پژاک: یورش دولت به کوردها در لندن سناریویی ضددمکراتیک و خطرساز است
پژاک در خصوص حمله دولت بریتانیا به کوردها در لندن بیانیهای صادر کرد و آنرا سناریویی ضددموکراتیک و خطرساز دانست.
پژاک در خصوص حمله دولت بریتانیا به کوردها در لندن بیانیهای صادر کرد و آنرا سناریویی ضددموکراتیک و خطرساز دانست.
حزب حیات آزاد کوردستان (پژاک) با صدور بیانیهای کتبی ضمن محکوم کردن حمله دولت بریتانیا به کوردها در لندن در خطاب به مردم این فراخوان را داد: «باید خلقمان علیه اینگونه سیاستها ساکت ننشینند و موضع دمکراتیک اتخاذ کنند.»
مشروح بیانیه پژاک به شرح زیر است:
«دولت بریتانیا از روز ۲۷ نوامبر به «مرکز جمعیت کُردی» در لندن و منازل شماری از فعالان فرهنگی و مدنی و شهروندان کُرد یورش برد و تجمعات اعتراضی خلقمان در آن شهر را با توسل به خشونت سرکوب کرد. شماری از فعالان کُرد را هم بدون ارتکاب هیچگونه جرمی به بهانههای واهی بازداشت نموده است. این رفتار بریتانیا که در پشت پرده آن سناریویی دیگر علیه کُردهاست را محکوم میکنیم.
یورش پلیس لندن به فعالان و شهروندان کُرد بنا به دستور دولت آن کشور، بازداشت و رفتار خشونتبار علیه تجمعات اعتراضی درحالی است که وزیر کشور آن دولت هماکنون به اقلیم کردستان و عراق سفر کرده و درصددند که توافقاتی پنهانی علیه جنبش آزادیخواهی کردستان خصوصا پ.ک.ک با همکاری خانواده بارزانی و دولت عراق به انجام برسانند.
بریتانیا به بهانههای واهی ممانعت از موج مهاجرتهای غیرقانونی و مبارزه با تجارت انسان، به هر دو حکومت اقلیم و عراق پولهای هنگفت میدهد و خود نیز میکوشد پناهجویان و فعالان کُرد را دیپورت کند.
در آن راستا، تاکنون در قبال انقلاب «ژن ژیان آزادی» در شرق کردستان و ایران و در خصوص مسایل حقوق بشر و مسایل ملیتها، مسئله فرهنگی، دینی – مذهبی و زنان در ایران و شرق کردستان هیچ موضعی آشکارا و حمایتی از خود نشان نداده است. به همین دلیل بریتانیا با آن اقدامات ستیزهجویانه علیه سیاستمداران و فعالان کُرد میکوشد خطرات علیه پناهجویان کُرد در آن کشور خصوصا علیه کُردهای اهل شرق و جنوب کردستان که اکثرا در آنجا ساکن هستند را افزایش دهد. این رفتار دولت بریتانیا علیه خلقمان نقض کامل حقوق بشر و یک سناریوی سیاسی است که به دول حاکم بر کردستان و سرکوب کُردها کمک میکند.
نقش بریتانیا در شکلگیری مسئله کُرد بسیار بارز بوده و در دوره معاصر از رسیدن کُردها به آزادی و دمکراسی ممانعت بعمل آورده است. دولت بریتانیا عامل اصلی تجزیه خاک کردستان و ژینوساید کُردها در یکصدسال گذشته بوده. همچنین در جریان جنگهای جهانی اول و دوم به بلایی نازل شده بر سر خلقهای خاورمیانه خصوصا کوردها مبدل شده و نقش اصلی را در تجزیه کُردها و کردستان ایفا نموده. در سرکوب جنبشهای کُردی دست داشته و دراین راستا به دولتهای ایران و ترکیه خدمت نموده است.
هماکنون بریتانیا میکوشد با جلب توجهات دولت ترکیه علیه کُردها با آنکارا همکاری کند. خصوصا از سال ۱۹۹۷ به ترکیه برای یورش نسلکشانه به کُردها و جنبش آزادیخواهی آن چراغ سبز نشان داده است. سناریوهای دولت بریتانیا در همکاری با ترکیه و حکومت اقلیم کردستان جهت سرکوب کُردها و جنبش آنها یک موج جدید از کُردستیزی است که خطرات زیادی را به دنبال دارد.
مجلس «حزب حیات آزاد کردستان (پژاک)» این سیاستهای دولت بریتانیا در یورش به کُردها در لندن و مراکز فرهنگی آنها را بشدت محکوم میکند. معامله بریتانیا بر سر کُردها و پناهجویان کُرد و همکاری با دولت ترکیه و دولت حاکم بر کردستان و پیشبرد سناریوهای جدید، برای خلقمان خطرساز است. این یورشها بازکردن راه برای سرکوب کوردها در سراسر اروپا میباشد.خلقمان بایستی خصوصا در اروپا به شکلی دمکراتیک علیه آن به پاخیزند و به دفع این خطرات اقدام نمایند. فعالیت فرهنگی و مدنی کُردها در لندن حق مسلم آنهاست و هرگونه یورشی نقض آشکار قوانین و موازین انسانی و حقوق بشری است. بایستی خلقمان علیه اینگونه سیاستها ساکت ننشینند و موضع دمکراتیک اتخاذ کنند.»