اعتصاب غذای اجویت پیراوغلو
دومین اعتصاب غذای اجویت پیر اوغلو، که در ژوئن ۲۰۱۱ زمانیکه در حین عبور از روژاوا به اروپا بود، در صربستان دستگیر شد و ترکیه برای او درخواست استرداد میکند، ادامه دارد. مذاکرات و ابتکارات در سفارت صربستان نیز برای پیر اوغلو که مشکلات سلامتی او به تدریج افزایش یافت و وزن او به ۴۷ کیلوگرم کاهش یافته است، بینتیجه ماند. موسی پیر اوغلو، عضو هیئت اجرایی مرکزی دمپارتی گفت: «آزاد کردن اجویت از آنجا تنها با فشار افکار عمومی امکانپذیر است.»
اگر چه پرونده استرداد وی به ترکیه سه بار توسط دادگاه عالی صربستان رد شد، اما در نتیجه فشارهای دولت ترکیه آزاد نشد. وضعیت سلامتی پیر اوغلو که پیش از این علیه بیقانونی که تجربه کرده بود به مدت ۱۳۵ روز در اعتصاب غذا بود، رو به وخامت است. موسی پیر اوغلو، عضو هیئت اجرایی مرکزی دمپارتی در گفتگو با خبرگزاری فرات (ANF) درباره وضعیت اجویت پیر اوغلو، یادآور شد که اجویت پیر اوغلو به بهانه انتشار بولتن قرمز ترکیه در صربستان دستگیر شده است.
این مانع از خروج او از صربستان میشود
موسی پیر اوغلو این روند را به شرح زیر توضیح داد: «در پایان روند محاکمه دو ساله، دادگاه عالی حکم داد که اجویت شرایط اخراج را ندارد. در همین حال، سه روز پس از آزادی از زندان، به دلیل توطئهای که توسط دولت صربستان تنظیم شده بود، دوباره دستگیر شد. او به یک سال زندان محکوم شد. در پایان یک سال، دادگاه بدوی تصمیم به اخراج مجدد اجویت گرفت و به او دستور داد ظرف ۱۵ روز کشور را ترک کند. دادگاه عالی اخراج وی را متوقف کرد. دولت صربستان با اشاره به فشار ترکیه به عنوان بهانه از خروج اجویت از صربستان جلوگیری میکند. وی در این سه سال ۱۳۵ روز اعتصاب غذا کرد و اکنون ۱۱۳ روز است که در اعتصاب غذا بوده و خواستار آزادی خود است.»
او به اعتصاب غذای خود در بیمارستان ادامه میدهد
پيراوغلو با بيان اينكه اجويت پير اوغلو مدتها در مركز بازگرداندن به وطن (عودت به وطن) بود و به دليل كمبود كادر پزشكی و درمانگاه به تدريج وضعيت سلامتی وی رو به وخامت میرود، گفت: «به دليل تاثير فشارهای بينالمللی، ۴-۵ روز است كه در بيمارستان بستری شده است. او در بیمارستان به اعتصاب غذا ادامه میدهد، وزنش به ۴۷ کیلوگرم کاهش یافته و مشکلات جدی سلامتی را تجربه میکند. در ۵۰ روز اول، دولت صربستان حتی او را به بیمارستان نبرد. پس از فشار عفو بینالملل و رسانهها او را به بیمارستان بردند. آنها اکنون به دلیل فشارهای بینالمللی بستری شدن در بیمارستان را پذیرفتهاند.»
او در انزوای شدید بسر میبرد
پیر اوغلو با بیان اینکه قوانین بینالمللی به حالت تعلیق درآمده و روابط بین دولتی در چنین شرایطی به منصه ظهور میرسد، گفت: «به دلیل فشار دولت ترکیه، دولت صربستان بر پایه منافع روابطی خود، اجازه نمیدهد اجویت به کشور دیگری برود. فشار جامعه جهانی باید قوی باشد تا اجویت آزاد شود. اجویت سه سال است که در انزوا به سر میبرد. او در یک کشور خارجی در زندان است. در مرکز عودت، افرادی که هویت سیاسی ندارند، در کنار افرادی اقامت دارند که سعی در پناهندگی یا مهاجرت به کشور دیگری دارند. او سه سال است که در انزوای ثبت نشده به سر میبرد. او در حال تجربه کردن زندگی که در آن نه صحبت کردن، نه درک و نه تفاهم وجود دارد. سیستم بهداشتی و قضایی صربستان هیچ اطلاعی در مورد اعتصاب غذا ندارند. وقتی او در صد و بیستمین روز از اولین اعتصاب غذای خود به دادگاه رفت، دادگاه شنید که او در اعتصاب غذا است. دولت صربستان هیچ توجیهی ندارد. صربها میخواهند اجویت را پس دهند. استرداد به ترکیه به معنای محاکمه شدن با حبس ابد تشدیدشده است. راه آزاد شدن اجویت با فشار عمومی امکانپذیر خواهد بود. امنیت جانی زندانیان سیاسی به طور جدی به خطر افتاده است. نهادهای بینالمللی باید وارد عمل شوند.»