کنفرانس روزنامهنگاران کُرد در اروپا برگزار شد
کنفرانس روزنامهنگاران کُرد در اروپا برگزار شد
کنفرانس روزنامهنگاران کُرد در اروپا برگزار شد
روزنامهنگاران کرد مقیم اروپا به منظور نیرومندساختن سازماندهی خود در شهر بروکسل پایتخت بلژیم گردهم آمدند. کنفرانس روزنامهنگاران کرد در پارلمان فلامانها آغاز بکار کرد و بر سر مشکلات عرصه رسانهای کردی و سازماندهی آن بحث و گفتگو ادامه دارد. گفتنی است که در این کنفرانس سندیکای روزنامهنگاران کردستان تأسیس میشود.
نوچه تیوی, استیرک تیوی, نوروز تیوی, ک.ن.ن, خبرگزاری فرات, ینیاوزگور پلتیکا, روزنامه روداوع رادیوی آشتی و صدهای کردستان و همچنین شمار زیادی از نمایندگان دیگر نهادهای رسانهای و روزنامهنگاری مستقل در کنفرانس بروکسل حضور یافتند. «مرال چیچک» عضو کمیته برگزارکننده این کنفرانس سخنرانی افتتاحیه را ایراد کرد. وی گفت که هدفشان از این کنفرانس, سازماندهی روزنامهنگارا کرد مقیم اروپا است.
پس از سخنرانی افتتاحیه, «زوحال دمیر» پارلمانتار کرد در پارلمان بلژیک سخنرانی کرد. وی یادآور شد که ملتکرد و ملت فلامان بلژیک دارای نقاط مشترک و مشابهی به لحاظ مبارزات آزادیخواهانه هستند . وی افزود که طی دهههای گذشته سیستم حاکم بر بلژیک هم یونیتر و یک مرکزی بود, اما هماکنون دموکراتیک شده است. دمیر خاطرنشان ساخت که هماکنون در شمال کردستان مرحله صلح تداوم یافته و همچو مجلس «نوا» از این مرحله حمایت میکنند.
در ادامه کنفرانس نجیبه قرهداغی, گونای اسلان, فردا چتین و حسن قاضی نظرات خود را برزبان راندند.
گونای اسلان در سخنرانی خود گفت:«ما طی سازماندهی روزنامهنگاران کرد میخواهیم اثبات کنیم که ملت و سرزمینی هم به نام کرد و کردستان وجود دارند. سالها پیش «مد تیوی» اولین کانال تلویزیونی کردها در آفرینش و زندهساختن هویت کردها نقش بسیار بزرگی برعهده گرفت. با فعالیت مد تیوی مرحلهای نوین آغاز شد. این کانال 4 سال به فعالیت ادامه داد, اما با حملات دولت ترکیه, کشورهای اروپایی و ناتو مواجه شد. سپس «میدیا تیوی, روژ تیوی , نوچه تیوی, ستیرک تیوی, روناهی تیوی, نوروز تیویو چرا تیوی فعالیتهایشان را آغاز کردند. همه این کانالها در راهی رفتند که مد تیوی گشوده و هموار ساخته بود».
«نجیبه قرهداغی» روزنامهنگار دیگر کرد هم طی سخنانی به موضوع «رسانهها و نقش زنان» پرداخت:«کنفرانس ما در مرحلهای تاریخی برگزار میشود. ما وضعیت را در عرصه رسانهها مورد بحث قرار میدهیم. نقش زنان کرد در حوزه رسانهها بسیار مهم است. زنان در همه سازمانها حضور فعال دارند. مسئله مهم این است که زنان به سازماندهی خود بپردازند. زبان صلح نزد زنان نیرومندتر است. زنان بخش عظیمی از مبارزه علیه قدرتطلبی هستند. لذا باید ادبیات زنان در رسانههای کردی حاکم گردانده شود».
درادامه و پس از سخنرانیها, پیامهای مختلف سازمانها و نهادها خوانده شد. و انتظار می رود که در ادامه کنفرانس, سندیکای روزنامهنگاران کرد تأسیس شود.