کارایلان: عقب‌نشینی برای حل مسئله‌کرد است/ اروپا نمی‌تواند ما را فریب‌دهد

کارایلان: عقب‌نشینی برای حل مسئله‌کرد است/ اروپا نمی‌تواند ما را فریب‌دهد

«مراد کارایلان» ریاست شورای رهبری ک.ج.ک اعلام کرد که خروج نیروهای گریلا از ترکیه و شمال کردستان در راستای حل مسئله کرد است و افزود:«باید ترکیه دموکراتیزه شود و انکار ملت‌کرد خاتمه یابد. باید هویت کردها به رسمیت شناخته شود و در کنار آن هم باید آزادی و برابری مذاهب, باورها و هویت‌های ملی مختلف تضمین گردد».
کارایلان ضمن اشاره به فعالیت‌ها برای تدوین قانون اساسی جدید, گفت:«اگر در قانون اساسی جدید بازهم نوشته شود «ملت ترک» غیرممکن است که آن را بپذیریم».
کارایلان در مصاحبه با «حسن سانجار» گزارشگر «دجله تی‌وی» مسئله خروج نیروی گریلا و تحولات اخیر را مورد ارزیابی قرار داد.
کارایلان در خصوص اقدام مجله «تایم» برای انتخاب «رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان» بعنوان یکی از تأثیرگذارترین شخصیت‌های جهان, گفت:«قراردادن نام رهبر آپو در این فهرست بسیار مهم است. علی‌رغم انزوای سنگین تحمیل شده بر رهبری, بازهم ارتباط وی با جنبش و ملتش قطع نشد. در آن شرایط سخت رهبری به مقاومتی عظیم دست زد. رهبر آپو یکی از صد شخصیت تأثیرگذار در جهان است. این امر برای ما بسیار مهم است. این را به رهبر آپو و ملت‌کرد تبریک می‌گویم. قریب 15 سال است که در انزوا بسر می‌برد, اما یکی از صد شخصیت تأثیر گذار می باشد.»
کارایلان در خصوص سه مرحله صلح گفت:«باید خلق‌مان این را بخوبی بداند که این مرحله برای خلق‌کرد بسیار حیاتی است و بدنبال مقاومتی عظیم حاصل شده. خلقمان مبارزات را پیشبرد داد , مقاومت کرد و رنج کشید, روستاهای ما به آتش‌ کشیده شدند, قتل‌عام صورت گرفت و شهدای زیادی تقدیم کردیم. در سایه این مقاومت عظیم به سطح کنونی رسیده‌ایم. دولت ترکیه در دو سال گذشته تلاش کرد که ما را همچو گریلاهای تامیل امحا کند. به همین خاطر از فناوری پیشرفته نظامی استفاده کرد, حملاتی انجام داد و انزوایی سنگین بر رهبرمان تحمیل کرد, اما ما همچنان به پیش تاختیم. در امرالی, شمال کردستان و زندان‌ها سیاست‌های دولت آ.ک.پ نقش برآب شد. در غرب کردستان هم خلق‌مان گام‌هایی عظیم برداشت و انقلاب پیش رفت.
نهایتا نتایجی مثبت حاصل شد. ملت‌کرد هیچگاه نابود نخواهد شد. تنها از طریق دیالوگ می تواند چاره‌یابی را ممکن ساخت. ما زنج کشیدیم و شهدای زیادی تقدیم کردیم, پس باید همگان بدانند که بر آن بنیان بود که مرحله صلح را پیشبرد داده‌ایم. خروج نیروهایمان در راستای چاره‌یابی مسئله کرد است. دولت ترکیه با رهبر آپو مذاکره کرد و امروزه می‌بنیم که مرحله صلح در میان است. هیأت‌های ب.د.پ به امرالی رفته و بازمی‌گردند و نامه‌هایی ردو بدل می‌شود. در نهایت هم ما به نتایجی رسیدیم. هم‌اکنون در چنین وضعیتی قرارداریم. باید همه بدانند که این پایان کارنیست بلکه تازه سرآغاز آن است. مسئله دوم هم این است که برای چاره‌یابی مسئله کرد باید گام‌هایی قانونی برداشته شوند. باید نیروهای جنگ ویژه ترکیه و سیستم جردوانی(مزدوران محلی) از کردستان برچیده شوند. از این پس نباید ملت‌کرد انکار گردد. باید حقوق و آزادی‌های ملت‌کرد و ملت‌های دیگر هم تضمین گردد».
