عضو پارلمان اروپا: ماجرای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا به پایان رسید

عضو پارلمان اروپا: ماجرای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا به پایان رسید

دکتر رنات سومر از اعضای پارلمان اروپا گزارش فعالیت‌ها و تحولات ترکیه در سال 2012 را رمانی وحشتناک عنوان کرده و گفت: "ترکیه به جای اینکه ارزش‌های اتحادیه اروپا را قبول کند، ارزش‌های خود را به اروپا تحمیل می‌کند. دیگر وقت آن رسیده که به ترکیه گفته شود: اتحادیه اروپا را فراموش کن".

دکتر رنات سومر از اعضای کمسیون مشترک ترکیه-اروپا در پارلمان اروپا در گفتگویی با خبرگزاری فرات ANF از ترکیه خواست تا به مطالبات زندانیان گوش فرا دهد.

در گزارش ویژه تحولات سال 2012 در ترکیه، کمسیون اروپا ترکیه را شدیدا مورد انتقاد قرار داد. جنجال بر سر این گزارش کماکان ادامه دارد. در این گزارش انتقادات شدیدی در رابطه با مسئله کرد،‌مسئله اقلیت‌ها،‌ آزادی بیان و مطبوعات به ترکیه وارد شده است.

دکتر سومر بیان داشت که در ترکیه حمله علیه مخالفان، اقلیت‌ها،‌ روزنامه‌نگارانی که حکومت را مورد انتقاد قرار می‌دهند و بازداشت کردن آنها به بخشی از زندگی روزمره مبدل شده است. دکتر سومر گزارش اتحادیه اروپا در رابطه با تحولات سال 2012 در ترکیه را یک رمان وحشتناک نام نهاده و برخورد حکومت ترکیه در رابطه با دموکراسی را نیز مانند دموکراسی قرون وسطی نامید.

وی در ادامه بیان داشت که امید اتحادیه اروپا نسبت به روی دادن تحولات مثبت در ترکیه به شکست انجامیده و گفت:‌ "هنگامی که مطابق ارزش‌های اروپا به ترکیه می‌نگریم به راستی که تصاویر وحشتناکی در مقابلمان ظاهر می‌شوند. سرزمینی به این زیبایی به چنین وضعیتی دچار شده است". وی در ادامه گفت بزرگترین خطر در ترکیه، بی‌تحملی حکومت در مقابل افکار متفاوت می‌باشد.

وی در ادامه با اشاره به انتقاداتی که از کمسیون تحقیق در رابطه با قتل‌عام روبوسکی شده و در گزارش اتحادیه اروپا بدان اشاره شده است، گفت: "34 شهروند مدنی به اشتباه کشته می‌شوند،‌ اما دادگاه‌های ترکیه تا کنون کاری را انجام نداده‌اند. ابعاد این رویداد باید به تمامی روشن شده و مسئولان این رویداد محاکمه شوند".

دکتر سومر در ادامه اظهار داشت که ترکیه از عضویت در اتحادیه اروپا بیشتر فاصله گرفته و گفت: "ترکیه برای اینکه به اتحادیه اروپا ملحق شود، همیشه یک مورد را بر اتحادیه تحمیل می‌کند و آن این است که "نه ما بلکه باید اتحادیه اروپا تغییر کند". وی خاطر نشان ساخت که اتحادیه اروپا به خاطر ارزش‌های دموکراتیک خود جایزه نوبل دریافت کرده است و در ادامه گفت:

"جایزه‌ای که اخیرا اتحادیه اروپا دریافت کرده است نشان از سطح دموکراسی در اتحادیه دارد. کشورهایی که دموکراسی را مد نظر قرار نمی‌دهند، در اتحادیه اروپا جای نمی‌گیرند. کارنامه ترکیه در گزارش پیشرفت‌های اتحادیه اروپا بسیار بد می‌باشد، در واقع مدت مدیدی است که مذاکرات برای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا نیز متوقف شده‌اند. بایستی اتحادیه اروپا تصمیم نهایی خود در مورد ترکیه را صادر کند.

همچنین ترکیه عضویت قبرس در اتحادیه را بهانه قرار داده و روابط خود با شورای اروپا را نیز قطع کرده است. اما این کاملا مشخص است که اگر ترکیه قبرس را به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا به رسمیت نشناسد، هیچ یک از اعضای اتحادیه اروپا را به رسمیت نمی‌شناسد. ترکیه نهاد اتحادیه اروپا را مخاطب نمی‌داند و نمی‌خواهد که به عضویت اتحادیه درآید. دیگر زمان آن فرارسیده است که به ترکیه بگوییم: عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را به دست فراموشی می سپاریم".

دکتر رنات سومر در ادامه سخنان خود بیان داشت: "ما از وضعیت زندانیان بسیار نگرانیم. اگر کردها دست به اعتصاب غذا زده و جان خود را فدا می‌کند، بدان معنی است که دلیل بسیار مهمی وجود دارد. بایستی حکومت ترکیه در مقابل اعتصاب غذای زندانیان که وضعیت آنها بسیار وخیم است، بی‌توجه نبوده و هرچه زودتر به این خواسته‌ها رسیدگی کند".