امروز موعد یکی از جشنهای قدیمی کردهای ایزدی است که به چهارشنبه سوری یا چهارشنبه سرخ معروف است . ایزدیها در هر جای جهان که باشند این روز را با برگزاری مراسمهای مخصوص به خود جشن می گیرند .
مراسم چهارشنبه سوری یکی از مهمترین جشنهای کردهای ایزدی است که از آن به عنوان روز آفرینش جهان و تجدید حیات طبیعت نام می برند .
مراسم چهارشنبه سوری در آئین ایزدی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و هر ساله در اولین چهارشنبه پس از بیست و چهارم فروردین ماه برگزار می شود .
طبق باور ایزدیان در نخستین ماه بهار همه زیباییهای طبیعت جلوه پیدا می کنند و در محدوده جغرافیایی مزوپوتامیا نیز همزمان با پایان یافتن شرایط سخت زمستانی هوای تازه ای به زندگی دمیده می شود که همه مردم از آن شادمانند.
کردهای ایزدی نخستین ماه بهار را عروس سال نامیده اند و به همین خاطر هیچ وقت در این ماه مراسم عروسی برگزار نمی کنند.
بر اساس مبانی آئین ایزدی جهان در چنین روزی آفریده شده است .
ایزدیان می گویند پیشتر سراسر جهان از آب شکل گرفته بوده ولی پس از آنکه یزدان قاصد خود یعنی ملک طاووس را به جهان می فرستد او در گشت و گذاری که از جهان داشته در مکان کنونی لالش نورانی که در کردستان واقع شده است ساکن می شود و دنیای کنونی از آنجا شروع به شکل گرفتن می کند.
به اعتقاد ایزدیها در نخستین روز خشک شدن جهان توسط یزدان زندگی آغاز شده و چهار فصل سال به رنگهای مختلف آفریده شده اند .
رنگ فصل بهار را ایزدیان سرخ رنگ می دانند و چهارشنبه سوری یا همان چهارشنبه سرخ لقب خود را از سرخی رنگ بهار گرفته است .
در آئین ایزدی ریختن خون در روز چهارشنبه سرخ ممنوع است و به همین دلیل هیچ جانداری در این روز کشته و قربانی نمی شود.
در مراسم چهارشنبه سوری به تعداد ماههای سال دوازده تخم مرغ به رنگهای مختلف نقاشی می شوند . خوراک مخصوص این روز نیز تخم مرغ ، پنیر و کلوچه است .
این روز در آئین ایزدی از چنان اهمیتی برخوردار است که در آن جرائم مشمول مجازات مرگ بخشوده می شوند و بجای نفرت ، آشتی و برادری پیشی می گیرد .
در این روز همچنین کردهای ایزدی ضمن حضور بر مزار جانباختگان به طبیعی می زنند و شادمانی می کنند.