بازگرداندن وریشه مرادی به بند زنان زندان اوین
وریشه مرادی به داخل بند زنان زندان اوین بازگردانده شد و اعتصاب غذای وی و پخشان عزیزی پایان یافت
وریشه مرادی به داخل بند زنان زندان اوین بازگردانده شد و اعتصاب غذای وی و پخشان عزیزی پایان یافت
روز پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت، وریشه مرادی پس از ۳ روز نگهداری در بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان بازگردانده شد. وی که از روز چهارشنبه در اعتراض به انتقال خود دست به اعتصاب غذا زده بود، با بازگشت به بند به اعتصاب خود پایان داد. همچنین پخشان عزیزی، کنشگر زن کورد که در اعتراض به انتقال وریشه مرادی به بند ۲۰۹ از روز سهشنبه در اعتصاب غذا بود، به اعتصاب خود پایان داد.
بنا به اطلاع شبکه حقوق بشر کوردستان، وریشه مرادی، ظهر روز پنجشنبه پس از ۳ روز نگهداری در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات به بند زنان اوین بازگردانده شد.
گفته میشود وی همچنان به دستور قاضی صلواتی از حق تماس و ملاقات با خانواده محروم است.
روز سهشنبه ۲۵ اردیبهشت، وریشه مرادی به دستور قاضی صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، برای بازجویی به مدت ۲۴ ساعت از بند زنان به بند ۲۰۹ منتقل شده بود. وی در روز چهارشنبه پس از گذشت ۲۴ ساعت از انتقال خود به بند ۲۰۹ و در اعتراض به این انتقال، دست به اعتصاب غذا زده بود.
همچنین پخشان عزیزی، همبندی این زندانی سیاسی، روز سهشنبه ۲۵ اردیبهشت همزمان با انتقال وریشه مرادی به بند ۲۰۹ در مقابل دفنر نگهبانی بند زنان دست به تحصن و اعتصاب غذا زده بود. وی پس از یک روز به تحصن خود پایان داد اما به اعتصاب غذای خود ادامه داد.
این دو زندانی سیاسی ظهر روز گذشته به اعتصاب غذای خود پایان دادند.
وریشه مرادی در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ پس از انجام فعالیتهای سیاسی و تشکیلاتی در شهر کرماشان، زمانی که قصد بازگشت به سنه را داشت، توسط نیروهای وزارت اطلاعات در ورودی این شهر بازداشت شد. او ۱۳ روز اول بازداشت را در بازداشتگاه این نهاد امنیتی در شهر سنه گذراند و پس از آن به بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل شد.
وی در این مدت برای انجام اعترفات اجباری تحت فشار و تهدید قرار گرفت و در تاریخ ۵ دی ۱۴۰۲ پس از تحمل ۵ ماه سلول انفرادی به بند زنان زندان اوین انتقال یافت.
پخشان عزیزی در تاریخ ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ توسط نیروهای وزارت اطلاعات در شهر تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. چند تن از اعضای خانواده او نیز همزمان بازداشت و پس از چند روز بازجویی آزاد شدند.
این کنشگر زن در تاریخ ۲۰ آذر ۱۴۰۲ پس از پایان دوران بازجویی از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد. او در زمان بازداشت از حق داشتن وکیل محروم بود و برای انجام اعترافات اجباری از سوی بازجویان امنیتی مورد تهدید و فشار قرار گرفته است.
پرونده این دو کنشگر زن کورد با اتهام «بغی» به شعبەهای ۱۵ و ۲۸ دادگاه انقلاب تهران ارسال شده است.