بایک: آ.ک.پ باید تاوان به‌بن‌بست رساندن روند چاره‌یابی را پس دهد

بایک: آ.ک.پ باید تاوان به‌بن‌بست رساندن روند چاره‌یابی را پس دهد

«جمیل بایک» ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک خاطرنشان ساخت که برخورد دولت آ.ک.پ در قبال رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان و دشمنی آن دولت علیه غرب کردستان به معنای اعلام جنگ است و گفت:«دخالت در امورات هیأت حزب ب.د.پ» و نیز اظهارات اردوغان پس از آن دخالت‌ها به معنای پایان روند چاره‌یابی و صلح است. آ.ک.پ دست به کاری زده که هر آنکه روند صلح را به بن‌بست برساند, زیر آوار آن خواهد ماند. پس آ.ک.پ روند صلح را به بن‌بست می‌رساند و باید تاوان آن را هم پس دهد.

جمیل بایک, ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک در مقاله این هفته خود در روزنامه «ینی‌اوزگور پلتیکا» آورده که دولت و حکومت ترکیه با برخوردهایش علیه رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان و دخالت در امورات هیأت حزب ب.د.پ که به امرالی می‌رود, و نیز با دشمنی علیه غرب کردستان که همانا همکاری او با تبهکاران است, بن‌بست روند صلح را اعلام کرده است. بایک افزود:«اما بخاطر اینکه باید تاوان سیاسی آن را پس دهدع به بن‌بست روند صلح اقرار نمی‌کند».

بایک در مورد مرحله کنونی سیاسی گفت:

«هرچند جنبش آزادی صبورانه برخورد می‌کند, اما دولت آ.ک.پ ترکیه باتوجه به اظهارات و برخوردهایش قصد چاره‌یابی مسئله کرد را ندارد. اظهارات او برای این است که آرای نژادپرست‌ها را در انتخابات جذب کند, برزبان می‌راند. از فرصت یک سال گذشته در راستای منافع خود سود جسته . آشکارا اثبات شد که نمی‌خواهد به خواسته‌های ملت‌های ترکیه توجهی بکند.

بن‌بست روند صلح به کناری, عملکرد و تلاش‌های دولت ترکیه به این معنی است که اصلا چنان روندی در میان نیست. »

بایک افزود:«اردوغان می‌گوید اینکه چه کسی باید به امرالی برود را من تعیین خواهم کرد. چنین حقی ندارد زیرا خود آ.ک.پ ادعا می‌کند که روند صلح را ادامه می‌دهد, اما از طرف دیگر در امورات هیأت ب.د.پ دخالت می‌کند. این دخالت‌های آ.ک.پ به معنای اعلام پایان روند صلح از سوی آ.ک.پ است».

جمیل بایک بیان داشت که در کشوری که طرف کردها بعنوان مخاطب پذیرفته نمی‌شود, نمی‌توان از وجود روند صلح بحثی به میان آورد. اینکه دولت آ.ک.پ اقرار نمی‌کند که روند صلح خاتمه یافته, به این دلیل است که نمی‌خواهد از جانب افکارعمومی در تنگنا قرار گیرد و همچنین بتواند به بازی سیاسی خود یعنی مشغول‌سازی, ادامه دهد. این امر بطور کاملا آشکار اثبات شده است».

وی افزود:«دولت آ.ک.پ با دخالت در امورات هیأت ب.د.پ حتی قوانین خود را نیز نقض کرده است. زیرا رفتن به زندان‌ها برای دیدار با زندانیان از سوی قانون اساسی مشخص شده است, اما آ.ک.پ همانند بسیاری موارد دیگر در این زمینه هم قانون را زیرپا می‌گذارد».

جمیل بایک در خاتمه گفت:«خلق‌کرد, جنبش دموکراسخواهی کردها و نیروهای دموکراتیک ترکیه باید این سیاست‌های دولت ترکیه را مورد بحث و گفتگو قرار دهند. باید نشان دهند که این مواضع آ.ک.پ به چه معناست. این دولت خلق‌‌کرد و خلق‌های ترکیه را به تمسخر گرفته است. کردها و نیروهای دموکراسیخواه منتظر چاره‌یابی مسئله کرد هستند, اما دولت آ.ک.پ با عملکردها و سخنان خود روند صلح را که از سوی رهبر ملت‌کرد و درسایه فداکاری‌های جنبش آزادیخواهی آغاز شده بود, خاتمه یافته اعلام می‌کند. باید حساب اینها را از دولت آ.ک.پ پس گرفت.

این دولت سوگند خورده که روند صلح را به بن‌بست برساند و باید تاوان آن را هم پس دهد.»