دو کارگر ساده، مقصر آتش‌سوزی در ساختمان پلاسکو معرفی شدند !

در پی بررسی پرونده‌ی آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو که یکی از پرحاشیه‌ترین حوادث و پرونده‌های قضایی جاری در ایران است؛ سرپرست دادسرای جنایی تهران از اعتراف دو کارگر خبر داده است که به گفته‌ی وی عاملان اتش سوزی اولیه در ساختمان پلاسکو بودند

در پی بررسی پرونده‌ی آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو که یکی از پرحاشیه‌ترین حوادث و پرونده‌های قضایی جاری در ایران است؛ سرپرست دادسرای جنایی تهران از اعتراف دو کارگر خبر داده است که به گفته‌ی وی عاملان اتش سوزی اولیه در ساختمان پلاسکو بودند 

با اینکه شمار اندکی از تحلیلگران و کارشناسان فرضیه‌ی عمدی بودن آتش سوزی در ساختمان پلاسکوی تهران را که روز پنج شنبه سی‌ام دی‌ماه فروریخت را مطرح کرده بودند؛ سرپرست دادسرای جنایی تهران این فرضیه را روز گذشته رد کرد. 

 

محمد شهریاری با اشاره به اعتراف دو کارگر که به گفته‌ی او عاملان آتش‌سوزی اولیه ساختمان پلاسکو بوده‌اند، اعلام کرد که آتش‌سوزی به دلیل اتصال سیم‌های برق روکار که در یکی از واحدها به بخاری برقی وصل بود، رخ داده است. 

 

این دو کارگر که در یکی از واحدهای این ساختمان کار می‌کردند از ساعت شش صبح روز حادثه در محل حضور داشته‌ و بازداشت شده بودند. 

 

شهریاری در گفتگو با ایسنا تشریح کرد که این افراد «در یکی دو روز گذشته اعتراف کردند که از مهتابی داخل سقف، یک سیم روکار با متراژ حدود ۱۰ تا ۱۵ متر کشیده و آن را ابتدا به یک یخچال وصل کرده و برخی روزها هم با اتصال به یک بخاری برقی روباز خود را گرم می‌کردند و در روز حادثه سیم‌ها به دلیل بار الکتریکی زیاد آتش می‌گیرد و به دلیل وجود حجم زیادی از پارچه و لباس، آتش‌سوزی شروع می‌شود».

 

شهریاری اضافه کرد: به طور قطع وقوع حادثه ریزش آوار و همچنین آن حجم گسترده از آتش، یکسری عوامل داشته که کارگروه کارشناسی حادثه در حال بررسی سایر ابعاد آن است. 

 

شانرده آتش نشان و دستکم شش نفر از پرسنل این ساختمان در جریان اتش سوزی جان خود را از دست دادند. هرچند تعداد واقعی جانباختگان و آسیب دیدگان هرگز اعلام نشد. 

 

برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی و خبرنگاران پیشتر اعلام کرده بودند که با هدف سرپوش گذاشتن بر تقصیرات شهرداری تهران اقداماتی در حال انجام شدن است و واقعیت ماجرا گفته نمی شود. رییس و اعضای اصولگرای شورای شهر تهران هم متهم هستند که مانع تشکیل کمیته حقیقت‌یاب درباره حادثه پلاسکو شده‌اند.

 

مقام‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی در تقلیل و سرپوش گذاشتن بر مسئولیت خود سابقه دارند و برای نمونه می توان از حوادث هجده تیرماه ۱۳۷۸ در کوی دانشگاه تهران نام برد که در آن هفت نفر به دسن نیروهای امنیتی کشته، یک نفر مفقود و شمار زیادی مجروح شدند اما درنهایت ۲ سال پس از این رویداد قوه قضاییه همه نیروهای پلیس و لباس شخصی را تبرئه کرده و فقط یک سرباز به نام اروجعلی ببرزاده را به جرم دزدیدن ریش‌تراش محکوم کرد.