نامه پروفسور بشکچی به آلمان درمورد کردها: ارزشهایتان را از یاد نبرید

نامه پروفسور بشکچی به آلمان درمورد کردها: ارزشهایتان را از یاد نبرید

اسماعیل بشکچی , جامعه‌شناس مشهور ترکیه نامه‌ای خطاب به «کریستیان ستینک» رئیس کمیسیون مطالبات مجلس فدرال آلمان نوشت و از آنها خواست که به کمپین کردها تحت عنوان «هویت کردها را به رسمیت بشناس» پاسخ مثبت دهند و در مجلس آلمان مورد پذیرش قرار گیرد. بشکچی در مورد ارزش پیمان‌های امضا شده آلمان و ترکیه گفت:«اگر شما بگویید ما ضد ترور هستیم و بصورت بی‌حد و مرز از ترکیه حمایت کنید, موضعی اشتباه خواهد بود».

کردهای مقیم آلمان با پیشاهنگی «فدراسیون جمعیت کردهای آلمان, یک‌ ـ کوم» با شعار «هویت کردها به رسمیت شناخته شود» کمپین جمع‌آوری امضا را راه‌اندازی کردند. بیش از 100 سازمان مدنی از این کمپین حمایت کردند و امضاهای جمع‌آوری شده به مجلس آلمان تحویل داده شد. اسماعیل بشکچی جامعه‌شناس نامدار اهل ترکیه طی نامه‌ای به «کرسیتان ستینک» رئیس کمیسیون مطالبات مجلس آلمان , از آنها خواست که مطالبات کردها را بپذیرند.

بشکچی گفت:«وقتی که به جمعیت یک‌میلیونی کردها در آلمان می‌نگریم, تنها یک هویت ترک, عرب و فارس را در وجودشان مشاهده می‌کند. جای نگرفتن کردها در امورات اداری و تحقیقی, فقدان آموزش کودکان کرد به زبان کردی و فقدان خدمات حمایتی از کردها همه اثبات می‌کند که معیارهای آزادیخواهی و دموکراسی‌طلبی آلمان با هم جور درنمی‌آیند».

وی گفت به این برخورد آلمان به این نتیجه می‌رسیم که موجودیت کردها در آلمان هم مورد انکار قرار می‌گیرد. حتی خانواده‌های کرد نمی‌توانند اسامی کردی را برای فرزندانشان انتخاب کنند. بشکچی گفت:«مسئله کرد و کردستان همزمان با تجزیه کردستان و کردها در دوران جنایت‌های ملت‌ها در سال 1920 حق ایجاد یک دولت مستقل را از کردها سلب کرد».

بشکچی ضمن اشاره به سیاست‌ها انکار و بیگانه‌سازی خلق‌کرد از فرهنگشان توسط دولت‌های ترک, عرب و فارس گفت که کشورهای امپریالیستی از قبیل فرانسه, انگلیس و برخی کشورهای دیگر اروپایی در تجزیه کردستان و سلب حق آزادی از کردها در آن دوره دست داشته‌اند. امروزه کشورهای اروپایی هم هویت کردها را انکار می‌کنند و به بهانه‌های واهی کردهها را ترک, عرب و فارس تلقی می‌کنند».

بشکچی می‌گوید:«شما می‌توانید یک غرب کردستان دیگر در شمال کردستان به میان آورید. بویژه مجلس آلمان باید با ضدیت با کردها و سلب حقوق و آزادیهایشان از آنها, ارزشهای تاریخی خود را از یاد نبرد».