فرانسه در مورد پ.ک.ک و ی.پ.گ گفتگو می‌کند

فرانسه در مورد پ.ک.ک و ی.پ.گ گفتگو می‌کند

طی گفتگوهایی در سناتو و پارلمان ملی فرانسه, حزب کمونیست, سبزها و جبهه چپگرایان خواهان پشتیبانی از پ.ک.ک و ی.پ.گ شدند. هیأت مشترک کردها و فرانسویان با پارلمانتاران آن کشور دیدار کرده و چنین درخواستی را مطرح کردند. اعضای آن هیأت به خبرگزاری فرات گفتند باید پ.ک.ک از «فهرست سازمان‌های تروریستی» خارج گردانده شود.

در سناتو و پارلمان فرانسه در روز 24 سپتامبر بدون رأی‌گیری, گفتگوهایی انجام گرفت. مانوئل والس, نخست‌وزیر فرانسه در پارلمان سخنرانی کرد و گفت:«آنچه موضوع بحث است, مبارزه‌ای طولانی‌مدت بر ضد تعصب‌گرایی است». والس بیان داشت که کمک به عراق , کمک به فرانسه است و خاطرنشان ساخت که «هرگاه لازم باشد» آن مبارزات ادامه خواهد یافت. والس افزود:«این یک تلاش بر ضد خاورمیانه به مثابه حملات صلیبی نیست». فرانچویس فلون, عضو حزب مخالف راستگرایان هم خواستار شفاف‌سازی استراتژی از سوی دولت شد و افزود:«چیزی از کمک‌های نیمه‌کاره بدتر نیست». والس گفت فرانسه در حملات هوایی در عراق شرکت کرد, اما در سوریه خیر و افزود:«در مقابله علیه داعش هیچگاه حامی اسد نخواهد شد».

جبهه چپ: داعش محصولی خارجی است

فرانچویس آسنسی, پارلمانتار عضو حزب چپ فرانسه در مورد چگونگی ظهور داعش مسایلی را مطرح ساخت و ضمن اشاره به دخالت‌های نظامی در عراق و افغانستان گفت:«داعش محصول سیاست‌‌های نئوکولونیالیستی غربی ها در خاورمیانه است».

وی مبارزه کردها بر ضد داعش را تحلیل کرد و گفت:«ملت کرد دو سال است بر ضد حملات جهادگرایان جسورانه مقاومت می‌کنند و خواستار کمک هستند. دیپلماسی ما تحت فشار ترکیه قرار دارد که خواست‌های اساسی کردها را زیرپا می‌گذارد». آسنسی بیان کرد که همچو پارلمانتاران حزب چپ منتظر تلاش‌های دیپلماتیک بیشتر فرانسه هستند و خاطرنشان ساخت که این مهم هم با مبارزه‌ای نیرومند علیه دولت و یا گروه‌ةایی که به داعش کمک می‌کنند و به آن کمک مالی ارایه می‌دهند, ممکن می‌گردد.

وزیردفاع: از ارتش آزاد سوریه حمایت کنیم

گذشته از پارلمان, در سناتوی فرانسه هم نشستی در مورد مداخلات عراق برگزار شد. در این نشست, بیانیه دولت از سوی وزیر دفاع قرائت شد. ژان دراین , وزیر دفاع فرانسه بیان کرد که هم‌اکنون آنچه لازم است, اتحاد و عزم راسخ است و افزود که در عراق و سوریه 10 هزار خارجی در صفوف «جهادگرایان» هستند. دراین بیان داشت که تسلیحاتی که برای عراق ارسال شد, تحت کنترل دولت آن کشور صورت گرفته و در مورد منابع تأمین مالی داعش هم گفت:«از طریق قاچاق نفت تأمین مالی می‌شود». وی در مورد مواضع فرانسه در مورد سوریه گفت:«موضع ما شفاف است, ما به سازماندهی ارتش آزاد کمک می‌کنیم».

