«رسانه‌های طرفدار بدون اجازه حکومت نمی‌توانند از این زبان استفاده کنند»

یکی از موضوعاتی که در بحث‌های مربوط به روند و گفتگو مطرح می‌شود، زبان تبعیض‌آمیز رسانه‌های طرفدار است. علی دوران توپوز اظهار داشت که رسانه‌های طرفدار بدون اجازه حکومت نمی‌توانند از این زبان استفاده کنند.

پس از آنکه مقامات دولتی انزوای تحمیلی بر رهبر آپو را پذیرفتند، بحث‌ها در مورد روند و گفتگو در ترکیه شدت گرفت. پس از ۴۸ ماه، رهبر آپو ابتدا با عمر اوجالان و سپس با هیئت دم پارتی دیدار کرد. پس از آن هیئت دم پارتی بنا به درخواست رهبر آپو با احزاب سیاسی دیدار کرد. هرچند پس از دیدارها پیام‌های مثبتی داده شد، هنوز در عمل چیز مثبتی وجود ندارد، اما به دنبال راهی هستند.

رسانه‌ها از زبان جنگ استفاده می‌کنند

در میان این رفت‌وآمدها، موضوع دیگری که مورد بحث قرار می‌گیرد، زبان رسانه‌هاست. با وجود این دیدارها، رسانه‌های طرفدار از زبانی تند و جنگی شدید استفاده می‌کنند. زبانی که کوردها را جدا می‌کند و مبارزه و پیشگامان آنها را هدف قرار می‌دهد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این وضعیت باعث انتقاد می‌شود.

۱۰۰ سال است که همان زبان است

علی دوران توپوز، روزنامه‌نگار، در مورد این موضوع با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد و اظهار داشت که در سال‌های اخیر رسانه‌ها در ترکیه دستخوش تغییر شدیدی شده‌اند. توپوز اظهار داشت که رسانه‌های ترکیه از زمان تأسیس جمهوری تاکنون علیه کوردها از زبانی خاص استفاده می‌کنند. علی دوران توپوز اظهار داشت که رسانه‌های طرفدار بدون اجازه حکومت نمی‌توانند از این زبان استفاده کنند و گفت: «به عنوان مثال وقتی به سال‌های ۱۹۲۰ و ۱۹۵۰ نگاه می‌کنیم، برای کوردها از کلماتی مانند 'عقب‌مانده، بی‌سواد، دور از تمدن و مدنیت' استفاده کردند. حتی آنها را 'سوسک' نیز نامیدند.»