وکیل اندرسن: انزوا مصداق ظلم به مردم کورد است

بَنت اندرسن، وکیل نروژی، انزوای امرالی را کاملاً غیرقانونی دانست و گفت: «سوال واقعی این است که در مواجهه با این انزوا چه باید بکنیم. شرایطی که اوجالان در آن قرار دارد نمونه‌ای از ظلم علیه مردم کورد است.»

سیستم نسل‌کشی امرالی

از رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان که ۲۵ سال است در شرایط انزوای شدید در زندان امرالی به سر می‌برد، ۳۸ ماه است که هیچ اطلاعی در مورد وضعیت وی دریافت نمی‌شود.  حق عبدالله اوجالان برای ملاقات با خانواده و وکیلش که در شرایط عدم ارتباط مطلق قرار دارد، کاملاً غصب شده است. نگرش و موضع کمیته اروپایی پیشگیری از شکنجه (سی‌پی‌تی) که تنها صلاحیت ورود به امرالی را دارد، و نهادها و سازمان‌های مسئول حفاظت و اجرای قوانین بین‌المللی نسبت به شرایط رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، انزوای امرالی را عمیق‌تر می‌کند.

از سوی دیگر، خشم کسانی که خواستار آزادی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان در محدوده کارزار «آزادی برای اوجالان، راه‌حل مسئله کورد» است که در سطح جهانی از ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، نسبت به این انزوا نیز رو به افزایش است. بَنت اندرسن، وکیل نروژی، انزوای اِمرالی را برای خبرگزاری فرات (ANF) ارزیابی کرد.

وکیل اندرسن با بیان اینکه سال‌ها روی مسئله کورد کار می‌کند و بارها به ترکیه سفر کرده است، گفت: «من از شرایط انزوایی که عبدالله اوجالان در آن به سر می‌برد آگاه هستم و شرایطی که او در آن قرار دارد کاملاً غیرقانونی است. در این نقطه از انزوا چیزهای زیادی برای گفتن وجود دارد. شرایط اوجالان اولاً غیرقانونی است و باید از مدت‌ها قبل به آن رسیدگی می‌شد.»

اروپا به دلیل چانه‌زنی سکوت می‌کند

وکیل نروژی بنت اندرسن با اظهار اینکه، «مسئله واقعی در مورد شرایطی که اوجالان در آن قرار دارد باید این باشد که در مورد آن چه باید کرد.» گفت: «این سوال همچنین درباره این است که برای همه زندانیان سیاسی در ترکیه چه باید کرد چه در زندان‌های نوع اف یا نوع اس نگهداری شوند. شرایطی که زندانیان در آن هستند هرگز قابل قبول نیست.»

وکیل اندرسن با بیان اینکه سازمان‌های غیردولتی فرصت محدودی برای اقدام علیه شرایط رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان و سایر زندانیان سیاسی دارند، ادامه داد: «جوامع و نهادهای اروپایی برای همه افرادی که در ترکیه با چالش‌های سیاسی مواجه هستند به اندازه کافی کار نمی‌کنند. سوال اینجاست که چرا نگرش و موضع اروپا اینگونه است؟ من معتقدم که می‌دانیم چرا. در محدوده سیاست‌های پناهندگی، ترکیه را تحت فشار قرار نمی‌دهند. در چارچوب مذاکرات و چانه‌زنی‌ها به آنچه که ترکیه انجام می‌دهد اجازه داده می‌شود.

وکیل نروژی بَنت اندرسن در پایان گفت: «همچنین بسیج سیاسی قابل توجهی علیه نسل‌کشی در غزه وجود دارد. من معتقدم این جنبشی است که به مبارزه برای عدالت برای همه مردم ستمدیده ادامه خواهد داد. من در همبستگی با تمامی زندانیان سیاسی ترکیه و مردم ستمدیده کورد در کوردستان ایستاده‌ام. شرایط (ظلم علیه) اوجالان نمونه‌ای از ظلمی است که بر مردم کورد در کوردستان تحمیل شده است.»