تجمع و اعتصاب‌غذای 300 شهروند کرد مقابل پارلمان سوئد

تجمع و اعتصاب‌غذای 300 شهروند کرد مقابل پارلمان سوئد

روز 30 اکتبر کردستانیان مقیم سوئد مقابل پارلمان آن کشور دست به تجمع زدند. هرچند هوا بسیار سرد است و پلیس و مقامات پارلمان اذعان می‌دارند که این یک فعالیت سیاسی نیست و از کردها می‌خواهند محل را ترک کنند, اما شهروندان کرد همچنان بر ادامه تجمع و تحصن خود مصر هستند.

فعالان کرد اعلام کردند که زندانیان کرد اعتصاب‌کننده با خطر مرگ روبرو شده‌اند, لذا از پارلمان و دولت سوئد خواستند که برای پذیرش مطالبات زندانیان اقدامی انجام دهد.

بیش از 250 نفر در تجمع و اعتصاب غذا مقابل پارلمان سوئد مشارکت کرده‌اند. این فعالان از سیاست‌های دولت ترکیه و سکوت دولت سوئد به خشم آمده‌اند. آنها خاطرنشان ساختند که زندانیان اعتصاب‌کننده مطالباتی دارند که با مطالبات خلق‌کرد یکی است و جان خود را در آن را فدا می‌کنند. این فعالان تأکید کردند که اعتصابیون را تنها نخواهند گذاشت.

این فعالان کرد درحالی که پوسترهای رهبر خلق‌کرد, عبدالله اوجالان در دست داشتند, با سردادن شعار «زنده‌باد رهبر آپو» دولت سرکوبگر ترکیه را محکوم ساختند.

شایان ذکر است که شماری از شهروندان ترک و آشوری هم به تجمع شهروندان کرد مقابل پارلمان سوئد ملحق شدند.

«عایشه گوکتپه» رئیس شورای کردها در سوئد طی سخنانی در جمع شهروندان کرد, گفت که دولت سوئد در قبال سیاست‌های خصمانه و ضدکردی دولت ترکیه سکوت اختیار کرده و از آن دولت حمایت می‌کند. لذا کردها خواستند تجمع‌خود را مقابل پارلمان سوئد برگزار کنند. «گوکتپه» خاطرنشان ساخت که مطالبات زندانیان اعتصاب کننده و خلق‌کرد یکی است و گفت تازمانی که دولت سوئد در زمینه حمایت از اعتصاب کنندگان اقدامی نکند, به تجمع و اعتصاب خود ادامه می‌دهند. وی همچنین افزود که دولت سوئد و پارلمان اروپا در قبال وقایعی که در کردستان و ترکیه روی می‌دهد, عملکردشان دورویی است و گفت که دیگر خلق‌کرد در خاورمیانه یکی از خلق‌های تعیین‌کننده در عرصه سیاسی است.

فعالیت 29 سازمان مختلف

«نورتن چنگیز» عضو کمیته رهبری جمعیت زنان کرد «آمارا» طی سخنانی اعلام کرد که مطالبات آنها با مطالبات زندانیان اعتصاب‌کننده مشترک است. به همین خاطر در این تجمع مقابل پارلمان سوئد شرکت کرده‌اند و از مقامات دولت ترکیه خواستند که به خواسته‌های زندانیان پاسخ مثبت دهند.

«محمد اوزل» که معلول است, گفت که بخاطر آزادی رهبرش و کسب جایگاه سیاسی برای کردستان در این تجمع حاضر شده است.

گفتنی است که همچنان بر شمار تجمع‌کنندگان افزوده می‌شود. این تجمع با حضور 150 تن آغاز شده و هم‌‌اکنون به 300 نفر افزایش یافته.

همچنین 29 سازمان مدنی فعال در سوئد, روز 31 اکتبر در ساعت 13 به منظور حمایت از زندانیان اعتصاب‌کننده نشستی مطبوعاتی مقابل ساختمان پارلمان سوئد برگزار خواهند کرد.