پرفسور نورمن پایچ کارشناس روابط بینالملل و صلحجوی نامی جهان، وضعیت موجود در غرب کردستان و تحولات خاورمیانه را در گفتگویی با خبرگزاریمان ANF ارزیابی کرده و گفت: "از ابتدای بحرانهای سوریه تا کنون کردها اقدامات بسیار خوبی در سوریه انجام دادهاند. بایستی جهانیان این امر را قبول داشته باشند که دیگر اوضاع کردها متحول شده است".
پرفسور نورمن پایچ از کارشناسان نامی و صلحجوی آلمان است. بعد از این که در سال 2001 کشورش تصمیم گرفت که نیروهای نظامی خود را به افغانستان اعزام کند،از حزب سوسیال دموکرات استعفا کرده و به حزب چپگرا رفت. پایچ در سالهای 2005 الی 2009 عضو مجلس فدرال آلمان شد.
این پرفسور حمله اسرائیل علیه کشتی مرمره آبی که حامل کمکهای مردمی به غزه بود را حمله دزدهای دریایی نامید و این نظر او در آلمان با انتقادهای فراوانی روبهرو شد. پرفسور پایچ از کسانی است که کردها و مسئله کردها را از نزدیک پیگیری میکند.
موضع آمریکا در برابر غرب کردستان صریح و آشکار نیست
این پرفسور آلمانی به موضع کردها در برابر بحران سوریه و مبارزات کردها اشاره داشته و بیان داشت که موضع کردها به حق بوده و بایستی از آن قدردانی کرد. وی در ادامه گفت: "کردها از ابتدای درگیریها در سوریه، در صفوف مخالفان جای نگرفته و جایگاه مناسبی را برای خود کسب کردند. در غیر این صورت خشونتها و درگیریها نیز به غرب کردستان راه مییافت. همچنین حقوقی که سالها نتوانسته بودند در زمان حاکمیت بشار اسد بدست آوردند، هماکنون بدست آوردهاند".
وی در ادامه بدست آوردن مدیریت شهرهای غرب کردستان توسط کردها را تصمیمی ارزشمند تلقی کرده و گفت: "اگر رژیم اسد فروپاشیده شود، بازهم جایگاه کردها تغییری نخواهد یافت. هر کسی در سوریه به اقتدار برسد و حاکمیت را بدست بگیرد, بازهم مجبور است که جایگاه سیاسی کردها را بپذیرد. بایستی جهانیان بویژه کردستان عراق برای مدیریت بخش دیگری از کردستان آماده باشند".
پرفسور پایچ در ادامه سخنان خود در رابطه با موضع آمریکا در قبال غرب کردستان نیز گفت: "هنوز مشخص نیست که موضع آمریکا در قبال کردها در غرب کردستان چیست. اما اکنون برای مداخله ترکیه در غرب کردستان، چراغ سبز روشن نخواهد کرد. این مسئله برای کردها نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است".
بایستی آلمان پیشگام ترکیه باشد
فدراسیون جمعیت کردها در آلمان که از 40 نهاد مدنی شکل گرفته است، در کشور آلمان با شعار «بایستی هویت کردها در آلمان به رسمیت شناخته شود»کمپینی را آغاز کرده بودند و این کمپین در 15 اکتبر در جلسه علنی مجلس فدرال آلمان مطرح خواهد شد. این پرفسور آلمانی از این کمپین حمایت کرده و بیان داشت که برای چارهیابی مسئله کرد، کشور آلمان نقش بسزایی برعهده دارد.
پرفسور پایچ با اشاره به اصرار کردها بر به پیروزی رساندن این کمپین بیان داشت که این گام بسیار مهمی است و گفت: "بیشترین مهاجرین کرد مقیم شهرهای آلمان هستند،تا کنون کشور آلمان حقوق کردها را به آنها اعطا نکرده است. این برای آلمان جای بسی شرم میباشد. اگر آلمان برای کردها تصمیم مثبتی اخذ کند، این تصمیم بر سرنوشت کردهای ترکیه نیز تأثیرگذار خواهد بود".
پرفسور نورمن از مقامات آلمان خواست تا قانون ممنوعیت حزب کارگران کردستان که از سال 1993 در این کشور اجرا میشود را لغو کند و در اینباره گفت: "15 اکتبر برای آلمان روز امتحان است. ما امیدواریم که حکومت آلمان به صورت جدی به این مطالبات پاسخ بدهد".