بوز: کوردها باید جایگاهی داشته باشند

سمیه بوز، کاندیدای حزب چپ سبز در شهر موش، با توجه به اهمیت اتحاد آزادی و دموکراسی کوردها گفت: ما تلاش‌های خود را بر اساس مطالعات بسیاری مانند هموار کردن راه برای آموزش به زبان مادری و اطمینان از برخورداری کوردها از یک موقعیت قرار خواهیم کرد.

سمیه بوز، نامزد نمایندگی پارلمانی حزب چپ سبز در موش گفت که آنها رژیم کاخ را که با بازداشت، شکنجه و زندان سعی در خفه کردن جامعه دارد، سرنگون خواهند کرد.

شهر موش با ۴۱۰ هزار نفر جمعیت، بیش از ۲۲۰ هزار رای دهنده دارد. هدف حزب چپ سبز در موش کسب پیروزی انتخاب ۳ نامزد مشخص شده در انتخابات ۱۴ مه است. نامزدهای حزب چپ سبز عبارتند از سزایی تملی، سمیه بوز و سرحد دورسونچ.

سمیه بوز در گفتگو با خبرگزاری فرات (ANF) گفت که برای پایان دادن به رژیم تک نفره؛ زنان، کارگران و همه ستمدیدگان در تلاش هستند تا به خواست دموکراسی پاسخ دهند. بوز با بیان اینکه برای دانشجویان و جوانانی که ذهنشان با سیستمی که هر سال تغییر می‌کند پیچیده‌تر می‌شود و مرحله‌ی رشد اجتماعی و فردی خود را در میان یک مسابقه ادامه می‌دهند به مجلس راه خواهند یافت، افزود: ما تمام دستاوردهای خود را از چنگ این حکومت فاشیستی که از تمام استدلال‌های ارعاب و سرکوب برای نابودی مبارزات زنان استفاده می‌کند، پس می‌گیریم و به عنصر و موضوع اصلی سیاست و زندگی تبدیل می‌شویم. برای استفاده موثر از ماده‌ی ۶۲۸۴ که به ویژه برای ما زنان اهمیت حیاتی دارد و برای کنوانسیون استانبول، برای صیانت از زندگی زنان و زندگی خودمان، و برای اینکه یک نفر دیگر را از دست ندهیم، می‌خواهیم راهی مجلس شویم.

ما باید این رژیم را نابود کنیم

بوز با بیان اینکه برای سرنگونی رژیم کاخ که با بازداشت، شکنجه و زندان سعی در خفه‌کردن جامعه دارد و برای آزادی زندانیان سیاسی و گروگان‌ها تلاش خواهند کرد، گفت: ما برای خلقی که اراده‌شان غصب شده است و برای متلاشی کردن سیاست‌های قیوم‌ها در قبال منتخبین، به مجلس می‌رویم. در حالی که ما به رشد قدرت خود به تمام معنا و با ایجاد اتحاد ادامه می‌دهیم، با تأکید بیشتر بر اهمیت اتحاد و همبستگی در این قرن راه خود را هموار می کنیم. با اتحاد آزادی و دموکراسی کوردها باید موجودیت و هویت خلق کورد در برابر سیاست‌های امها و انکار چند صد ساله در قانون اساسی گنجانده شود. ما می‌خواهیم کارهایی را اجرا کنیم که مستقیماً به ما مربوط می‌شود، مانند تدوین یک قانون اساسی دموکراتیک، کثرت‌گرایانه و غیرمتمرکز، که تضمین می‌کند خلق کورد با سایر خلق‌ها به شیوه‌ای برابر، آزاد و با عزت زندگی کنند.

اولین گام رفتن به پای صندوق‌های رای است

بوز با تاکید بر اینکه برای مادری که به آینده فرزندش فکر می‌کند، پدری که از حقوق ماه بعد سعی در امرار معاش می‌کند و به این فکر می‌کند که چگونه به سر ماه برساند، مغازه‌داری که می‌داند کاسبی‌اش هر روز بدتر از روز قبل است و کشاورزی که در فکر چگونگی نحوه پرداخت وامش است، ابتدا باید از شر این حکومت رهایی یافت و افزود: بیایید به یک استاندارد زندگی مناسب دست یابیم. در کنار اینها، تحقق دموکراسی محلی به عنوان یک امر ضروری در برابر ما قرار دارد. من فکر می‌کنم تا زمانی که دموکراسی محلی تقویت نشود، دموکراسی واقعی تقویت نخواهد شد. ما اولین گام دموکراتیک خود را با رفتن به پای صندوق‌های رای برداریم.

سمیه بوز کیست

بوز در سال ۱۹۸۵ در شهر موش به دنیا آمده است. وی پس از فارغ التحصیلی از بخش مردم‌شناسی دانشگاه جمهوریت با رتبه اول در مقطع کارشناسی ارشد مؤسسه علوم اجتماعی دانشگاه جمهوریت پذیرفته شد. در سال ۲۰۱۵، بوز به عنوان هماهنگ‌کننده آموزشی در اداره سیاست‌های زنان شهرداری ایپک‌یولو شهر وان از حزب دموکراتیک خلق‌ها فعالیت نموده است. بوز که پس از غصب شهرداری ایپک‌یولو توسط قیوم برکنار شد، وی بار دیگر در انتخابات محلی ۲۰۱۹، به عنوان شهردار مشترک شهرداری اداره محلی و اداره ورزش و جوانان در شهرداری ایپک‌یولو که توسط ه.د.پ اداره می‌شد، فعالیت کرد. بوز در سال ۲۰۱۹ پس از غصب مجدد شهرداری ایپک‌یولو توسط قیوم، دوباره از شهرداری برکنار شد.