اوجالان: علیه صلح ٣ توطئه در جریان است

اوجالان: علیه صلح ٣ توطئه در جریان است

رهبر ملت کرد در دیدار اخیر خود تأکید کرد که‌ روند صلح با توطئه‌ جدیدی روبرو شده‌ است.

اوجالان با بیان اینکه‌ گلادیو در ضدیت با روند صلح ۳ توطئه ‌مجزا را در دستور کار قرار داده‌ است به ‌تشریح آنها پرداخت.

اوجالان سخنان این هفته ‌خود را به‌ حقی قرار، ابراهیم کایپاک کایا، فرهاد کورتای و رفقای معروف به ‌گروه‌۴ نفری تقدیم کرد.

رهبر ملت کرد عبدالله ‌اوجالان در دیدار این هفته‌ خود به ‌مناسبت سالروز جانباختن حقی قرار، ابراهیم کایپاک کایا ، فرهاد کورتای و رفقای گروه ۴ نفری، یاد و خاطره‌ آنها را گرامی داشت.

اوجالان با بیان اینکه‌ سخنان این هفته ‌خود را به ‌این رفقا تقدیم می‌دارد، گفت:

من در یادبود این رفقا به ‌آنان تعظیم کرده‌ و یاد آنها را زنده‌ نگه می‌دارم. ما با این انتخاب، اتحاد خود را با خلق ترک و سوسیالیستهای ترکیه ‌ایجاد و گسترش دادیم.‌این امر بسیار مهمی بود و سرآغازی بود برای ادامه‌ و پیشبرد چنین اتحادی.

اوجالان به ارزیابی دیدارها در امرالی پرداخت و اعلام کرد که‌هیئت ملاقات کننده‌ در رابطه‌ با روند حل مسئله ‌از نیت خوبی برخوردارند اما این روند با توطئه‌های جدید گلادیو روبرو شده ‌است.

اوجالان در این رابطه‌ چنین گفت:

این هیئت ، ارتباطی با گلادیو ندارد. هیئتی نیرومند و با اراده ‌است و از توانایی اقناع برخوردار است. این هیئت نه‌ صرفآ عده‌ای کارگزار دولتی و نه اکیپی فریبکار از حکومت ، بلکه‌ عده‌ای افراد مستقلند. دیدارهای این هیئت با من نیز جدی و عاری از فریبکاری است، اما اینکه‌ از چه‌ میزان توانمندی جهت اقناع نخست وزیر و حکومت برخوردارند جای پرسش است. مهم آن است که ‌این هیئت قادر باشد علیرغم حضور آمریکا اقدامی بکند. من در روزهای آتی و قبل از پانزدهم ژوئن با این هیئت مجددآ دیداری خواهم داشت که‌ از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این دیدار آنها برخی آگاهیها و نشانه‌هایی در این رابطه‌ به ‌من خواهند داد و بعضی چیزها شفاف خواهند شد.

اوجالان با بیان اینکه ‌در تقابل با حل مسئله‌ کرد، توطئه‌هایی از جانب گلادیوی ناتو در جریان بوده‌، آنها را به ۴ بخش تقسیم کرد.

توطئه‌هایی که‌ در زمان اوزال انجام گرفتند، به‌ عنوان اولین بخش توطئه‌ها در ضدیت با حل مسئله‌ کرد بودند.

اوجالان یادآوری کرد که ‌آنها در سال ۱۹۹۳ برای ایجاد شانسی دیگر در راستای حل مسئله‌ اعلام آتش بس نمودند، اما حکومت حاضر به ‌اینکار نشد و تورگوت اوزال و اشرف بیتلیس که‌ خواهان حل مسئله‌ بودند تصفیه ‌شدند.

از نظر اوجالان دومین توطئه ‌در سالهای ۱۹۹۷ و ۹۸ انجام گرفتند.

در آنزمان نیز فرمانده‌ کل ارتش اسماعیل حقی کارادای، خواسته ‌تا دامنه‌ جنگها را محدود ساخته ‌و اربکان نیز در تلاش حل مسئله‌ بود.

