جزئیات بیشتری در مورد هویت نیروی سوات وابسته به جبهه شیعه و مالکی فاش شد. نیروی «سوات» وابسته به مالکی و جبهه شیعیان است. این نیرو در حویجه و سلیمان بگ با تجهیزات زیاد و پوشیدن یونیفورم مشکی رنگ به کشتار تظاهرکنندگان سنی و کرد دست زدند.
بنا به گزارش یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود, نیروی سوات به رویارویی با تظاهرکنندگان شهر حویجه پرداخت و وقتی که با مردم درگیر میشوند, به زبان فارسی سخنگفتهاند که در همان روز وقوع درگیری حویجه این خبر بسرعت در منطقه پیچید. این امر اثبات میکند که این نیرو روابط مستحکمی با سپاه برونمرزی قدس ایران دارد. آنها بگونهای چنان بیرحم و سنگدل آموزش دادهشدهاند که در جریان سرکوب تظاهرات حویجه اجساد چندین تظاهرکننده را سوزاندند.
هویت نیروی شیعی سوات
نیروی سوات از «شروگیها» تشکیل شدهاند. که گفته میشود از افراد ولگرد و لاابالی میباشند که حاضرند برای منفعت و پولپرستی دست به هرگونه کشتار و قتلعام بزنند. این افراد گردآوری شده و نیروی «سوات» از آنها تشکیل شده است که با «سپاه قدس» ایران ارتباط تنگاتنگی دارد. این نیرو اکثرا در بغداد, ناحیه صدر و بابالشرجی مستقر هستند. آنها افرادی هستند که پس از فروپاشی بعث بیکار و گرسنه بوده و به کارهای قاچاق, دزدی و غیره پرداختهاند که توسط جبهه مالکی جمعآوری و نیروی سوات را به وجود آوردند. گفته میشود که این نیروها از سوی متخصصان نظامی «سپاه قدس» که برون مرزی است, آموزش دادهمیشوند. بخوبی آشکار است که روابط تهران و دولت مالکی بر اساس دفاع از پایگاه شیعه سیاسی در منطقه خاورمیانه بیش از پیش است و دنباله سپاه قدس در واقع از ایران شروع شده به عراق, سوریه و لبنان و بحرین میرسد. سپاه قدس درصدد تشکیل نیرویی برونمرزی در سراسر خاورمیانه برای شیعه سیاسی است. بویژه هماکنون ایران درصدد است که جنگ و آشوبها را در خارج از مرز خود شعلهورتر سازد تا بتواند راحتتر داخل را کنترل کرده و قدرتهای منطقهای و جهانی متخاصم با خود را مشغول سازد.
اهداف نیروی سوات
هدف نیروی «سوات» ضدیت با سنیها و به قول خود آنها «نابودی متخاصمان» است. یکی دیگر از اهداف نیروی سوات تخلیه مناطق کردنشین از کردها و ایجاد کمربندی شیعی ـ عربی است.گفته میشود که این نیرو از بغداد آمده و در مناطق حویجه و سلیمانبگ مستقر شدهاند و اذعان میشود که به احتمال زیاد در شهر کرکوک هم شماری از آنها بسر میبرند. این نیرو با تسلیحات سنگین و سبک از شهر سعدیه و جلولا به شهر کلار رفته و از مسیر دربندیخان , سنگاو و چمچمال به شهر کرکوک وارد شدهاند.
گفتنی است که این نیروها بنا به پیمان دوجانبه میان یک حزب کردی و ایران به طرف کرکوک و مصول براه افتادهاند و به احتمال زیاد خواستهاند از مرز موصل به سوریه بروند. شمار زیادی از این نیروها از اعضای سپاه قدس میباشند.
دولت مالکی چه اهدافی را دنبال میکند؟
مالکی با جذب بخشی از جناحهای کردی در صدد ایجاد تفرقه میان کردها است. چه بسا نیروی سوات در منطقه سلیمانبگ باردیگر کردها را به جنگ و انفال تهدید کردهاند. حتی احتمال داده شده که اگر اوضاع بصورت آشوبزده پیشبرود, ممکن است شیعه و سنیها علیه کردها صرفا در آن منطقه متحد شوند.
کماکان بدنبال افزایش درگیریها در حویجه و سلیمانبگ هم دیدیم که «تیپ 16» ارتش عراق از آن ارتش جدا شده و در منطقه خورماتو و سلیمانبگ به نیروهای پیشمرگه ملحق شدند, چراکه همه آن نظامیان کرد بودند. این نظامیان دلیل جدایی خود را تبعیض میان سربازان کرد و عرب از سوی ارتش مالکی و عدم پرداخت حقوق ماهیانه خود عنوان کردند.
به گفته همان منبع آگاه, شهرهای منطقه گرمیان جنوب کردستان هماکنون تاحدودی امنیت خود را از دست دادهاند, بسیاری از خانوادههای کردها هم بخاطر فقدان امنیت, فرصت شغلی و عدم خدمتگذاری اجتماعی به دیگر شهرهای جنوب کردستان کوچ کردهاند. هکذا در این مناطق, ناامیدی به کردها رو کرده و میل آنها برای حضور در انتخابات هم کمرنگ بوده. بویژه هم حکومت اقلیم کردستان و هم اپوزیسیون کردی نتوانستهاند پاسخگوی نیازهای سیاسی ـ اجتماع و امنیتی کردها شوند.