مصطفی کاراسو :هشت بار آتش‌بس ما با جنگ‌طلبی ترکیه بی‌نتیجه ماند

مصطفی کاراسو :هشت بار آتش‌بس ما با جنگ‌طلبی ترکیه بی‌نتیجه ماند

 مصطفی کاراسو از اعضای شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان نیز مصاحبه ای با روزنامه ینی اوزگور پولیتیکا داشته و مراحل آتش بس های پیشین جنبش کردی و مواضع اوجالان در قبال چاره یابی دمکراتیک مسئله کرد را مورد بررسی قرار داده است .
 مصطفی کاراسو از اعضای کنفدرالیسم جوامع کردستان در گفتگویی با روزنامه ینی اوزگور پولیتکا اشاره ای به مراحل آتش بس سالهای گذشته جنبش کردی داشته و همچنین به تلاشهای رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان برای حل مسالمت آمیز مسئله کرد پرداخته است.
کاراسو با بیان آنکه جنبش کردی برای حل سیاسی مسئله کرد در گذشته نیز 8 بار اعلام آتش بس کرده است، تصریح کرد که ترکیه هیچگاه از این امر استقبال نکرده‌ است.
وی ضمن یادآوری اولین دور آتش بس که در زمان ریاست جمهوری تورگوت اوزال اعلام شد به مبارزات مردمی و گریلایی در سالهای نود میلادی اشاره کرد و گفت
تورگوت اوزال نخستین کسی بود که سعی کرد با یگانهای ویژه ، ترویج سیستم مزدوری و جنگ روانی، جنبش  کردی را از پای درآورد . ولی او در سال 1993 متوجه شد که با شیوه های سنتی نمی توان ملت کرد را سرکوب کرد ، چرا که کردها به پا خاسته بودند و دست به قیام زدند . در آنزمان اوزال برای رهائی از وضعیت به وجود آمده راهکارهای خود را تغییر داد و در برخی از زمینه‌ های سیاسی از خود انعطالف نشان داد . این اتفاقی تاریخی بود که در دوره اوزال روی داد .
 کاراسو می افزاید در آنزمان جریاناتی که طرفدار چاره یابی دمکراتیک مسئله نبودند اوزال را به قتل رساندند با این وجود جنبش کردی در مراحل بعدی نیز خواست و اراده خود برای حل مسالمت آمیز مسئله را طرح کرد که البته با ذهنیت همیشگی رژیم ترکیه پیشرفتی حاصل نشد .
کاراسو همچنین در اشاره به آتش بسی که جنبش کردی مجددا در سال 1995 اعلام کرد می گوید
در دسامبر سال 1995 انتخابات برگزار شد و ما نیز در همان ماه آتش بس اعلام کردیم .  در جلسه ای که کمیته مرکزی پ.ک.ک در آنزمان تشکیل داد رهبری ما نیز از طریق تلفنی شرکت کرد ولی از آنجا که حکومت موضوع را جدی قلمداد نکرد دوام این آتش بس نیز کم بود و پیشرفتی صورت نگرفت . بعدها مشخص شد که اربکان از طریق واسطه هایی با رهبری ما ارتباط برقرار کرده بود .
کاراسو در همین مورد تصریح می کند کودتایی که علیه اربکان صورت گرفت نیز به دلیل تلاشهای بود که او برای حل مسئله کرد انجام داد .
عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در ادامه به مرحله آتش بس جنبش کردی در سال 1998 پرداخته که مصادف با توطئه بین الدولی علیه جنبش و اوجالان بود و می گوید
 رهبری ما از سال 1998 به بعد در پی راه حلی دمکراتیک جهت حل مسئله است . پس از دو دوره آتش بس در سالهای 93 و 95 با ارزیابیهای عمیقی که انجام گرفت مجددا در سال 98 اعلام آتش بس کردیم که البته نتیجه ای از این اقدام نیز حاصل نشد .
 مصطفی کاراسو : مسئله کرد از طرق سنتی قابل حل نیست
کاراسو عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان تأکید می کند تلاش پ.ک.ک برای چاره یابی دمکراتیک مسئله پس از سال 2000 با تغییراتی که در پارادایم حرکت ایجاد شد بسیار گسترده و عمیق تر شدند .
 کاراسو خاطرنشان می کند که رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان به دنبال توطئه بین الدولی سال 1999 در جزیره امرالی به مقاومت خود ادامه داده و برای آزادی تلاش کرده است .
 وی در ارتباط با تغییراتی که در آنزمان در خط مشی حزب کارگران کردستان روی داد می گوید اساس تغییرات در پارادایم جنبش اینگونه بود که ما به عنوان اصلی ترین موضوع شیوه نگرش خود به مقوله حکومت داری را دگرگون کردیم . گرایشی که معتقد است حکومت داری به رهایی نمی انجامد ، در بیرون از حیطه حکومت نیز می توان جامعه ای آزاد و دمکراتیک داشت ، بدون حکومت نیز می توان مسائل ملی را حل کرد ، اینها مبانی بودند که با پارادیم رهبر آپو به جلو حرکت کردند . این موضوع نه تنها برای رهبر آپو که حتی برای اجتماع و جنبش نیز میلی مثبت ایجاد کرد . ما از طریق آموزش و تحلیل دفاعیات رهبر آپو توانستیم تغییرات مد نظر این پارادایم را ایجاد کنیم .
 کاراسو با بیان آنکه رویکرد حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه به این تغییرات کماکان امنیتی بوده است می گوید دولت کنونی ترکیه در زمانی که مسئله کرد کمتر مطرح بود به قدرت رسید . حزب حاکم تصور می کرد پ.ک.ک منحل شده است و دیگر مسئله ای بنام کرد وجود ندارد .
وی می افزاید جنبش آزادیخواه کردستان به دلیل عدم توجه دولت ترکیه از سال 2004 حملاتی تازه علیه حزب حاکم انجام داد که دولت را در تنگنا قرار داد و از سال 2005 نخست وزیر اردوغان حاضر به قبول وجود مسئله ای به نام مسئله کرد شد تا آنجا که به اشتباهاتی که در گذشته روی داده است اعتراف کرد .
 کاراسو تأکید می کند که زمامداری حزب عدالت و توسعه در مراحل گوناگون و خصوصا در مذاکرات اسلو با حسن نیت با مسئله برخورد نکرده و حتی اردوغان پس از دیدارهایی با مقامات امریکایی و فرمانده ارتش جنگ نظامی تمام عیاری را آغاز کرده است .
 عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان با بیان مختصری از سوابق دولتهای ترکیه تصریح می کند که سیاستهای سنتی برای مقابله با کردها دیگر جواب نمی دهد و مسئله از طرقی که رهبر آپو مدتها برای تئوریزه کردن آن تلاش کرده است حل خواهد شد.