بیانیه نهادها و سازمانهاى حقوق بشری بمناسبت سومين سالگرد اعدام فعالان کُرد

بیانیه نهادها و سازمانهاى حقوق بشری بمناسبت سومين سالگرد اعدام فعالان کُرد

سازمان حقوق بشر کرد در اروپا , کوردوساید واچ ( چاک –کمیته شرق کوردستان), کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی و كميته كردهاى مقيم امريكا براى دمكراسى و حقوق بشردر ایران به مناسبت سالگرد اعدام «فرزاد کمانگر, شیرین علم هولی, فرهاد وکیلی, علی حیدریان و مهدی اسلامیان» بیانیه‌ای صادر کردند.

در این بیانیه آمده:«سازمانها و نهادهای مدافع حقوق بشر ، آزا د اندیشان و تلاشگران راه عدالت اجتماعی و آزادى؛ سه سال پيش در سپيده دم روز يكشنبه ١٩ ارديبهشت ماه ، جمهورى اسلامى ايران ٥ تن از فرزندان برومند اين مرز و بوم را به جوخه اعدام سپرد. زندانيان سياسى كه پس از تحمل سالها زندان، شكنجه و اذيت و آزار، بدون محاكمه و بدون برخوردارى از كمترين حق يك زندانى كه حق دفاع از خود و حق داشتن وكيل در مراحل دادگاهى است اعدام نمود. و پس از گذشت سه سال از اعدام آنها از اعلام محل دفن آنان به خانواده هاى اين اعداميان خوددارى كرده است.»

اعتراضات جهانی

در ادامه این بیانیه آمده:«اعدام فرزاد كمانگر و همراهان وى اعتراضات جهانى وسيعى را در خارج از كشور و در سطح بين المللى به همراه داشت، و در داخل كشور نيز اعتراضات و اعتصابات وسيع مردمى بخصوص در مناطق كورد نشين ايران به وسعت اين اعتراضات افزود. سازمان یونسکو در گزارش ساليانه خود درمورد فشارها علیه فضاهای آموزشی، به موضوع اعدام فرزاد کمانگر اشاره نمود، اتحادیه اروپا حکم اعدام او را محکوم و سازمان دیده بان حقوق بشر از او به عنوان یک معلم مبارز یاد کرده است.»

34 سال اعدام, شکنجه و ترور

این سازمان‌ها در بیانیه‌خود در خصوص عملکرد رژیم ایران طی چند دهه حاکمیتش, نوشته‌اند:«اعدام فرزاد كمانگر و همراهان وى نه اولين اعدام و نه آخرين آن در جمهورى اسلامى ايران بوده است، ٣٤ سال حكومت اسلامى در ايران بر پايه دستگيرى، آزار و اذيت، شكنجه و قتل و ترور و اعدام دگر انديشان و آگاهان سياسى و مدافعان حقوق بشر استوار بوده است. در ٣٤ سال گذشته هزاران فعال سياسى در دفاع از عقيده و فكر خود به جوخه هاى اعدام سپرده شده اند و حاصل آن هزاران گورستان گمنام است كه فرزاد و ديگر فرزندان صادق اين سرزمين را در خود جاى داده است. گورستان خاوران در تهران نمونه اي از هزاران گورستانى است كه سالها ست در كردستان و ديگر مناطق ايران گمنام مانده اند.

فشار و ارعاب و هجوم به حقوق شهروندان تنها شامل زندانيان سياسى نبوده است و خانواده هاى آنان نيز هيچگاه در امان نبوده اند، اموال بسيارى از خانواده هاى زندانيان سياسى ضبط، بسيارى از آنان از كار و تحصيل محروم و يا مجبور به خروج از سرزمين آبا و اجدادى خود شده اند. »

بیانیه سازمان‌های نامبرده چنین ادامه می‌یابد:

«در اين ميان سهم مردم محروم كردستان و مبارزان اين ملت به مراتب بيشتر از ديگر مناطق ايران بوده است. بر اساس آمارى كه خبر گزارى هرانا در هفته گذشتە منتشر نموده است، بيش از نيمى از ١٠١ زندانى سياسى محكوم به اعدام كه رسما اسامى آنان منتشر شده است، از فعالين سياسى كورد مي باشند. بخش وسيعى از زندانيان سياسى زندانهاى ايران را هم خبرنگاران، فعالين مدنى، و فعالين حوزه حقوق بشرى كورد تشكيل مي دهند كه تنها دليل زندانى شدن و محكوم شدن به زندانهاى طويل المدت و اعدام ، پخش اخبار مربوط به پايمال شدن حقوق انسانها، ترويج مبانى حقوق بشرى، تماس با نهادها و رسانه هاى بين المللى در جهت اعتراض به مظلوميت ملت كورد و ديگر مليتهاى ساكن در ايران توسط جمهورى اسلامى بوده است.

فرزاد کمانگر خود يكى از فعالين سياسى كورد بود كه چه قبل از زندان و چه در طى زندان و به پاس فعالیتهایش در پخش اخبار حقوق بشرى و در دفاع از آزادى انديشه ، گزارشگر افتخارى مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران نیز بوده است.

سالروز جانباختن فرزاد کمانگر و همراهانش یاد آور مظلومیت ملتی است که طی ٣٤ سال گذشته براى عدالت، آزادى و دموكراسى مبارزه كرده است و هزاران فرزند آگاه و دلسوز خود رادر اين راە از دست داده است.

دستگیری ، شکنجه و اعدام و سرکوب عنان گسیخته مخالفان و ناراضیان كورد و غير كورد، توسط نهاد های امنیتی جمهورى اسلامى ايران برای همه جهانیان شناخته شده است .جمهورى اسلامى ايران كه در نتيجه عملكردهاى ضد بشرى خود در سطح بين المللى و در همه عرصه هاى سياسى و اقتصادى منزوى شده است، حفظ و بقاى خود را در سركوب هر چه بيشتر ملتهای ساکن ايران مي داند و ما هر روز شاهد اعدام تعدای از مردم در شهرهاى مختلف، به گلوله بستن كولبران كورد ، تهديد و ارعاب خانواده هاى مبارزين سياسى و حقوق بشرى و شكنجه و آزار و اعدام زندانيان بودایم.

در سالگرد اعدام فرزاد كمانگر و همراهانش از همه سازمانها و نهادهاى حقوق بشرى و فعالين سياسى مي خواهيم كه با اعتراضات وسيع و دامنه دار خود از اعدام ديگر زندانيان دگر انديش جلوگيرى نمايند..

ما ضمن حمايت از اعلام روز ١٩ ارديبهشت، روز اعدام فرزاد كمانگر بعنوان "روز معلم آزاده" از همه نهادها و سازمانهاى سياسى و حقوق بشرى بين الملى و داخلى مي خواهيم با حمايت از اين امر امكان ترويج و به وقوع پيوستن آرزوهاى فرزاد كمانگر و ديگر فرزندان جانباخته ملت كورد و ديگر مليتهاى ساكن در ايران را فراهم نمايند.»