مصطفی‌کاراسو: تحریم مدارس ترکیه با خواست آموزش به زبان‌مادری اقدامی ستودنی‌است

مصطفی‌کاراسو: تحریم مدارس ترکیه با خواست آموزش به زبان‌مادری اقدامی ستودنی‌است

امسال نیز همچون سالهای گذشته میلیونها کودک کرد در شمال کردستان و ترکیه به زبانی غیر از زبان مادری خود آغاز به تحصیل می کنند.در همین ارتباط مصطفی کاراسو از اعضای شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان ملت کرد را به بایکوت مدارس ترکیه فرا خوانده و خواسته در برابر نسل کشی فرهنگی بیش از پیش ایستادگی شود.

مصطفی کاراسو از اعضای شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در مطلبی تحت عنوان " تحریم مدارس ترکیه با خواست آموزش به زبان مادری اقدامی ستودنی است " از ملت کرد در شمال کردستان و ترکیه خواسته کودکان خود را در مدارس ترکی ثبت نام ننمایند.

در این مطلب که در روزنامه ینی اوزگور پولیتیکا به چاپ رسیده آمده است به رسمیت شناختن خواست و اراده ملت کرد اساسی ترین زمینه های چاره یابی مسئله کرد هستند و در این راستا باید زبان کردی به عنوان زبان رسمی مورد استفاده در مدارس و همه عرصه های زندگی مورد قبول واقع شود در غیر این صورت نه مسئله کرد قابل حل است و نه سیاستهای ذوب فرهنگی متوقف خواهند شد.

کاراسو در این مطلب یکی از ویژگیهای کلی نظام ترکیه را استحاله ملتها دانسته و از ملت کرد خواسته است تا با ایستادگی در برابر این سیاست ترکیه از نسل کشی فرهنگی علیه کردها جلوگیری کنند.

وی دستیابی به توان مقابله را از طریق سازماندهی کردها امکان پذیر دانسته و می گوید ملت کرد دیگر نمی خواهد در دایره ذوب فرهنگی زندگی نماید و با مواضع و واکنشهایی که از خود نشان می دهد ضمن فاصله گیری از نظام اشغالگر در پی یک زندگی آزاد و دمکراتیک است.از آنجا که هیچ یک از سازمانهای حکومتی ترکیه متعلق به کردها نیست این سازمانها طبیعتا مشروعیتی برای کردها ندارند.

این عضو شورای رهبری کنفدرالسیم جوامع کردستان تحصیل در مدارس ترکی را موجب ذوب فرهنگی کودکان کرد دانسته و می افزاید مدارس ترکیه برای کودکان کرد پیش از آنکه مکانی برای آموزش باشد مکانیزمی برای تداوم نسل کشی فرهنگی است . این مدارس به مانند آسیاب ذوب فرهنگی عمل می کنند و تا زمانی که این آسیابها فعال باشند موجودیت کردها با خطر مواجه است .تحصیل در مدارس ترکیه نه تنها برای کودکان کرد سودی ندارد بلکه زیان آور است چرا که مفاهیم اساسی کرد بودن در این مدارس از میان می روند .

کاراسو همچنین پیشنهاد حزب حاکم ترکیه برای آموزش زبان کردی به عنوان واحدی اختیاری در دوره تحصیلی پس از دبستان را شدیدا مورد انتقاد قرار داده و می گوید چگونه می توان زبان مادری را به عنوان واحدی اختیاری انتخاب کرد ، این پیشنهاد در واقع اهانت به ملت کرد و زبان آن است .