انگلیس, آمریکا و فرانسه برای کمک بیشتر به مخالفان سوریه نشستی‌برگزارکردند

انگلیس, آمریکا و فرانسه برای کمک بیشتر به مخالفان سوریه نشستی‌برگزارکردند

سران انگلیس, آمریکا و فرانسه روز چهارشنبه نشستی مشترک برگزار کردند و طی آن در مورد چگونگی کمک به مخالفان سوری گفتگو کردند. این امر نشست در حالی برگزار می‌شود که چین علیه بیانیه آمریکا در مورد سوریه واکنش نشان داد و گفت:«آمریکا تسلیحات شیمیایی را بهانه قرار می‌دهد تا علیه سوریه دخالت نظامی صورت دهد».

بنا به اطلاعیه دفتر دیوید کامرون, نخست‌وزیر انگلیس, آمریکا و انگلستان بر سر این موضوع که احتمال دارد سوریه از سلاح‌های شیمیایی استفاده کند و یا از آن تسلیحات به عنوان ابزاری برای تهدید استفاده نماید, به تصمیمی مشترک رسیده‌اند.

همچنین بنا به همان اطلاعیه,اوباما, رئیس‌جمهور آمریکا با فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه بر سر چگونگی کمک به مخالفان سوری و جلوگیری از خشونتها در این کشور, بحث کردند.

همچنین سران این کشورها نسبت به نشست قاهره در مورد سوریه ابراز امیدواری کرده‌اند و خاطرنشان ساخته‌اند که باید مطابق این نشست, مخالفان سوری بصورت متحد فعالیت کنند و دارای موضع‌گیری‌ای مشترک باشند تا زمینه برای ایجاد دولتی موقت فراهم گردد.

بهانه تسلیحات شیمیایی

از منظر مقامات چین, اظهارات اوباما در مورد تسلیحات شیمیایی سوریه, بسیار خطرنام و غیرمسئولانه بود. به نظر دولت چین, بهترین راهکار برای سوریه این است که جنگ متوقف گردد و سازمان ملل متحد هم به میانجی‌گری بپردازد.

از همان اوایل , روسیه و چنی مخالفان هرگونه دخالت نظامی بوده‌اند. نخست‌وزیر روسیه هم روز چهارشنبه به غرب هشدار داد که به دخالت نظامی در سوریه فکر نکنند زیرا این امر موجب گسترش جنگ در سراسر منطقه خاورمیانه می‌شود.

از سوی دیگر جنگ و درگیری‌ها میان ارتش اسد و ارتش آزاد سوریه ادامه دارد. بویژه در حوالی دمشق و حلب درگیری‌هایی سنگین روی می‌دهد و موجب آواره‌شدن هزاران خانوار شده است. بنا به گزارش منابع مخالفان , ارتش رژیم از هواپیما, تانک و توپ استفاده می‌کند. در نتیجه این خشونت‌ها, شمار زیادی از افراد غیرنظامی قربانی درگیری‌ها می‌شوند و تنها راه را پناهنده شدن به کشورهای همسایه می‌دانند.