تصویر

دکتر آتیه: مسئولیت این فراخوان بر عهده دولت ترکیه است

دکتر فرناز آتیه، دانشمند علوم سیاسی مصری، با اشاره به قدرت فراخوان رهبر آپو در حل مشکلات، اظهار داشت که مسئولیت اجرای آن بر عهده دولت ترکیه است.

فرناز آتیه

دکتر فرناز آتیه با بیان اینکه «صلح در ترکیه، صلح را به خاورمیانه نیز خواهد آورد»، گفت: «عبدالله اوجالان به عنوان معمار پارادایم کنفدرالیسم دموکراتیک، برای ما نام مهمی است.»

در چارچوب کارزار جهانی با شعار «آزادی برای رهبر آپو، راه حل مسئله کورد» که از ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، کنش‌ها و فعالیت‌های بسیاری انجام شد. در چارچوب این کارزار که میلیون‌ها نفر در سطح جهانی در آن شرکت کردند، کنفرانس بین‌المللی «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه حل مسئله کورد» در رم، پایتخت ایتالیا برگزار شد. بیش از ۳۰۰ نماینده از ۱۶ کشور در این کنفرانس شرکت کردند. دکتر فرناز آتیه از ابتکار عمل «نون برای آزادی عبدالله اوجالان» که از مصر در این کنفرانس شرکت کرده بود، با خبرگزاری فرات (ANF) گفتگو کرد.

ابتکار صلح می‌تواند کل منطقه را تحت تاثیر قرار دهد

دکتر فرناز آتیه با خلاصه کردن اهمیت این کنفرانس با این سخنان که «عبدالله اوجالان از صلح، سوسیالیسم و آزادی زنان حمایت می‌کند. ابتکارات برای آزادی او باید با دقت دنبال شود»، در مورد فراخوان ۲۷ فوریه رهبر آپو نیز گفت: «عبدالله اوجالان، ابتکار صلح بین دولت ترکیه و کوردها را اعلام کرد. این تحول، ثبات را در منطقه ما، یعنی خاورمیانه برقرار خواهد کرد. درگیری بین کوردها و دولت ترکیه یکی از مهم‌ترین مشکلات منطقه است. عبدالله اوجالان به عنوان معمار پارادایم کنفدرالیسم دموکراتیک، برای ما نام مهمی است. این پروژه، فرصت یک زندگی برابر و آزاد را در کشورهایی که به دلیل تفاوت‌های اتنیکی، وابستگی، فرهنگی و باورداشتی با مشکلاتی روبرو هستند، فراهم می‌کند. این، قدرت دموکراسی آزاد است.»

این فراخوان، قدرت حل مشکلات را دارد

دکتر فرناز آتیه با بیان اینکه مسئولیت اجرای فراخوان رهبر آپو بر عهده دولت ترکیه است، گفت: «صلح در ترکیه، صلح را به خاورمیانه نیز خواهد آورد.» دکتر فرناز آتیه با اشاره به قدرت این فراخوان در حل مشکلات و یادآوری تنش‌های اتنیکی در ایران، سوریه و عراق، اظهار داشت که دولت پنهان در ترکیه می‌تواند مانع راه حل شود.

اندوخته‌ای جدید برای زنان

فرناز آتیه در مورد علم ژنئولوژی گفت: «عبدالله اوجالان اندوخته‌ای جدید در مورد نقش زن در یک جامعه آزاد و دموکراتیک ایجاد کرده است.» به نظر فرناز آتیه؛ ژنئولوژی به زن، زندگی زن و دموکراتیک کردن شیوه زندگی زن می‌پردازد. دکتر فرناز آتیه خاطرنشان کرد که همه اینها در راستای توسعه پروژه ملت دموکراتیک است.

ابتکار نون

ابتکار نون در ۴ ژوئن ۲۰۲۲ توسط شماری از زنان از مصر، فلسطین، عراق، لیبی، لبنان و سودان که از پارادایم آزادی‌بخش زنان رهبر آپو حمایت می‌کنند، تاسیس شد. این ابتکار با هدف اعمال فشار بر نهادها و سازمان‌های بین‌المللی برای محافظت و دفاع از حقوق اساسی جهانی و زندانیان سیاسی فعالیت می‌کند. همچنین، آزادی جسمانی رهبر آپو، معرفی و ترویج ایده‌ها و فلسفه او، به رسمیت شناختن اراده مردم و محافظت و به رسمیت شناختن حقوق ملت‌های کم‌شمار را نیز دنبال می‌کند.