لموند: در ترکیه آزادی در زندانها محبوس است

لموند: در ترکیه آزادی در زندانها محبوس است

روزنامه فرانسوی لموند گزارشی را با عنوان "در ترکیه آزادی در زندانها محبوس است" با امضای بیش از 50 محقق، نویسنده و پرفسور دانشگاه‌ها منتشر کرد.

این گزارش توسط حمید بوزارسلان مدیر دانشگاه تحقیقات عالی و علوم اجتماعی و کارشناس سیاسی، پرفسور ونیسنت دوکلر، فرانچسکو بایارت رئیس مرکز تحقیقات ملی و علمی، سامیم آک‌اوغلو محقق و کارشناس و بیش از 50 تن دیگر نوشته شده است.

در این گزارش بیان شده که حکومت حزب عدالت و توسعه بر استادان دانشگاه، محققان، دانشجویان و روزنامه‌نگاران فشار می‌آورد. در ترکیه به اتهام‌های دروغین برخی‌ها را سال‌ها و ماه‌ها به زندان می‌اندازند.

در این گزارش همچنین گفته شده است که قریب 771 دانشجو در زندان‌های ترکیه به سر‌می‌برند و بیشتر آنها از اعضای جوانان حزب صلح و دموکراسی می‌باشند. در ادامه همچنین خاطر نشان شده است که بیش از هزار دانش‌آموز مقطع دبیرستان نیز زندانی می‌باشند. در این گزارش ذکر شده است که در چارچوب قانون ضدترور در ترکیه شمار زندانیان 250 درصد افزایش یافته است. همچنین به قتل‌عام در زندان اورفا اشاره و گفته شده که شمار زندانیان در زندان‌ها بیش از ظرفیت‌شان می‌باشد.

در این گزارش اظهار شده: "تمامی این آزادی‌ها با تصمیمات خودسرانه نقض می‌شوند. این نیز اقتدارطلبی حزب عدالت و توسعه را نشان می‌دهد و باعث نگرانی نسبت به آینده جامعه مدنی ترکیه می‌شود. به دلیل پیشرفت اقتصادی، برخی از محافل دیپلماتیک و مطبوعات بین‌المللی، مدل ترکیه و اردوغان را به عنوان مدلی برای خاورمیانه اعلام می‌کنند و چشمان خود را بر ظلم و ستمی که در قبال آزادی جامعه و روشنفکری روا داشته می‌شود, می‌بندند. هم‌اکنون از حزب عدالت و توسعه‌ای که 10 سال قبل به عنوان قهرمان دموکراسی اعلام شده بود, اقدامی دیده نمی‌شود".