میهن‌دوست حسین آکماز درگذشت

میهن‌دوست حسین آکماز که در وین زندگی می‌کرد، به دلیل خون‌ریزی مغزی درگذشت. فدراسیون جمعیت‌های کورد اتریش (FEY-KOM)، اعلام کرد که ارزش‌هایی که آکماز آن‌ها را نمایندگی می‌کرد را به آیندگان خواهند رساند.

حسین آکماز (۷۱ ساله) که مقیم وین بود، برای سازماندهی علویان و آشنایی با هویت کورد مبارزات مهمی انجام داد. وی روز ۶ جولای به دلیل خون‌ریزی مغزی درگذشت.

برای آکماز که حدود دو سال با بیماری دست‌ و پنجه نرم می‌کرد، مراسم یادبودی برگزار خواهد شد.

حسین آکماز که بود؟

حسین آکماز سال ۱۹۵۴ در درسیم متولد شد و از ۱۹۷۸ در اتریش اقامت داشت. وی در وین به تحصیل فناوری اطلاعات پرداخت و ۳۵ سال به عنوان متخصص فناوری فعالیت کرد. وی در این دوران برای سازماندهی علویان و آشنایی با هویت کوردها و رساندن مطالبات آنان به افکار عمومی اروپا، مبارزه کرد. آکماز یکی از بنیانگذاران FEY-KOM بود و پانل‌ها، سمینارها و فعالیت‌های فرهنگی زیادی برای جوامع کورد و علویان برگزار نمود. وی در دانشگاه‌های مختلف اتریش درباره باورداشت علویان تدریس کرد. آکماز در راستای چاره‌یابی مسئله کورد در سراسر اروپا به صدای خلق کورد مبدل شد.

FEY-KOM: ارزش‌هایی را که وی نمایندگی می‌کرد، به آیندگان خواهیم رساند

فدراسیون جمعیت‌های کورد اتریش (FEY-KOM)، ضمن ابراز تأسف بابت درگذشت حسین آکماز، به خانواده، دوستداران و رفقای وی و جوامع علوی و کورد تسلیت گفت. در بیانیه این فدراسیون ضمن اشاره به فعالیت‌های آکماز به مثابه استاد دانشگاه، پیشاهنگ و کنشگر، اعلام شد: «حسین آکماز نه تنها تاریخ مبارزه، بلکه میراثی از وجدان و مسئولیت مشترک را از خود به یادگار گذاشت. وظیفه همه ما این است که از ارزش‌هایی که وی نماینده آنان بود، صیانت کرده و این ارزش‌ها را به آیندگان برسانیم. رفیق حسین همواره در قلب‌های ما زنده خواهد بود و بر راهی که وی رهنمون آن شد، حرکت خواهیم کرد.»