جنبش صلح از فرانسه خواست در مورد حملات ترکیه به سازمان منع سلاح‌های شیمیایی فشار بیاورد

جنبش صلح در بیانیه‌ای دولت فرانسه را برای اعمال فشار بر سازمان منع سلاح‌های شیمیایی جهت بررسی اتهام کشتار جمعی عامدانه غیرنظامیان توسط ترکیه مسئول می‌داند.

جنبش صلح‌ در فرانسه از دولت این کشور خواسته درباره ادعای استفاده ترکیه از سلاح‌های ممنوعه شیمیایی در جریان حملات به روستاهای محل سکونت کوردها از سازمان منع سلاح‌های شیمیایی درخواست تحقیق کند. این جنبش حامی صلح در عین حال تعداد غیرنظامیان قربانی حملات هوایی ترکیه را حاکی از یک تراژدی انسانی خوانده است.

گزارش‌ منابع بومی و مرکز مطبوعات نیروی مدافع خلق نشان می‌دهد که تاکنون دهها نفر در جریان حملات هوایی ترکیه با استفاده از سلاح‌های ممنوعه شیمیایی و گازهای سمی جان خود را از دست داده اند.

کشورهای غربی تاکنون در برابر فراخوان‌ها برای تحقیق در مورد استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی توسط ترکیه سکوت کرده اند. احتمال می‌رود متحدین حکومت ترکیه در ائتلاف نظامی ناتو نگران آن باشند که نامشان به خاطر فروش تسلیحات ممنوعه شیمیایی به آنکارا در این پرونده مطرح شود.

طی روزهای گذشته پلیس هلند برخورد خشونت باری با تجمع‌کنندگان در مقابل دفتر سازمان منع سلاح‌های شیمیایی انجام داد. گزارش‌ها حاکیست معترضان همگی بازداشت و تعدادی از مرزهای هلند اخراج شدند.

با این وجود نهادهای مستقل غیر دولتی و گروه‌های حامی حقوق بشر و صلح جهانی، سعی در مجاب کردن سازمان‌های اروپایی برای بررسی اتهام جنایت علیه بشریت توسط ترکیه دارند.

در همین رابطه، یک جنبش صلح‌طلب در فرانسه از در بیانیه‌ای خواسته است دولت این کشور، سازمان منع سلاح‌های شیمیایی را برای رسیدگی به نگرانی‌ها از نوع تسلیحاتی که ترکیه در جریان بمباران روستاهای محل سکونت کوردها از آن استفاده کرده است تحت فشار قرار دهد.

در چند ماه گذشته ترکیه با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین و استفاده از حریم هوایی سوریه و عراق اقدام به بمباران اهالی روژاوا، کوردهای ایزدی شنگال، روستاهای استان دهوک اقلیم کوردستان و گریلاهای آزایخواه در مناطق حفاظتی مدیا کرده است.

تصاویر به دست آمده نشان می‌دهد که آثاری از سوختگی و خفگی در بدن قربانیان وجود دارد که باید ناشی از تبعات استفاده از گازهای سمی و سلاح‌های ممنوعه شیمیایی باشد.

طی سال‌های اخیر هزاران غیرنظامی کورد در معرض حملات هوایی ترکیه و گروههای جهادی تحت امر آن کشته و زخمی شده و تعداد به مراتب بیشتری با کوچ اجباری از مناطق مسکونی در وضعیتی نامعلوم آواره شده‌اند. علاوه بر سازمان منع سلاح‌های شیمیایی تاکنون سازمان ملل متحد نیز از بررسی اقدام به نسل‌کشی بی‌رحمانه کوردها توسط ارتش ترکیه خودداری کرده است.

جنبش صلح در بیانیه خود به میزان خونریزی‌ها در حملات هوایی روزمره ترکیه جلب نظر کرده و دولت فرانسه را برای اعمال فشار بر سازمان منع سلاح‌های شیمیایی جهت بررسی اتهام کشتار جمعی عامدانه غیرنظامیان توسط ترکیه مسئول می‌داند.