مصطفیکاراسو :عقبنشینی نیروهای گریلا در چارجوب مرحله چارهیابی دمکراتیکاست
مصطفیکاراسو :عقبنشینی نیروهای گریلا در چارجوب مرحله چارهیابی دمکراتیکاست
مصطفیکاراسو :عقبنشینی نیروهای گریلا در چارجوب مرحله چارهیابی دمکراتیکاست
مصطفی کاراسو از اعضای شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در ارتباط با روند صلح و پروسه عقب نشینی نیروهای گریلا گفتگویی با خبرگزاری فرات انجام داده و می گوید عقب نشینی گریلا بخشی از مرحله چاره یابی دمکراتیک در ادامه مبارزات است .
مصطفی کاراسو در مصاحبه با خبرگزاری فرات تفاوتمندی های روند عقب نشینی نیروهای گریلا در سال 1999 با سال 2013 را مورد بررسی قرار داده و می گوید روند عقب نشینی نیروهای گریلایی در سال 1999 در زمان توطئه بین الدولی ربودن رهبر آپو و تحت حملات سخت صورت گرفت . ما در آنزمان دیگر قصد داشتیم دست به عملیاتهای فدائیانه بزنیم اما رهبر آپو جنگی چنین سخت را به صلاح ندانست . رهبر آپو برای بی نتیجه گذاشتن دسیسه بین الدولی و برای آنکه نفسی تازه به جامعه و جنبش ببخشد فرصت دیگری هم در اختیار حکومت ترکیه قرار داد تا مسئله کرد را حل کند و عقب نشینی نیروهای گریلا بدین ترتیب آغاز شد.
کاراسو با بیان اینکه در آنزمان ترکیه به اشتباه تصمیمات جنبش آزادیخواه کردستان را از روی ضعف جنبش دید ، یادآوری کرد که ارتش ترک نیز عقب نشینی نیروهای گریلا را فرصتی بدست آمده برای خود به حساب آورد و با حمله و کمین گذاری در مسیر گریلاها صدها تن از رفقای ما کشته شدند. البته بی تجربگی و عدم اتخاذ تدابیر لازم از سوی رفقای ما نیز تأثیری نامطلوب در این جریان داشت و ما نباید چندان برای عقب نشینی عجله می کردیم . هرچند تعجیل در عقب نشینی گریلاها برای جلوگیری از بروز مشکلات دیگری بود و قاعدتا این روند در جهت چاره یابی مسائل مطرح شد.
مصطفی کاراسو می گوید در سال 1999 با وجود آنکه پروژه هایی از سوی جنبش کردی به ترکیه ارائه شده بود اما روند عقب نشینی نیروهای گریلا در چارچوب توافقات دو جانبه نبوده و به ابتکار عمل پ.ک.ک انجام گرفته است . این اقدامی بود که ما برای در هم شکستن شوونیزم در ترکیه انجام آنرا ضروری می دانستیم و این گام را با هدف گذار به شرایطی بهتر برداشتیم .
عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در ادامه قیاس وضعیت سال 1999 با سال 2013 به مواردی عمده اشاره کرده است و می گوید در شرایط امروزی صحبت از عقب نشینی نیروهای گریلا در حالیست که جنبش ما روندی رو به رشد دارد ولی در مقابل دولت ترکیه در تنگنا است.
همچنین اکنون جنبش ما در هر چهار بخش کردستان تأثیرگذار و برخوردار از اعتماد به نفس است. باید توجه داشت ما در حال به نتیجه رساندن پروژه خویش هستیم و گامها در راستای چاره یابی مسائل است .
ما از طریق عقب نشینی نیروهایمان قصد داریم دولت حزب عدالت و توسعه ترکیه را در این پروژه سهیم کنیم و درهای سیاست دمکراتیک را بگشاییم .
آنچه در حال اتفاق است صرف نظر از مبارزه نیست و بالعکس مرحله ای تازه از مبارزات است .
کاراسو در تشریح تفاوتهای موجود میان عقب نشینی نیروهای گریلا در سال 99 با سالجاری همچنین به این نکته نیز اشاره می کند که حالا موضوع عقب نشینی گریلا بر خلاف گذشته در سطوح بین المللی و داخلی مطرح است و همه از این مرحله اعلام حمایت کرده اند . این موضوع اکنون در سطح جهانی از شروط و ضمانتی سیاسی برخوردار است . آنچه که در گذشته تنها از سوی ما انجام می گرفت .
عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در ادامه به آنجه که در حین عقب نشینی نیروهای گریلا ممکن است روی دهد پرداخته و می گوید چگونگی تعامل ترکیه در این جریان نیت آنکارا را مشخص خواهد کرد .
وی در همین ارتباط گفت دو احتمال وجود دارد ؛ اولی خواست آنها برای چاره یابی مسئله است و احتمال دوم نیز تلاش آنها برای حذف و تصفیه جنبش آزادیخواهی و گریلاهای کردستان.
کاراسو در خاتمه مصاحبه خود حزب حاکم عدالت و توسعه و دیگر جریانات سیاسی این کشور را به دلیل عدم توانایی 40 ساله در حل مسئله کرد مورد انتقاد قرار می دهد و تصریح می کند آنانی که سعی می کنند مسئله سیاسی کردها را به مسئله ترور و مسئله پ.ک.ک تقلیل دهند نخواهند توانست گره ای از مشکل باز کنند .