پروفسور عباس ولی: اردوغان تاریخ استالینگراد را بخواند

پروفسور عباس ولی: اردوغان تاریخ استالینگراد را بخواند

پروفسور «عباس ولی» تأثیرات مقاومت کوبانی بر جوامع کردستان و جهان را در مصاحبه با خبرگزاری فرات تحلیل کرد. وی گفت:«کوبانی دیگر متافوری است که از مرزهای کردستان فراتر رفته و بر ضد ظلم و ظالم و اشغالگر, مقاومتی بی نظیر است». وی افزود باید کردها دارای نقشه سیاسی مشترک باشند و خطاب به اردوغان گفت:«کتاب‌های تاریخی چون استالینگراد را بخواند».

پروفسور عباس ولی جامعه شناس و تئوریسین سیاسی در کردستان است. وی پس از انگلیس و هولیر, هم‌اکنون در بخش جامعه‌شناسی دانشگاه بغازجی استانبول تدریس می‌کند. وی مقاومت کوبانی در 48امین را از نزدیک دنبال می‌کند. از نظر وی, کوبانی دیگر سمبلی ملی هر چهاربخش کردستان است که کردها را متحد ساخته  و دارای ویژگی‌های جهانی زیادی می‌باشد.

پروفسور ولی بیان کرد که مقاومت کوبانی دارای ابعاد مختلفی است و برای کردها امری حیاتی است. وی افزود:«همه بخش‌های کردستان , هم جنوب, هم شمال و هم شرق و غرب کردستان بر ضد اشغال کوبانی از سوی یک نیروی دیگر, متحد شدند. کوبانی سمبلی تاریخی است که موجب نیرومندی اتحاد کردها خواهد شد. کوبانی دیگر یک شهر کوچک غرب کردستان نیست, بلکه در تمامی غرب و کردستان به اوج عظمت رسیده است. یک سمبل ملی برای کردستان است. روی راستین مقاومت کردها است».

پروفسور ولی بیان داشت که از منظر کلی, کوبانی متافوری است که از مرزهای کردستان فراتر رفته و جهانی شده است. وی گفت کوبانی بر ضد ظلم, ظالم و اشغالگری مقاومتی بی‌نظیر است.

وی در ادامه افزود:«اگر به حمایت‌ها از کوبانی توجه کنیم, می‌بینیم که تمامی دوستداران آزادی در صفوف آنها جای گرفته اند. از جمله مسیحیان, یهودیان و مسلمانان در یک جبهه حمایت از کوبانی قرار گرفته‌اند. ترکها, اعراب, فارس‌ها و دیگر خلق‌ها هم در آن سهیم شده‌اند».

کردها به نقشه راه سیاسی مشترک نیازدارند

پروفسور عباس ولی اظهار کرد که هر چند کوبانی از لحاظ اقتصادی و اجتماعی پیشرفتی نیافته است, اما مقاومت کوبانی‌ها سطح اجتماعی کردها را به اوج رساند و افزود:«مقاومت کوبانی بدون‌شک بر مراکز تصمیم‌گیری در عرصه‌های بین‌المللی و نیروهای سیاسی جهان تأثیر گذاشته است. این مراکز که آمریکا و اتحادیه اروپا جلودار آنها هستند, بدون‌شک به لحاظ اخلاقی نتوانستند در قبال کوبانی سکوت کنند. شاید سیاست‌ کردها هم تغییر کرده باشد,  اما باید به این امر توجه کنیم که: ممکن است قدرت‌ها از مقاومت کردها در راه منافع خود استفاده کنند. لذا گذشته از جبهه جنگ, باید نقشه راه سیاسی مشترکی داشته باشیم.»

اردوغان تاریخ استالینگراد را بخواند

پروفسور ولی ضمن اشاره به مواضع خصمانه اردوغان, رئیس‌جمهور ترکیه برضد کوبانی, به اهمیت موقعیت استراتژیکی استالینگراد در جنگ دوم جهانی, اشاره کرد.

وی گفت:«استالینگراد شهری بود ویران شده, اما در آنجا جنگی تن به تن در خیابان‌ها در  جریان بود. شاید اردوغان بخوبی بر چگونگی زندگی سلطان‌های ترکها واقف باشد, اما مشخص است که از تاریخ نوین خبر ندارد. باید اردوغان کتاب‌های تاریخی چون مقاومت استالینگراد را بخواند. همچنین مقاومت ویتنام. فرانسه به لحاظ نظامی حاکم بود, اما شکست خورد. در مقاومت Dien Bien Phu , فرانسه‌ایها پی بردند که ویتنام بسیار مقاومتگر است».