شورای اروپا پیشتر می‌گفت «پ.ک.ک» «تروریست» است اما هم‌اکنون می‌گوید «آکتیویست ـ فعالان پ.ک.ک». کارایلان در این مورد گفت:«این یک گام مثبت است اما کافی نیست. اروپا با چنین چیزی نمی‌تواند ما را فریب دهد. در حق ما بسیار ظلم کردند. کردستان و ملت‌کرد قدیمی ترین ملت خاورمیانه است. ما برخاسته از تاریخیم, اما اروپا برای منافع خود میهن ما را تجزیه نمود و انکار کرد. کردها با تراژدی‌های زیادی روبرو شدند. در هر چهاربخش کردستان با ظلم و ستم روبرو شدند. هم‌اکنون اروپا آمده و چنین اقدامی می‌کند, اما باید فهرست تروریستی را بطور کامل از میان بردارد. باید چنان کاری کنند که دیگر وجدانشان در قبال خلق‌کرد راحت باشد. باید از ملت‌کرد حمایت کنند».
برگزاری چهار کنفرانس
کارایلان درباره چهار کنفرانسی که باید برگزار شود, گفت:«منطقه ما, خاورمیانه وارد مرحله‌ای نوین می‌شود. مبارزات ما هم به سطحی نوین رسیده. با پیام رهبر آپو در سرآغازی نوین قرار گرفتیم. باید مسایل با توسل به دیالوگ, برابری و صلح حل شوند. ملت‌ها دیگر از جنگ بیزار شده‌اند. شمار زیادی کشته شدند و جنگ مذاهب هم روی داد. جنگ در سوریه و عراق جریان دارد. چنانچه عیان است این جنگ‌ها شدیدتر هم خواهد شد. اما ما می‌خواهیم مرحله‌ای نوین در منطقه آغاز شود. حتی زمینه‌های آن مهیا است. دولت ترکیه هم آن را مثبت ارزیابی کرد. آنها هم می‌خواهند از طریق دیالوگ حل شود. البته حزب آ.ک.پ هنوز به شفاف‌سازی کامل دست نزده. مطبوعات این حزب ازجمله روزنامه «ینی‌شفق» می‌گوید «بازی خاتمه یافت». چگونه بازی تمام شد؟ اگر بازی‌‌ای وجود داشته علیه ملت‌کرد بوده. هنوز ادبیات دولت و مطبوعات و رسانه‌هایشان به شفافیت دست نزده‌اند, اما ما در عوض از ملت می‌خواهیم که در مرحله صلح مشارکت داشته باشند».
کارایلان در ادامه افزود:«نخستین کنفرانس در شهر آمد بزودی برگزار خواهد شد. باید همه طرف‌ها در آن شرکت کنند. کنفرانس دوم هم در آنکارا و ترکیه برگزار می‌شود. باید همه کردها و ترک‌های ترکیه و همه جناح‌ها در آن شرکت نمایند. سومین کنفرانس هم کنفرانس ملی کردستان است که باید در هولیر برگزار شود. ما از همه احزاب هرچهاربخش کردستان می‌خواهیم در آن شرکت کنند».
کنفرانس چهارم هم باید در خارج از میهن برگزار شود. بویژه باید کردهای مقیم اروپا و روسیه در آن شرکت کنند. ما می‌خواهیم نوعی اتحاد میان کردها و ترکها تحقق یابد. ما بر توانمندی‌های خلقمان بسیار تمرکز می‌کنیم. می‌خواهیم کردستان برای چاره‌یابی مسئله کرد, افق خود را بگشاید».
کارایلان در خاتمه گفت که در قانون اساسی جدید نباید همه ملت‌ها کنار زده شده و صرفا از اصطلاح «ملت ترک» استفاده شود, زیرا ما هیچگاه آن را نمی پذیریم. ما مخالف حکومت یک ملت صرف هستیم. در ماده 66 قانون اساسی دولت ترک آمده «باید همگان وابسته به دولت ترک باشند» این پذپرفتنی نیست و باید به وجود همه ملت‌ها اعتراف شود.