'خواستند میراث کوردها از تاریخ پاک شود'

کنفرانس "ما می‌خواهیم جهانمان را پس بگیریم" با بحث در مورد هنر ادامه یافت. دیوید نوردنبورگ، فعال هلندی توضیح داد که قدرت‌های حاکم می‌خواهند میراث کوردها را با همکاری با باستان‌شناسان تحت حمایت دولت از تاریخ پاک کنند.

چهارمین همایش از سلسله همایش‌هایی که با شعار «به چالش کشیدن مدرنیته سرمایه‌داری» برگزار شد، در روز دوم با بحث‌های هنری به پایان رسید.

در دومین روز از سلسله همایش‌های «ما می‌خواهیم جهانمان را پس بگیریم»، «مقاومت کن، باز پس بگیر و مجددا برساز»، «بصورت اتونوم آموزش ببین و خود را سازماندهی کن» با شعار «به چالش کشیدن مدرنیته سرمایه‌داری»؛ به مدیریت مجری تارگل مصباح، پانلی با مضمون "چگونه هنر می‌تواند به جنبش‌ها و مبارزات انقلابی امروز کمک کند"، "هنر یک علم آزادی است؟" برگزار شد.

هنرمند فلسطینی آیرین آناستاس، هنرمند ایرانی رنه گابری و دانشجوی فعال هلندی دیوید نوردنبورگ به عنوان سخنران در این پنل حضور داشتند.

دیوید نوردنبورگ، فعال هلندی که اولین سخنرانی را انجام داد، ارزیابی‌هایی را در مورد اهمیت باستان‌شناسی انجام داد و گفت: قدرت‌های حاکم که خواسته‌اند تاریخ کوردستان را پاک کنند، با باستان‌شناسان مورد حمایت دولت کار کرده‌اند. به خصوص در کوردستان بسیاری از آثار تاریخی یا تخریب و یا ربوده شدند. به این ترتیب سعی شد میراث کوردها و ایزدی‌ها از تاریخ پاک شود. در روژاوا، یک موزه باستان‌شناسی خصوصی پس از انقلاب تأسیس شد. به ویژه داعش آسیب زیادی به آثار تاریخی در سوریه وارد کرده است.

رنه گابری که پس از نوردنبورگ سخنرانی کرد، گفت که چیزهایی را در میدان‌های مبارزه آموخته‌اند که همه کتاب‌های تاریخ هنر نمی‌توانند آن‌ها را آموزش دهند و افزود: هنر فقط حوزه‌ای نیست که توسط متخصصان برای ما تولید شود. در واقع عرصه‌ای است که در آن مبارزه و زندگی شکل می‌گیرد. آنها با محدود کردن هنر، آزادی‌های اولیه را از مردم سلب کرده‌اند. همه شاخه‌های هنر دارای ویژگی‌های زندگی اجداد ما هستند و بنابراین هنر برای همه ماست.

پنل پس از پرسش و پاسخ به پایان رسید.