ایمرَک: حکومت می‌خواهد مخالفان را متفرق کند

عضو مجلس دم پارتی اندر ایمرک اعلام کرد که مسائلی که در این روزهای اخیر مطرح می‌شود باید به‌عنوان یک حمله کلی به سمت مخالفان دیده شود و بیان کرد که باید مخالفت در برابر این موضوع تقویت شود.

اندر ایمرک

دولت حزب عدالت و توسعه (آ‌ک‌پ) و حزب حرکت ملی (م‌ه‌پ) در روزهای اخیر فشارها بر رسانه‌ها و مخالفان را افزایش داده است. در مدت دو ماه، ۱۶ روزنامه‌نگار دستگیر شدند. در عملیات علیه ESP نیز ۳۴ نفر دیگر بازداشت شدند. در تاریخ ۱۳ ژانویه، شهرداری آک‌دنیز مرسین و در تاریخ ۲9 ژانویه، شهرداری سرت غصب شدند. رئیس‌جمهور آ‌ک‌پ یی، رجب طیب اردوغان، شهرداری‌های ج‌ه‌پ را تهدید کرده است. نویسنده و عضو مجلس دم پارتی، اندر ایمرک، در مورد تحولات اخیر با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرده و اعلام کرد که دولت آ‌ک‌پ ترکیبی از تمام شیوه‌های ضد دمکراتیک گذشته، رژیم‌های سرکوبگر و وضعیت اضطراری ایجاد کرده است و گفت: «می‌توانیم بگوییم که هنوز هم ترومای دولت آ‌ک‌پ وجود دارد. از حرکت‌های اجتماعی مانند گزی و مقاومت مردم کورد برای کوبانی می‌ترسد. انتخابات محلی اخیر خواب‌ از سر اردوغان و آ‌ک‌پ پراند. مخالفان و نیروهای انقلابی هم نتوانسته‌اند واکنش مردمی در گزی را گسترش دهند. به همین دلیل هنوز هم بسیاری به خاطر گزی تحت تعقیب هستند. از سوی دیگر، وضعیت اقتصادی ترکیه به شدت وخیم است. دولت دارای چنین داینامیکی نیست که بتواند مشکلات را حل کند و تمامی بارها بر دوش مردم است و این بار هر روز سنگین‌تر می‌شود. دولت از محاکمه و دادگاه به عنوان ابزار خشونت استفاده می‌کند.»

 

اندر ایمرک بیان کرد که حزب عدالت و توسعه (آ‌ک‌پ) از وضعیت نابسامان به نفع خود بهره‌برداری کرده و افزود: «در واقع، آ‌ک‌پ روند دموکراتیک و صلح را زیر پا گذاشته است. پس از آن، فجایع انسانی در جزیر، سلوپی و سور به وجود آمد. ما در مورد چنین دولتی صحبت می‌کنیم. در زمانی که ما در دو ماه اخیر به وضعیت موجود نگاه می‌کنیم، حملات به رسانه‌های آزاد به شدت ادامه دارد. همچنین عملیات‌ها خارج از مرزها بدون وقفه ادامه دارند. در داخل، فشار و استبداد در حال افزایش است. دولت تلاش می‌کند که مخالفت‌ها را سرکوب کند. باید به این طریق روند را مشاهده کنیم.

ما در معرض خطر قرار داریم؛ دولتی که ادعا می‌کند با کوردها صلح برقرار می‌کند، باید متوجه باشیم که اینگونه نیست. من به این باور دارم که جنبش کورد باید این موضوع را به خوبی ارزیابی کند. از سوی دیگر، حزب جمهوری‌ خلق (ج‌ه‌پ) که حمایت‌های بسیار خوبی در انتخابات به دست آورد، به خوبی عمل نکرده است. به جای اینکه به‌طور کلی در سطح کشور کار کند و جنبش‌های مردمی را شکل دهد، با چند بیانیه، میتینگ‌ها و نشست‌های داخلی اراده خود را ناتوان کرد. ج‌ه‌پ فرصت بوجود آمده برای خروج از این وضعیت را به خوبی به کار نگرفته است.»

ایمرک تأکید کرد که درخواست‌های مردم کورد در ارتباط با آزادی و حقوق با مفاهیمی چون «تروریسم و تقسیم کشور» مورد بررسی قرار می‌گیرد و این مسئله به معنای بی‌چاره‌گی است و گفت: «در وضعیتی که مذاکرات در امرالی در حال انجام است، باید از گفتن سخنانی در مورد «قاتل نوزادان» و غیره دست برداریم. فشار و استبداد همچنان ادامه دارد. فشار و استبداد آ‌ک‌پ هر روز پس از کودتای ۱۲ سپتامبر دشوارتر می‌شود. باید در مورد یک جنبش قوی در مقابل این موضوع صحبت کنیم. در برابر این مسئله، نیاز ما به یک جنبش دموکراتیک وجود دارد.»