و پیشرفت روند حل دمکراتیک به‌ وظایف خود عمل نمایند.