هیأت غرب کردستان با وزیر خارجه روسیه دیدار کرد

هیأت غرب کردستان با وزیر خارجه روسیه دیدار کرد

هیأت «شورای عالی کورد» غرب کردستان که از سوی «سرگی لاوروف» وزیر خارجه روسیه دعوت شده بود, به مسکو سفر کرد. این هیأت پنج نفره روز گذشته در مرکز وزارت خارجه روسیه با «میخایل بوگدانف» معاون وزیر خارجه روسیه و چند تن دیگر از دیپلمات‌های آن کشور دیداری انجام داد.

این دیدار به مدت یک ساعت و نیم ادامه یافت و «احمد سلیمان» سخنگوی شورای عالی کورد همراه با «صالح مسلم, سینم محمد, اسماعیل محمد و سید ملا» در این دیدار حضور یافتند.

«احمد سلیمان», پس از خاتمه دیدار گفت که این دیدار دوجانبه برای آنها بسیار حایز اهمیت است و افزود:«این دیدار بسیار خوب پیشرفت و به گرمی از ما استقبال کردند. یکی از محورهای اصلی گفتگوها هم این بود که دولت روسیه می‌خواهد «شورای عالی کورد» را به رسمیت بشناسد و از نظرات ما هم در این مورد جویا شوند. امروزه در مورد حل بحران سوریه از طریق دیالوگ بحث می‌شود و ما هم نظرات خود را به آنها گفتیم و حتی موضع ما را هم جویا شدند. در این زمینه بحث و گفتگو شد. ما هم همچو شورای عالی کرد در این مورد گفتیم که از اوایل انقلاب سوریه از راهکار حل صلح‌جویانه و دموکراتیک دفاع کرده‌ایم. ما گفتیم که انقلاب مسلحانه به مردم آسیب می‌رساند و در سوریه به سطحی رسیده که دیگر مردم خانه و کاشانه‌شان را ترک می‌کنند. ما کردها در جنگ مذهبی سهیم نمی‌شویم. برای تحقق سوریه‌ای دموکراتیک هرآنچه از دستمان برآید انجام می‌دهیم. باید جنگ داخلی را متوقف سازیم. ما با نیروهای دموکرات سوریه روابط خوبی داریم. این مسایل را هم با مقامات روسیه درمیان گذاشتیم. نظرات شفاف خود در مورد رژیم سوریه را هم به آنها گفتیم. رژیم به مردم فرصت حیاتی صلح‌جویانه نداد.».

سلمیان در ادامه سخنان خود به نقش روسیه در حل بحران سوریه اشاره کرد و گفت:«نقش روسیه بسیار مهم است. تأثیر این کشور بر دولت‌های منطقه هم کم نیست. لذا به دیدار با مقامات روسیه اهمیت می‌دهیم. ما بطور رسمی خواستیم که در کنفرانس ژنو شرکت کنیم. ما هم می‌خواهیم نظرات خود را در آن کنفرانس بیان داریم. می‌خواهیم در این زمینه هم با روسیه روابطی داشته باشیم».

صالح مسلم, رئیس حزب اتحاد دموکراتیک, پ.ی.د, هم گفت:«ما همچو هیأت شورای عالی کورد بنا به دعوت سرگی لاوروف به مسکو آمده‌ایم. هدف از این دیدار ما شناخت نظرات یکدیگر در مورد سوریه و غرب کردستان و راهکارهای حل بود. این دیدار در ارتباط با کنفرانس ژنو نبود , اما آنها از ما خواستند که قبل از کنفرانس مذکور با ما دیدار انجام دهند. آنها خواستند که کردها در قالب «شورای عالی کرد» در کنفرانس ژنو شرکت کنند. کنفرانس در 4 ژولای برگزار می‌شود و پس از آن در 5 ژولای مقامات روسیه و آمریکا هم دیداری در آن مورد انجام خواهند داد».

مسلم گفت:«مهم این است که از کردها خواسته‌‌اند در کنفرانس ژنو شرکت کنند و ما هم می‌خواهیم شرکت کنیم اما نه به عنوان شخص و یا یک حزب بلکه بعنوان «شورای عالی کورد» که همه غرب کردستان را نمایندگی می‌کند».

مواضع دولت‌های همسایه

مسلم در خاتمه سخنان خود گفت که برخی نیروها و دولت‌ها نمی‌خواهند که کردها در کنفرانس ژنو حضور یابند. وی افزود:«هم‌اکنون برخی جناح‌ها و دولت‌ها هستند که مخالف شرکت شورای عالی کرد در کنفرانس هستند. آنها می‌خواهند کردهای وابسته به خود را در آن کنفرانس شرکت دهند. می‌خواهند در مورد همه چیز گفتگو کنند اما در مورد کردها سکوت کنند. حقیقت این است که بسیاری نمی‌خواهند که «شورای عالی کورد» بصورت مستقل و با اراده در ژنو حضور یابد. این بود که در مورد این مواضع کشورهای همسایه بحث و تبادل‌نظر با مقامات روسیه صورت گرفت».

نقش دو دولت اساسی در قبال بحران سوریه

سینم محمد, از زنان سیاستمدار عضو شورای عالی هم که در این هیأت جای گرفت, گفت:« روسیه مدام خواسته بحران سوریه از طریق دیالوگ حل شود. بدون‌شک ما هم از چنین راهکاری حمایت می‌کنیم. » و افزود:«بدون‌شک در ارتباط با سوریه دو دولت نقش مهم دارند,  یکی روسیه و دیگر آمریکا است. به همین دلیل مخاطب قرار دادن کردها از سوی دولتی مهم چون روسیه برای ما کردها مهم است».

نقش زنان کرد

سینم محمد در خاتمه گفت که روسیه بخاطر حضور فعال زنان کُرد در سیاست بسیار متأثر شده است.