اوجالان اظهار داشت که ‌در زمان اولین توطئه ، ‌گورش و چیللر در رأس گلادیو بودند و از طریق چویک بیر تلاشها جهت حل مسئله‌ را به ‌بن بست کشاندند.

اوجالان در ادامه ‌سخنان خود اینچنین گفت:

در نتیجه ‌توطئه‌های گلادیوی ناتو سوریه‌ را تحت فشار قرار داده‌ و آنها ر ابه‌ جنگ تهدید کردند. در توطئه‌ گلادیوی ناتو، اتحادیه‌ اروپا، آمریکا و روسیه‌ به توافق رسیده‌ و در واقع مرا دزدیدند و به‌ کنیا بردند. و با آوردن من به ‌امرالی در اصل دومین دیدارهای صلح نیز با توطئه‌ گلادیوی ناتو خاتمه‌ یافتند.

اوجالان ضمن ارزیابی برخی جناحهای سومین توطئه ‌در سال ۱۹۹۹ اظهار نمود که‌ اجویت قصد داشت در راستای حل مسئله ‌اقداماتی انجام دهد و پس از دیدار با هیئت نظامی بود که ‌تصمیم گرفتند نیروهای گریلا را به‌ خارج از مرزها ببرند.

اوجالان در این رابطه‌ چنین گفت:

دیدارهای من با هیئت تا سال ۲۰۰۱ ادامه ‌داشت. پس از آن همچنانکه‌ مطلعید گلادیوی ناتو همراه با گلادیوی ترکیه ‌به‌ تکاپو افتادند و اجویت را تصفیه‌ کردند. از طرفی برای انشقاق ‌در جنبش کردی زمینه‌ سازی کرده‌ و توطئه‌ها را در سال ۲۰۰۲ بر علیه‌ آن آغاز و در همان سال نیز آ.ک.پ را با همان سیاستها به‌ روی کار آوردند. از این به‌ بعد توطئه‌های گلادیوی ناتو به‌ شکلی دیگر اعمال می‌شد.

اوجالان با بیان اینکه ‌با روی کار آمدن دولت آ.ک.پ دوران گلادیوی سبز آغاز شد، چنین گفت:

مسیر حرکت در این زمان متفاوت بود، در این دوران اپراسیونهای سیاسی، نظامی و ک،ج،ک همزمان شروع شدند. همه ‌را با هم به‌ جریان انداختند که‌ آن هم ناشی از سیاستهای حاکمیت آ.ک.پ بود. با اپراسیونهای ک.ج.ک قصد نابودی کردهای زنده ‌و در صحنه‌ را داشتند. در آن همگام از طریق ت.ر.ت ۶ و طرح به ‌اصطلاح گشایش سیاسی درصدد آفرینش کردهای وابسته ‌به‌ خود بودند. اکنون ۳ سال است که ‌من با این هیئت دیدار می‌کنم. پس از آغاز دیدار با این هیئت من نامه‌هایی فرستادم و درپی آن بود که‌ در مقابله ‌با این سیاستها در سال ۲۰۰۹ نقشه ‌راه خود را نوشتم اما مدتی طولانی آنرا توقیف کردند.

اوجالان در بخش دیگری از سخنانش گفت، آمریکا خلق کرد را قربانی منافع خود در خاورمیانه می کند و در این ارتباط با ترکیه به توافق رسیده است. رهبر ملت کرد به حکومتهای سوریه و ایران نیز هشدار داد کە در صورت عدم تامین خواسته‌ها و مطالبات مردم با دخالت نیروهای خارجی مواجه خواهند شد، تلاش خواهند کرد بشار اسد را از میان بردارند و ایران هدف بعدی خواهد بود. اوجالان گفت کردها می توانند در روند موجود با سوریه و ایران براساس خود مدیریتی دمکراتیک به توافق برسند.

رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان جریان سابق گلادیو در ترکیه را نیز یادآوری نمود و گفت به دنبال جنگ کره در سال ۱۹۵۲ گلادیو گسترش یافت .

