هیئت اروپایی: اوجالان باید بدون قید و شرط آزاد شود

در چارچوب کمپین «می‌خواهم با عبدالله اوجالان ملاقات کنم»، هیئتی متشکل از ۳۹ نفر از کشورهای مختلف اروپایی به استانبول آمد و در نشستی مطبوعاتی خواستار آزادی بی‌قید و شرط رهبر آپو و دیگر زندانیان سیاسی شد.

این هیئت که شامل روزنامه‌نگاران، نویسندگان، آکادمیسین‌ها، سندیکالیست‌ها، نمایندگان پارلمان و حقوقدانان از کشورهای مختلف اروپایی بود، در هتلی در میدان تقسیم استانبول، نشستی با عنوان «میزگرد بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز مسئله کورد و پایان دادن به انزوا» برگزار کرد.

در این نشست که با حضور چهره‌هایی چون مرال دانش بشتاش، سخنگوی مشترک کنگره دموکراتیک خلق‌ها (ه‌د‌ک)، کسکین بایندر، رئیس مشترک حزب مناطق دموکراتیک (دب‌پ) و صباحت تونجل از جنبش زنان آزاد (ت‌ژآ) برگزار شد، پیام رهبر آپو نیز برای هیئت قرائت شد.

بیانیه مشترک هیئت

فرهاد کوچاک، نماینده حزب چپ آلمان، متن بیانیه را به زبان ترکی و اولالیا رگوآنت کورا، مسئول روابط خارجی حزب CUP کاتالونیا، آن را به زبان انگلیسی قرائت کردند.

کوچاک گفت: «ما با مردم کورد در همبستگی هستیم و از مقامات ترکیه می‌خواهیم که گام‌های مشخصی برای گفتگو و مذاکرات صلح با همه اقشار جامعه کورد بردارند. ما از همه جنبش‌های پیشرو، احزاب و مردم ترکیه می‌خواهیم که برای موفقیت این روند با یکدیگر همکاری کنند. تنها از طریق چنین تعهدی می‌توان به تغییر پایدار و واقعی دست یافت و راه را برای ترکیه‌ای دموکراتیک هموار کرد.»

«اوجالان یکی از قوی‌ترین صداهای مدافع صلح است»

کوچاک با تاکید بر لزوم احترام ترکیه به حقوق بشر و تعهدات بین‌المللی‌اش افزود: «در شرایطی که فضای بین‌المللی با خصومت و خشونت شکل می‌گیرد، هنوز فرصت تاریخی برای حل مسئله کورد از طریق گفتگو و مذاکره وجود دارد. در دورانی که خاورمیانه در آتش می‌سوزد و بسیاری از کشورها وارد رقابت بی‌پایان تسلیحاتی شده‌اند، آقای اوجالان یکی از قوی‌ترین صداهای مدافع صلح و خلع سلاح در منطقه است. او با شجاعت و در زمان مناسب، خواستار پایان دادن به درگیری ۴۰ ساله از طریق راه‌حل مسالمت‌آمیز و دموکراتیک شده است.»

«اوجالان و دیگر زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند»

کوچاک همچنین گفت که اندیشه «کنفدرالیسم دموکراتیک» رهبر آپو نه‌تنها برای ترکیه، بلکه برای کل منطقه یک الگو است و افزود: «برای آنکه روند دموکراتیک به پتانسیل کامل خود برسد، آزادی فوری و بی‌قید و شرط آقای اوجالان و همه زندانیان سیاسی که حقوق بشر آن‌ها نقض شده، ضروری است. ادامه بازداشت آن‌ها موجب نگرانی جدی است. احترام به حقوق بشر در دوران بازداشت امری اساسی است. به‌ویژه انزوای تحمیلی ۲۶ ساله آقای اوجالان در زندان جزیره امرالی و محرومیت غیرقانونی او از حقوق اساسی‌اش، نقض آشکار استانداردهای حقوقی ملی و بین‌المللی است.»

«باید به سوی یک روند گذار واقعی حرکت کرد»

بیانیه با این جملات به پایان رسید: «ما از دولت ترکیه می‌خواهیم که مطابق با اصول عدالت، دموکراسی و صلح عمل کند. ما گام‌های دولت را زیر نظر خواهیم داشت و امیدواریم ترکیه وارد یک روند گذار واقعی به سوی جامعه‌ای دموکراتیک و فراگیر شود.»