رئیس پ.س.ف: وظیفه ما, پشتیبانی از پ.ک.ک و پ.ی.د است

پیره لارنت, دبیرکل ملی حزب کمونیست فرانسه طی ایراد سخنانی گفت:«تهدیدها و خطرات در سوریه افزایش می یابد». وی یادآور شد که بخاطر حملات داعش صدها هزار نفر به جنوب و غرب کردستان پناه‌برده‌اند و افزود:«اگر اقدامات نظامی نیروهای کردی نمی‌بود, جان آنها نجات نمی‌یافت». لارنت دولت فرانسه را مورد انتقاد قرار داد و گفت کمکی انسانی کافی ارایه نداده است. لارنت اظهار کرد:«کردهای سوریه بدون کمک‌های بین‌المللی هم علیه بشار اسد و هم علیه جهادگرایان داعش به تنهایی مقاومت می‌کنند». وی افزود که ترکیه از ورود پناهندگان و کمک‌رسانی‌های حزب د.ب.پ ممانعت می‌کند».

لارنت در مورد نیرومندشدن داعش هم گفت ترکیه در آن دست دارد و افزود که بدون کمک‌های خارجی غیرممکن بود داعش به سطح امروزی برسد. لارنت تأکید کرد که بویژه باید به نیروهای پ.ک.ک و پ.ی.د کمک کرد و افزود:«وظیفه ما پشتیبانی از نیروهای پ.ک.ک و پ.ی.د در جبهه‌های مقدم است». وی از دولت فرانسه خواست که:«آیا هنوز هم می‌خواهید نام پ.ک.ک در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا باقی بماند؟».

لارنت دولت فرانسه را فراخواند و گفت:«دست از حمایت از ناتو بردارید». وی گفت مناسب‌ترین پاسخ به داعش, پیشرفت, دموکراسی و کمک‌رسانی است».

تجمع اعتراضی کردها مقابل پارلمان

در حین گفتگوها بر سر کردها در پارلمان فرانسه, گروهی از زنان کرد به منظور حمایت از کوبانی و شنگال به تجمع در مقابل پارلمان دست زدند.

ورتز, پارلمانتار افتخاری پارلمان اروپا هم به محل تجمع آمد و به خبرگزاری فرات گفت :«من از خلق کرد پشتیبانی می‌کنم». وی ضمن اشاره به شهرداری‌های حزب د.ب.پ گ که از پناهندگان شنگال و غرب کردستان حمایت می‌کند, اشاره کرد و گفت شهرداری‌ها با کمترین امکانات به پناهندگان کمک لازم را می‌رسانند.

وی از مقاومت کوبانی پشتیبانی کرد.

حذف نام پ.ک.ک از فهرست

نوئل مامر, در جریان دیدار هیأت مشترک کردهاـ فرانسوی‌ها با پارلمانتاران فرانسوی, خطاب به نماینده پ.ی.د گفت:«شماها تحت ستم ترکیه قرار گرفته‌اید». خالد عیسی, نماینده پ.ی.د هم گفت ترکیه با استفاده از قطار سلاح‌ و تانک برای داعش ارسال می‌کند. وی افزود که فرانسه بصورت گسترده به گروه‌های سوریه کمک تسلیحاتی می‌کند, اما به کردها خیر.

نوئل مامر هم بیان کرد که بارها درخواست کرده‌اند پ.ک.ک از فهرست «سازمان‌های تروریستی» حذف شود و افزود:«قراردادن نام پ.ک.ک در آن فهرست امری متناقض است». وی گفت تنها نیرویی که علیه داعش می‌جنگد, پ.ک.ک است.

فرانچویس آسنسی هم گفت باید ترکیه دست از سیاست‌های دوگانه خود علیه ملت کرد, بردارد.

سیلیویه ژان, رئیس بنیاد حمایتی فرانسه ـ کردستان هم به خبرگزاری فرات گفت:«نقش ما بیدار ساختن انسانها است.» وی گفت بایستی حزب پ.ی.د غرب کردستان بعنوان مخاطب جدی کردها مورد پذیرش قرار گیرد.