اوجالان گفت، برنامه‌های سراسری برای از بین بردن خلق کرد در جریان هستند، برای جلب حمایت ترکیه در مسائل خاورمیانه خلق کرد را قربانی می‌کنند، ترکیه و آمریکا در این زمینه به توافق رسیده‌اند، سفیر آمریکا برای صدور دستورات، به دنبال اردوغان راه افتاده است، قبل از این ترکیه و آمریکا به دلیل مسئله کرد در خاورمیانه به توافقی کلی نرسیده بودند. اما این مشکلات دیگر در میان نیستند، وضعیت ، مشابه زمان دیدار اردوغان و بوش در سال ۲۰۰۷ است .

اوجالان از افکارعمومی خواست تا توافق انجام گرفته بین ترکیه و آمریکا را به درستی درک کرده و این موضوع را به درستی مورد بررسی قرار دهند.

اوجالان قتل اسامه بن لادن را نیز با همان سیاست مرتبط دانست و توافق انجام گرفته بین کشورهای ترکیه‌، عربستان و پاکستان را مورد توجه قرار داد و گفت: در واقع این سه کشوربیشترین کمک‌ها را به اسامه بن‌لادن کردند. آمریکا نیز از این موضوع آگاه بود به همین جهت نیز آنها را مورد انتقاد قرار می داد. زمانیکه با مشکل مواجه شدند بن لادن را لو دادند.

اوجالان در ادامه سخنانش گفت آمریکا سیاستهای جدیدی را در خاورمیانه اعمال می کند. ترکیه نیز از آن آگاه است تلاش می کنند بشار اسد را از میان بردارند اسد یا تسلیم خواهد شد یا همچون قذافی مقاومت خواهد کرد، به احتمال فراوان مقاومت خواهد کرد اما در نهایت از میان خواهد رفت .

لیبی را به آمریکا و کشورهای غربی فروختند، در رابطه با سرنگونی رژیم سوریه ترکیه تعجیل به خرج نمی دهد، می خواهد این روند را طولانی کند به همان صورت نوبت ایران هم فرا خواهد رسید .

احتمالا ایران نیز مقاومت خواهد کرد اما رژیم ایران نیز دوام نخواهد آورد واز بین خواهد رفت.

اوجالان خاطر نشان کرد کە آمریکا و کشورهای اروپایی در رابطه با مسائل خاورمیانه اختلاف نظر دارند. دولت ترکیه نیر برای حفظ قدرت خود تسلیم سیاست آمریکا شده است. برای پیشبرد سیاست خود در سوریه ۱۸ میلیارد دلار در اختیار ترکیه قرار دادند. پایگاه نظامی ناتو نیز در شهر ازمیر احداث شده است، که نشان از توافق کلی ترکیه و آمریکا دارد و کردها را قربانی سیاست خود کرده اند، کردها می توانند در این روند با ایران وسوریه به توافق برسند .

من به ترکیه و ایران هشدار می‌دهم کە در رابطه با خود دمدیرتی دمکراتیک با کردها به توافق برسند، در صورتی که رژیم سوریه با این خواسته کردها موافقت نکند در آن صورت کردها می‌توانند با نیروهای مخالف این رژیم بر اساس دمکراتیزه کردن سوریه به توافق برسند .

کردها در این روند، در قبال تلاشهای نابودگرایانه، مبارزه حفظ موجودیت را به پیش می برند .

اوجالان با اشاره‌به‌مرحله‌۱۵ ژوئن اظهار داشت که‌نخست وزیر ترک باید تا آن زمان موضع خود را در قبال حل مسئله‌شفاف کند.

اوجالان گفت: اگر تا ۱۵ ژوئن بیانیه‌و یا نشانه‌ای از پیشرفت روند چاره‌یابی مشاهده‌نشود، خلق ما باید مرا همچون مرده‌ای به‌حساب آورند.

اوجالان افزود در صورتیکه‌حل مسئله‌پیشرفتی نداشته‌باشد، نبرد انقلابی خلق آغاز به‌جریان خواهد افتاد.

