رئیسمشترک «جنبش آزادی»: جنبش ما تکیه گاه زنان برای رسیدن به آزادی است
رئیسمشترک «جنبش آزادی»: جنبش ما تکیه گاه زنان برای رسیدن به آزادی است
رئیسمشترک «جنبش آزادی»: جنبش ما تکیه گاه زنان برای رسیدن به آزادی است
کنگره تأسیس «جنبش آزادی جامعه کردستان» در روز 17 اکتبر در شهر سلیمانی برگزار شد. در این کنگره تصمیماتی مهم اخذ و با استفاده از سیستمی نوین خود را سازماندهی کرد. کنگره جنبش آزادی نقش پیشاهنگی را برعهده زنان و جوانان گذاشت و با اخذ قراراتی مهم, سیستم «ریاست مشترک» را پذیرفت که تفاوت اساسی آن با احزاب و سازمانهای دیگر جنوب کردستان است.
شیلان شاکر, رئیس مشترک «جنبش آزادی جامعه کردستان» درمصاحبه با روژنیوز در مورد هدف از تأسیس این جنبش سخنانی برزبان راند. شاکر ضمن اشاره به این امر که جنبش آنها در راه آزادی همه جنان جنوب کردستان, امیدبخش است, گفت:«مشکلی اساسی که زنان و جوانان با آن روبرو هستند و به بالاترین حد بحرانی رسیده, از این پس در سایه رهنمودهای جنبش آزادی به حل کامل خواهد رسید».
برخورد بد با زنان ریشه بحران جنوب کردستان است
شیلان شاکر در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به بحرانهای جنوب کردستان, گفت:«بویژه در جنوب کردستان بحرانی بزرگ وجود دارد. دلیل آن بحران, برخوردهای بد با زنان است. حکومت جنوب کردستان در 23 سال گذشته در راه حمایت از زنان برای سهیمشدن در امورات اجتماعی, سیاسی, اقتصادی و دفاعی, هیچ اقدامی نکرده است. به همین دلیل زنان نمیتوانند از اراده برخوردار باشند تا دارای سیستمی مستقل و ارادهمند شوند. امروزه این امر موجب سربرآوردن مشکلات عدیده شده است. در تمامی بخشهای کردستان مقاومت و مبارزات زنان کرد به الگویی برای زنان سراسر جهان مبدل شده است. کوبانی نمونه بارز آن است. نیروی مدافع زنان هم مورد توجه رسانههای جهان قرار گرفتهاند, اما در جنوب کردستان بخاطر وجود سیستم حاکم کنونی, زنان کرد نمیتوانند ابراز موجودیت کنند و با تبعیض اجتماعی جنسیتی روبروهستند. سیستم کنونی سیستم مردسالاری را گسترش داده است. برای اینکه ما زنان کرد در جنوب کردستان به نیرویی ارادهمند مبدل شویم, در جنبشمان حقوق برابر زن و مرد را رعایت کردهایم و سیستم مدیریتی ما , ریاست مشترک است».
نقش پیشاهنگی زنان و جوانان
شیلان شاکر ضمن اشاره به سیستم ریاست مشترک, گفت:«سیستم ریاست مشترک صرفا یک اسم نیست. ما بر این باوریم که زنان و جوانان از توانایی پیشاهنگی اجتماعی برخوردارند. اگر امروزه می بینیم که جامعه در بحران قرار دارد, دلیل آن, طرد زنان و جوانان از مدیریت جامعه است. نقش آنها در جامعه از آنها سلب شده است. به همین دلیل میخواهیم زنان با ایفای نقش واقعی خود در اجتماع, مجددا ظهور کنند. همچنین به لحاظ سیاسی, اقتصادی و اجتماعی باید زنان دارای اراده باشند. در جنوب کردستان غیر از حزب حل دموکراتیک کردستان تاکنون هیچ نیرویی نتوانسته با توسل به سیستم ما خود را سازماندهی کند. هر نیرویی که بخواهد مسایل جامعه را حل کند, بایستی به پیشاهنگی زنان اهمیت دهد. ما همچو «جنبش آزادی» این نقش را به زنان بازگرداندهایم و اعتماد کامل داریم که گامهایی بزرگ برداریم».
سیستم ریاست مشترک در سیاست تأثیرگذار خواهد بود
شاکر در ادامه اظهارات خود ضمن اشاره به رنجهای زنان جنوب کردستان , گفت:«زنان پیشمرگه وقتی در سلیمانی راه میروند, آنها را مورد تمسخر قرار میدهند, اما پس از مقاومت کوبانی, این دیدگاه عوض شد. جنوب کردستان خارج از این تحولات و پیشرفتها قرار ندارد. هدف تبهکاران داعش این است که زنان را که از سازماندهی و اراده برخوردار شدهاند, بویژه زنان کرد به نابودی بکشانند. به همین دلیل به زنان ستم میکنند. آنها زنان را ناموس صرف میدانند. امروزه مردها اعتراف میکنند که «زنان ناموس آنها نیستند, اما از ناموس آنها دفاع میکنند». من معتقدم که جنبش ما پاسخگوی تمامی مسایل زنان خواهد شد. در قبال مسایل جامعه هم همچنین. ما میخواهیم زنان بیش از پیش نقش پیشاهنگی خود را ایفا کنند. جنبش ما مایه امید زنان جنوب کردستان و جامعه برای آزادی خواهد شد. ما دیگر از سیستم قدرتطلب و تکگرایانه که صرفا متعلق به چند نفر محدود است, پایان میدهیم. فعالیتهایمان را گسترش خواهیم داد و امیدبخش خواهیم شد. با سازماندهی زنان و جوانان , مسایل جامعه را حل خواهیم کرد».
شیلان شاکر در سال 1983 در شهر هولیر متولد شده است. خانواده وی میهندوست است و تاکنون در جنبشهای اجتماعی و سیاسی زیادی جای گرفتهاست. شاکر 4 سال ادیتور مجله تروسکه و عضو مدیریت «سازمان زنان آزاد کردستان» بود.