"مبارزین ۱۴ جولای در اقدامی افسانهای بهم رسیدند"
سیاستمدار-نویسندهی کورد؛ فواد کاو درباره روزهی مرگ بزرگ ۱۴ جولای اعلام کرد که شهدای انقلابی با شجاعت، اخلاق و مقاومتشان در اقدامی افسانهای بهم رسیدند.
سیاستمدار-نویسندهی کورد؛ فواد کاو درباره روزهی مرگ بزرگ ۱۴ جولای اعلام کرد که شهدای انقلابی با شجاعت، اخلاق و مقاومتشان در اقدامی افسانهای بهم رسیدند.
سیاستمدار-نویسندهی کورد؛ فواد کاو بهمناسبت سالیاد مقاومت روزهی مرگ بزرگ ۱۴ جولای با آژانس خبری فرات گفتگو کرد.
فواد کاو یادآور شد که کادرهای پیشاهنگ پ.ک.ک که باید در خاورمیانه در سطح بالایی ایفای نقش میکردند؛ در زندان آمد اسیر شده بودند و افزود: پس از دستگیری آنان سیاست اقرار؛ تسلیم و شکست اراده علیهشان دنبال شد. اگر این سیاست موفق میشد؛ شکست پ.ک.ک در زندان آمد ضربه سنگینی به انقلاب کوردستان و انقلاب خاورمیانه میزد. لذا زندان آمد هم برای جبهه انقلاب و هم برای جبهه ضد انقلاب اهمیت بالایی داشت؛ هم در پیشرفت و گسترش جنبش پ.ک.ک دارای نقش و مسئولیتی بزرگ بود. وقتی از این زاویه به موضوع نگاه کنیم؛ آنگاه اثبات اراده یا شکست اراده در آنجا؛ بر انقلاب و ضد انقلاب تاثیر میگذاشت. لذا مقاومتی که در آنجا انجام گرفت؛ هم مقاومت انقلاب کوردستان بود؛ هم بهمعنی مقاومت انقلاب آینده خاورمیانه بود. لذا روزهی مرگ بزرگ ۱۴ جولای دارای نقش و پیامی عظیم بود!
فواد کاو یادآور شد که پیش از اقدام ۱۴ جولای، چندین اقدام بزرگ در زندان آمد انجام گرفته بود. ازجمله اقدام مظلوم دوغان و چهار نفر دیگر. علیرغم اهمیت این اقدامات و نشاندادن روحیه و شخصیت کادرهای پ.ک.ک به همگان، بر سایر زندانها نیز تاثیر گذاشته بود، اما مبارزه علیه تسلیمشدن و خیانت؛ نتیجهگرفتن و پایاندادن به اعمال دشمن در زندان آمد، به یک اقدام نو؛ موضع نو و سربلندانهی متفاوت علیه رژیم کودتای ۱۲ سپتامبر نیاز داشت. روزهی مرگ بزرگ ۱۴ جولای در این راستا بود.
سیاستمدار فواد کاو اظهار کرد که اقدام ۱۴ جولای با تاخیر آغاز گردید و باید پیشتر شروع میشد؛ اما بهدلیل اینکه هیئت دادگاه حق صحبت به نفر اول این اقدام؛ محمد خیری دورموش نمیداد، این اقدام بهتاخیر افتاد.
فواد کاو گفت: در ۱۴ جولای ۱۹۸۲ هیئت دادگاه یکبار دیگر حق صحبت به رفیق خیری دورموش نداد. رفیق خیری با اصرار تمام خواهان حق صحبت شد و گفت که یک موضوع خیلی مهم را بیان میکند و این اظهاراتش پروسه دادگاهی، امورات زندان و جریان بازجوییها را تسریع میبخشد. درنتیجه دادگاه حق صحبت به وی داد و رفیق دورموش حرف زد و از اهداف سیاست شکنجه در زندان، معنای رژیم ۱۲ سپتامبر و نقش پ.ک.ک گفت. نیز به فشارهای سخت برای اعتراف اجباری، اتهامات ساختگی برای بدنام کردن پ.ک.ک و برخوردهای ناعادلانه اشاره نمود و عنوان کرد که آنها علیه این برخوردها از امروز به بعد روزهی مرگ را آغاز میکنند.
فواد کاو همچنین اعلام کرد که بعدا کمال پیر و یک رفیق دیگر در اقدام خیری دورموش شرکت کردند و گفت: در روزه مرگ شرکت کردند. سپس رفقا به زندان برگشتند. در آن هنگام من نیز در دادگاه بودم. با رفیق عاکیف یلماز در یک اتاق بودیم. پس از آنکه ما نیز مطلع شدیم، در پی گفتگو و بررسی آن با رفقا؛ ما نیز در آن شرکت کردیم.
یعنی پس از دو روز رفیق عاکیف نیز در روزه مرگ شرکت کرد. بدین شیوه رفیق خیری دورموش پس از آنکه به سلول انفرادی انداخته شد اینگونه گفت: ما موفق شدیم؛ ما پیروز شدیم؛ ما با ۶ نفر پیروز شدیم.
یعنی آن روز در دادگاه ۶ نفر روزه مرگ را شروع کرده بودند. پس از دو روز ۲ رفیق دیگر نیز در زندان به آنان ملحق شدند و تعداد فعالین به ۸ نفر رسید. طبیعتا پس از آن افراد بیشتری ملحق شدند و گسترده شد. اینگونه روزه مرگ بزرگ ۱۴ جولای آغاز شد.