رهبر ملت کرد عبدالله‌اوجالان ضمن‌ارزیابی حق دفاع مشروع و جنگ قلابان که‌در آن ۱۰ گریلا جان خود را از دست دادند، چنین گفت:

گریلا باید ۲۴ ساعته‌هوشیار باشد. من در دیدارهای خود با هیئت حکومتی نیز گفته‌ام که‌اگر گریلاها مورد حمله‌قرار گیرند، حق دفاع از خود و پاسخدهی را دارند. بنابراین در مقابل اپراسیونهایی که‌انجام می‌گیرند هیچکس حق ممانعت از گریلاها را ندارد. گریلاها باید ده‌برابر بیشتر از خود مراقبت نمایند و هیچ مانعی در این راه وجود ندارد و کسی نمی‌تواند مانع آن شود. باید افکار عمومی نیز بخوبی از این موضوع مطلع باشند. در رابطه‌با کشته‌های اخیر نیز قندیل مسئول است. آنها مسئولند و باید در مسیر صحیحی حرکت نمایند.

اوجالان با یادآوری اینکه‌آماده‌کردن ملت برای استقرار خود مدیریتی دمکراتیک جزو وظایف سیاست کردی است چنین گفت:

ب.د.پ می‌گوید ما به‌زور مردم را کنترل کرده‌ایم. هیچکس حق ندارد مردم را بزور نگهدارد. وظیفه‌آنها آماده‌کردن جلق برای خودمدیریتی دمکراتیک است. از طرفی جوانان نیز از حق ابتکار عمل برخوردارند. آنها نیز همچون انتفاضه‌در فلسطین مستقل هستند و حق کاربرد راههای گوناگون را دارند.

اوجالان در رابطه‌با روند ۱۵ژوئن نیز چنین گفت:

من مدعی نیستم که‌در ۱۵ ژوئن مسئله‌بلافاصله‌حل‌خواهد شد. در اینجا مهم آن است که‌نخست وزیر تا ۱۵ ژوئن برای ورود کردها به‌این روند و یا حل مسئله‌بیانیه‌ای بدهد. مهم آن است که‌در این مرحله‌نخست وزیر گامی بردارد. و به‌همین خاطر من تا عصر روز پانزدهم ژوئن منتظر این پیام خواهم ماند. من فکر می‌کنم که‌هیئت ملاقات کننده‌در این رابطه‌نشانه‌و علامتی به‌من بدهند. مهم آن است که‌با آمریکا به‌توافق رسیده‌اند یا نه‌. اگر تأیید کنند که‌مسئله‌را حل خواهند کرد ، آنگاه من نیز برای تجمیع گریلاها در یک محل به‌تلاش خواهم پرداخت. که‌در آنصورت گریلاها نیز پوزیسیونی متفاوت خواهند داشت و با کنار رفتن شرایط جنگی مرحله‌حل دمکراتیک آغاز خواهد شد. اکنون نخست وزیر تا ۱۵ ژوئن وقت دارد تا بگوید که‌شما نیروهای مسلح خود را به‌منطقه‌ای ببرید و ما هم طبق قانون اساسی دمکراتیک حل مسئله‌را به‌پیش خواهیم برد. و در آن حالت جنگ متوقف خواهد شد.

اوجالان با بیان اینکه‌اگر تا ۱۵ ژوئن جهت حل مسئله‌گامهایی برداشته‌نشود آنگاه جنگ انقلابی خلق مطرح خواهد شد، ملت کرد و سازمانهای ان را اینچنین مورد خطاب قرار داد:

در صورتیکه‌ تا ۱۵ ژوئن در رابطه‌با حل مسئله‌بیانیه‌ای و یا‌نشانه‌و علامتی داده‌نشود، مرا مرده‌بحساب آورید. چرا که‌پس از آن تنها کاری که‌می‌توان کرد عصیان است و احتمال هر واقعه‌ای وجود دارد که‌من به‌آن می‌گویم نبرد انقلابی خلق . همه‌باید بدانند که‌ما در حال گذار از مرحله‌ای تاریخی هستیم