مانور مشترک مسکو، تهران، پکن و دمشق در خاک سوریه

مانور مشترک مسکو، تهران، پکن و دمشق در خاک سوریه

خبرگزاری "فارس" که به نزدیکی به سپاه پاسداران ایران شهرت دارد، به نقل از منابع غیر رسمی خبر داده است که قرار است رزمایش بزرگ مشترک روسیه، ایران، چین و سوریه با حضور 90 هزار نیرو در خاک و آب های سوریه پس از پاکسازی کامل این کشور از معترضان برگزار شود.

بنا بر این گزارش هنوز مقامی رسمی این خبر را تأیید نکرده است اما حدود دو هفته پیش یک مقام سوری که نامش فاش نشد، اعلام کرد که رزمایش مشترکی با حضور این چهار کشور بزودی در خاک سوریه انجام می‌شود.

"فارس" به نقل از منابع خود افزوده است که مقدمات این رزمایش به سرعت در حال فراهم شده است و منابع آگاه آن را "بزرگترین رزمایش خاورمیانه" می دانند.

این خبرگزاری همچنین به نقل از "شام لایف" گزارش داده که این رزمایش قرار است تا کمتر از یک ماه دیگر یعنی اوائل ژوئیه ماه آینده میلادی برگزار شود.

گفته می‌شود این رزمایش شامل نیروهای زمینی، دریای و هوایی و پدافند هوایی و موشکی می‌شود و چین موفق شده است موافقت رسمی مصر را برای عبور 12 ناو چینی از کانال سوئز بگیرد که حامل ادوات نظامی دریایی و هوایی خواهد بود که تا دو هفته دیگر به سواحل لاذقیه و طرطوس سوریه می‌رسد.

همزمان با این اقدام چین، ناو اتمی روسیه و ناو هواپیمابر و زیردریایی و مین‌روب روسیه و «نبردناو»ها و زیردریایی‌های ایران نیز وارد آب‌های سوریه خواهد شد.

خبرگزاری روسی "اینترفاکس" سه شنبه گزارش داد که دو ناو نظامی روس عازم بندر طرطوس سوریه شده اند.

خبرگزاری فارس در ادامه گزارش خود از مانور نظامی ادامه داده است: "قرار است موشک‌های دفاع ساحلی و پدافند هوایی سوریه در این رزمایش آزمایش شود."

گفته می‌شود، 90 هزار نیروی نظامی از چهار کشور در این رزمایش حضور دارند و از 400 هواپیما و 1000 تانک و صدها موشک در این رزمایش استفاده خواهد شد.

این منبع خبری تاکید کرد که این رزمایش پس از پاکسازی کامل سوریه از معترضان انجام خواهد شد.

بیش از 15 ماه از آغاز اعتراض ها در سوریه می گذرد. سرکوب این اعتراض ها توسط نیروهای دولتی برپایه اعلام سازمان ملل متحد، تا کنون بیش از 13هزار کشته برجای گذاشته است.

روسیه، چین و ایران، سه متحد نظام بشار اسد رئیس جمهور سوریه هستند. روسیه و چین تا کنون دو قطعنامه علیه نظام سوریه را در شورای امنیت سازمان ملل متحد وتو کرده اند. ایران هم به کمک نظام سوریه در سرکوب اعتراض ها متهم است.