شورای بینالمللی «فوروم اجتماعی جهان» که در کشور تونس نشستی برگزار کرد, از کمپین بینالمللی جمعاوری امضا برای آزادی اوجالان حمایت کرد. این شورا همچنین بازداشت «یلماز اورکان» عضو مدیریت «کنفدراسیون سازمانهای کردی» از سوی پلیس بلژیک را محکوم ساخت و خواستار آزادی هرچه زودتر وی شد.
شورای بینالمللی «فوروم اجتماعی جهان» از 26 الی 30 مارس در کشور تونس در هتلی در نشستهایش را برگزار کرد که از 127 عضو شورا, 120 عضو حاضر شدند.در این نشست بر سر برنامههای آینده فوروم بحث و تبادل نظر صورت گرفت و تصمیماتی مختلف اخذ گردید.
قریب 60 هزار نفر در فوروم اجتماعی جهانی در کشور تونس از 26 الی 30 مارس شرکت کردند. همچنین 1800 تن بعنوان روزنامهنگار به فعالیت پرداختند و قریب 4500 جمعیت و سازمان مختلف از سراسر جهان در مراسمهای فوروم حضور بهم رساندند. منابع مربوطه اعلام کردند که 1 میلیون و 4 هزار یورو مصرف شده و 1 میلیون و 100 هزار هم درآمد داشته.
خبرگزاری فرات هم بخوبی برنامهها و مراسمهای ویژه فوروم اجتماعی را دنبال کرد.
شورای بینالمللی «فوروم اجتماعی جهانی» طی نشست خود که 120 تن از اعضای آن حاضر بودند, بازداشت «یلماز اورکان» عضو کنفدراسیون سازمانهای کردی توسط پلیس بلژیک را محکوم ساخت و خواستار آزادی هرچه زودتر وی شد. اورکان در راه رفتن به کشور تونس برای شرکت در فوروم اجتماعی بود که توسط پلیس بلژیک و با درخواست کشور اسپانیا بازداشت شد.
اعضای شورای بینالمللی فوروم اجتماعی جهانی ضمن حمایت از «کمپین بینالمللی امضا برای آزادی اوجالان» امضا دادند و تأکید کردند که بر روی سایتهای اینترنتی جمعیتها و سازمانهای خود برای جمعاوری امضا , فرخوانهایی منتشر خواهند کرد. لطیفه ارن در مصاحبه با خبرگزاری فرات گفت:«اعضای شورا تأکید کردند که مرحله صلحی که توسط جناب اوجالان در ترکیه آغاز شده را بسیار مهم میدانند و اعلام کردند که آماده هستند به پیشبرد مرحله صلح کمک کنند».
اوجالان رهبری نیرومند است
در نشست شورای فوروم اجتماعی بر سر پیام اوجالان و اوضاع کردها در هر چهار بخش کردستان بحث و گفتگو صورت گرفت. طی این نشست گفته شد:«وضعیت کنونی اثبات میکند که باید از جنگ گذشته عبرت گرفت و پیشبرد صلح اجتماعی به شخصیتهایی نیرومند احتیاج دارد. نلسون ماندلا, جری آدامس, ژوزه راموس ـ هورتا و سان سو کی از جمله الگوهای خوب برای این کار هستند که بدون شک عبدالله اوجالان هم از جمله این شخصیتها میباشد».
در این نشست همچنین به اهمیت پیام تاریخی اوجالان اشاره شد و تصریح شد که برای انجام مذاکرات دوجانبه و از میان بردن منطق و راهکار نظامی, باید اوجالان آزاد شود.
ارن در ادامه اذعان کرد که 54 تن از اعضای شورا متن «آزادی اوجالان و همه زندانیان سیاسی» را امضا کردند و افزود:«اعضای شورا به گونهای مثبت با مسئله آزادی جناب اوجالان برخورد کردند. برخی از آنها گفتند که جناب اوجالان به مدت 14 سال است در زندان بسر میبرند و ترکیه میخواهد اینگونه خلقکرد را تضعیف سازد, اما خلقکرد علیه این اقدام ترکیه نیرومندتر میشود و بدونشک تنها رهبر خلقکرد است که خلقهای فرودست جهان وی را رهبر خود میدانند».
شایان ذکر است که در فوروم اجتماعی جهان که سه روز به طول انجامید, بیش از 5 هزار امضا برای آزادی اوجالان جمعآوری شد. ارن در خاتمه گفت:«ما دیدیم که تونسیها , بویژه جوانان آن کشور با مسئله کرد و جناب اوجالان بخوبی آشنایی دارند. این امر هم موجب خوشحالی و هم تعجب ما شد. مردم تونس گفتند که کردها را بخوبی میشناسند و از این خلق حمایت میکنند. این مسایل اثبات کرد که فعالیتها و مبارزات ما به هدر نرفته».