آغاز بهار ضدآمریکایی در کشورهای عربی/ایران و یمن هم صحنه اعتراضات‌شد

آغاز بهار ضدآمریکایی در کشورهای عربی/ایران و یمن هم صحنه اعتراضات‌شد

بهار ضدآمریکایی در لیبی و مصر آغاز شد و هم‌اکنون به صنعا پایتخت یمن هم رسیده است. تظاهرکنندگان در صنعا، پایتخت یمن، در مقابل ساختمان سفارت آمریکا جمع شده و در حال حمله به آن هستند.

نیروهای امنیتی یمن علاوه بر استفاده از گاز اشک آور و دستگاه آب پاش فشار قوی، به روی تظاهرکنندگان آتش گشوده اند.

گزارش شده که نیروهای امنیتی یمن علاوه بر استفاده از گاز اشک آور و دستگاه آب پاش فشار قوی به روی تظاهرکنندگان آتش گشوده اند.

تظاهرکنندگان نسبت به تهیه یک فیلم اهانت آمیز به پیامبر اسلام در آمریکا اعتراض دارند.

تیراندازی پلیس به سوی تظاهرکنندگان تعدادی زخمی برجای گذاشته اما شمار آنها هنوز اعلام نشده است.

تعدادی خودرو در داخل محوطه حیاط سفارت به آتش کشیده شده‌اند و ساختمان سفارت از کارکنانش تخلیه شده است.

در مصر نیز درگیری‌ها در مقابل سفارت آمریکا امروز نیز ادامه دارد و اورژانس قاهره اعلام کرده که شمار زخمی‌ها میان تظاهرکنندگان و پلیس به شانزده نفر رسیده است.

معترضین مصری دیروز موفق شدند پرچم آمریکا را از محل ورودی سفارتخانه پایین آورند.

در تهران هم گروهی در مقابل سفارت سوئیس (که حافظ منافع آمریکا در ایران است) تجمع کرده‌ اند.

خبرگزاری فارس گزارش داده که تعدادی از آنان پرچمهای لیبی و مصر را در دست دارند.

آمریکا تیشه بر ریشه خود زد

با برسرکار آمدن باراک اوباما و دموکرات‌ها, سیاست کلی خارجی آمریکا روندی دیگر بخود گرفت و به نبرد با دسپوتیسم, اسلام‌گرایی رادیکال و ملی‌‌گرایی در خاورمیانه پرداخت. هرچند این روند با سیاست‌های بوش با حمله به افغانستان و عراق آغاز شد, اما در دوران حاکمیت اوباما روندی دیگر به خود گرفت. آمریکا این حقیقت را دریافت که نمی‌تواند با اسلام بطور کلی مقابله کند و برای عملی کردن پروژه خاورمیانه بزرگ به اسلامیون میانه‌رو و دموکراسی‌خواه نیاز دارد. لذا مدل اسلام سیاسی که در محافل بین‌المللی به اسلام انحرافی مشهور شده را برگزید و حزب عدالت و توسعه به سرکردگی اردوغان در ترکیه را بر سر اقتدار آورد. اما زمان به نفع اخوان‌المسلمین و سلفی‌ها در کشورهای عربی رقم خورد و با آغاز بهار غربی این کشورها وارد مرحله‌ای نوین شدند. هم‌اکنون اخوان‌ها بدنبال سلطه و تحکم نوعی اسلام سیاسی دیگر هستند که می‌رود بنیان‌های هژمونی آمریکا در منطقه را به خطر بیاندازد. با توجه به اینکه آمریکا هر جا پا می‌گذارد , خون جاری می‌شود, اسلام سیاسی هم درصدد است که در این رقابت سخت منطقه‌ای در کشورهای عربی با فروپاشی خاندان‌های حاکم سلطه را خود بدست گیرد. معلوم نیست که این جریان سیاسی اسلام سیاسی به جنگ منطقه‌ای دامن می‌زند یا نه! اما مشخص است که استراتژی سیاسی آنها خشونت‌طلبانه بوده و بی‌پروژه‌بودن آنها انقلاب‌های عربی را از راه دموکراسی منحرف می‌سازد.