تصویر

دوغان اوزگودَن: فراخوان عبدالله اوجالان امید ایجاد کرد

دوغان اوزگودن با بیان اینکه فراخوان رهبر آپو در محافل مترقی امید ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد که دولت باید گام‌های ملموسی بردارد.

روزنامه‌نگار دوغان اوزگودن گفت که علی‌رغم گام‌هایی که طرف کورد برداشته است، ابهام در جناح قدرت ادامه دارد و با وجود نگرانی از این موضوع، او امیدوار است.

روزنامه‌نگار اوزگودن در مصاحبه با خبرگزاری فرات (ANF) در مورد فراخوان رهبر آپو و رویدادهای پس از آن صحبت کرد. دوغان اوزگودن با یادآوری اولین اعلام آتش‌بس در سال ۱۹۹۳، گفت که در آن روزها این تصمیم آتش‌بس را به صورت زنده در استودیوهای شبکه تلویزیونی مَد (MED TV) شنیده است. اوزگودن با بیان اینکه «او (رهبر آپو) این فراخوان صلح را در آن روز نیز مطرح کرد»، یادآور شد که علی‌رغم همه تلاش‌ها، دولت ترکیه به این فراخوان پاسخ نداد. اوزگودن با یادآوری اینکه رهبر آپو حتی در زندان نیز برای صلح تلاش کرد، خاطرنشان کرد که تمام تلاش‌ها توسط دولت ترکیه ناکام گذاشته شد.

مسئله فقط خلع سلاح نیست

اوزگودن با اشاره به دوره‌ای که دولت باغچلی، رئیس کل حزب حرکت ملی‌گرا (م‌ه‌پ) فراخوان داد، نگرانی‌های خود را ابراز کرد و با وجود همه چیز، اظهار داشت که فراخوان رهبر آپو در نیروهای مترقی انقلابی امید ایجاد کرده است. اوزگودن با اشاره به تاکید رهبر آپو بر زمینه حقوقی و سیاسی، گفت: «یعنی برای اینکه این امر پیشرفت کند، باید زندان‌ها در ترکیه تخلیه شود، این اقدامات قیم متوقف شود. مسئله فقط مسئله سلاح گذاشتن نیست. باید در برابر حملات به شمال و شرق سوریه نیز تدابیری اتخاذ شود.»

خواسته‌های دموکراتیک باید مطرح شود

اوزگودن با یادآوری تجمعی که ک‌ج‌د‌ک-اروپا و ت‌ژ‌ک-اروپا در بروکسل در مقابل پارلمان اروپا برای تعیین موضع در قبال فراخوان رهبر آپو برگزار کردند، اظهار داشت که اوزگور اوزَل، رئیس کل حزب جمهوری‌خواه خلق (ج‌ه‌پ)، نیز در پارلمان اروپا سخنرانی خواهد کرد و بیان کرد که در این زمینه فقط موضع مثبت کافی نیست و خواسته‌های دموکراتیک باید با صدای بلندتری مطرح شود. اوزگودن خاطرنشان کرد که وظایفی بر عهده بخش‌هایی در ترکیه است که خود را دموکرات، مترقی و چپ می‌دانند و افزود که پیام‌های دریافتی تاکنون را مثبت می‌داند.

اروپا و آمریکا باید نقش خود را ایفا کنند

اوزگودن با تاکید بر ادامه حملات به شمال و شرق سوریه، تاکید کرد که به رسمیت شناختن اداره خودمدیریتی به عنوان طرف مذاکره و توقف جنگ حیاتی است. اوزگودن با بیان اینکه دولت‌های اروپایی و آمریکا باید در جستجوی صلح و دموکراسی نقش ایفا کنند، خواستار حمایت از مقاومت مداوم در روژاوا شد.

نگرانم اما امیدوارم

اوزگودن با ابراز احترام به رویکرد سازنده مردم کورد علی‌رغم هزینه‌های گزافی که متحمل شده‌اند، بیان کرد که علی‌رغم گام‌هایی که طرف کورد برداشته است، ابهام در جناح قدرت ادامه دارد و با وجود نگرانی از این موضوع، امید نیز دارد. اوزگودن با بیان اینکه به یک بسیج برای روند صلح نیاز است، یادآور شد که در این راستا، علاوه بر کوردها، نیروهای چپ، سوسیالیست، مترقی و انقلابی، وظایف مهمی بر عهده اپوزیسیون، به ویژه حزب جمهوری‌خواه خلق (ج‌ه‌پ) است.