دویچه‌وله: کردهای سوریه را می‌توان متفق خود دانست

دویچه‌وله: کردهای سوریه را می‌توان متفق خود دانست

مبارزه عظیم کردهای کوبانی علیه تبهکاران داعش توجه رسانه‌های جهان و کشورهای غربی را به خود جلب کرد. حملات هوایی آمریکا و تلاش‌های کشورهای غربی در رویارویی با داعش بسیار ناکافی است. تنها کردها به جنگ زمینی علیه داعش می‌پردازند که بر اهمیت کردها بعنوان متفقی صادق می افزاید.

کریستین کنیپ, نویسنده سایت اینترنتی «رادیوی آلمان, دویچه وله» در مقاله جدید خود می‌‌نویسد نیرویی که در غرب کردستان و شنگال علیه تبهکاران داعش مقاومت می‌کند, پ.ی.د است و می‌تواند به متفق جدید غرب مبدل شود. در این مقاله که با تیتر «متفقی دارای پتانسیل؛ کردهای سوریه» منتشر شد, موانع بر سر راه همپیمانی با حزب پ.ی.د غرب کردستان را که به نزدیکی با پ.ک.ک شناخته می‌شود, عربستان و قطر هستند.

در همان مقاله آمده که کمپ‌ها , کاروان‌ها و مقرهای داعش را نمی‌توان با حملات هوایی نابود ساخت و افزود که برای خارج ساختن شهرها از دست تبهکاران حملات هوایی کافی نیست. همچنین افزود که داعش از اسیران بعنوان سپر زنده استفاده می‌کند.

تضاد در مورد ارتش آزاد و جبهه‌اسلامی

در همان مقاله آمده که پیشمرگه‌های جنوب کردستان مدتی مدید بعنوان متفق فرض می‌شوند و گفته می شود که گروهی مسلح هزار نفری درسوریه حضور دارد. بنا به گزارش دویچه‌وله, هنوز هم تنها نیروی متفق کشورهای غربی در سوریه, ارتش آزاد است. گفته شد که ارتش آزاد هم‌اکنون در قالب گروه‌هایی زیر سایه سازمان‌های اسلامی خود را سازماندهی می‌کند و صدها عضو آن به جبهه‌النصر پیوسته‌اند. گفته شد که حمایت لجستیکی برای به تبهکاران یک ریسک جدی است.

پ.ی.د برای مقابله با داعش مصمم است

در همان گزارش دویچه‌وله افزوده شده که ی.پ.گ که شاخه نظامی پ.ی.د تلقی می‌شود, در وضعیت بحرانی سوریه یک متفق مهم می‌باشد. در تحلیلات آمده:«پ.ی.د هرچند علیه رژیم اسد سربرآورده, در شمال سوریه و مناطق تحت کنترل خود مصرانه برضد داعش می‌جنگد. بنا به گفته صالح مسلم, رئیس مشترک پ.ی.د, کردهای سوریه فراتر از دفاع از خاک خود, مبارزه‌ای گسترده‌تر دارند. مسلم در مصاحبه با دویچه‌وله گفت:«داعش خطری جدی برای تمامی جهان است».

ممانعت‌های عربستان و ترکیه

گفته شد که در ائتلافی جهانی که برضد داعش تشکیل شده, اعضاء نسبت به نیروی ی.پ.گ مردد هستند و کشورهای غربی در پشت پرده آن قرار دارند. عربستان علی‌رغم تهدیدهای داعش, از اسلام افراطی دست برنمی‌دارد و بخشی از کشورهای غربی هم بخاطر اینکه ترکیه پ.ک.ک را قبول ندارد, کنار کشیده‌اند.

همچنین افزوده شد که روند صلح میان ترکیه و پ.ک.ک در این زمینه تحولاتی به دنبال خواهد داشت. ترکیه و پ.ک.ک سالهاست دیالوگ می‌کنند. گفته شد که پ.ک.ک از اوایل سال 2013 تاکنون از جنگ دوری می‌کند و بجای یک دولت مستقل, خواهان خودمدیریتی دموکراتیک است.

در خاتمه آمده که ترکیه برای ایجاد منطقه‌ای حایل با مرز سوریه تلاش می‌کنند و اردوغان آن را در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسانده است.