تصویر

زنان آشوری همبستگی را برای خود اساس قرار می‌دهند

اتحادیه زنان آشوری که در سال ۲۰۱۳ تأسیس شد، با هدف توسعه سازمان‌های زنان و اجتماعی در خاورمیانه از طریق همبستگی زنان عرب، کورد و آشوری است.

زنان آشوری

اتحادیه زنان آشوری برای دفاع از حقوق زنان آشوری، مبارزه با تبعیض جنسیتی و حفاظت از میراث فرهنگی آنها تأسیس شد. اتحادیه زنان آشوری که رویدادهای مختلفی را برای زنان آشوری ترتیب می‌دهد تا صدای آنها به گوش برسد و از حقوق خود دفاع کنند، به عنوان صدای همه زنان فعالیت می‌کند.

جورجِت برسومو، عضو اتحادیه زنان آشوری، درباره سازماندهی زنان آشوری که از زمان تأسیس اتحادیه زنان آشوری صورت گرفته است، صحبت کرد.

کمیته زنان سوریه در سال ۲۰۰۵ تأسیس شد

جورجِت برسومو با اشاره به اینکه قبل از سال ۲۰۰۰ هیچ حقوقی برای حمایت از حقوق مردم و زنان آشوری وجود نداشت، گفت: «در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵، روندهای عملی با مبارزه برای وحدت وجود داشت. در سال ۲۰۰۵، کمیته زنان آشوری تأسیس شد. فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و تشکیلاتی با این کمیته آغاز شد. بر آموزش‌های اجتماعی و فرهنگی تاکید ویژه‌ای شد.»

اتحادیه زنان سوریه در سال ۲۰۱۳ اعلام شد

جورجِت برسومو با به اشتراک گذاشتن این اطلاعات که اولین کنفرانس خود را در شهر دِرک با شرکت ۲۰۰ زن در ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۳ برگزار کردند، گفت: «با اعلام اتحادیه زنان آشوری، اتحادیه‌ها در دِرک، تربسپیه، قامشلو و حسکه افتتاح شدند. علاوه بر این، برنامه‌های آموزشی در اینجا ترتیب داده شد تا زنان بتوانند از حقوق خود دفاع کنند و سازماندهی کنند. در اتحادیه‌های افتتاح شده در ۴ شهر، مراکز آموزشی افتتاح شد تا کودکان آشوری از زبان مادری خود محروم نشوند.»

خانه زنان سوری اشتاروت در قامشلو و حسکه

جورجِت برسومو با اشاره به اینکه خانه زنان آشوری اشتاروت را در سال ۲۰۱۹ با حضور ۵ زن و در شهر قامشلو در ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۹ در شهر حسکه افتتاح کردند، سخنان خود را اینگونه ادامه داد: «اشتاروت، جایی که مشکلات اجتماعی در آن حل می‌شود، محلی است که در آن همبستگی و آشتی اجتماعی تضمین می‌شود. علاوه بر این، توجه به آموزش به منظور تامین برابری در جامعه، کاهش مشکلات و رسیدن به سطح علمی در جامعه جلب می‌شود. مشکلات حل نشده اشتاروت در مجمع عدالت اجتماعی با حضور نمایندگان اشتاروت حل می‌شود.»

آنها با خانه زنان سازماندهی شده‌اند

آشوریان اگرچه در ابتدا متوجه خانه زنان نشدند، اما در نتیجه بازدیدهایشان، هدف خانه زنان را فهمیدند و آن را به فضایی اجتماعی تبدیل کردند. شکایات و مشکلاتی که به خانه زنان آشوری اشتاروت می‌آید هر ماه مورد بحث قرار می‌گیرد. بر این اساس پنل‌ها، نشست‌ها و آموزش‌هایی برای کاهش مشکلات موجود در جامعه تشکیل می‌شود. این برنامه‌ای است با هدف شناخت چگونگی حل مشکلات اجتماعی. زنان آشوری چه در زندگی و چه در زندگی کاری زیر چتر اتحادیه زنان آشوری سازماندهی می‌شوند.»

آکادمی زنان جوان بَس ناهرَن

جورجِت برسومو با اشاره به اینکه آکادمی زنان جوان بَس ناهرَن در سال ۲۰۱۸ در شهر حسکه افتتاح شد، گفت: «نیاز به یک آکادمی حرفه‌ای وجود داشت. در همین راستا آکادمی زنان جوان بَس ناهرَن افتتاح شد. برای دستیابی زنان به استقلال اقتصادی به حرفه‌ای نیاز بود. زنانی که به صورت حرفه‌ای کار می‌کنند و استقلال اقتصادی کسب می‌کنند، می‌توانند در جامعه شایستگی بیشتری پیدا کنند. دوره‌های آموزشی از ۳ تا ۶ ماه داریم. ما تا الان یک آکادمی نداریم که در آن آموزش ایدئولوژیکی ارائه شود. برای زن؛ آموزش ایدئولوژیکی برای شناخت تاریخ، جامعه و توسعه خوددفاعی ضروری است. نمی‌تواند تنها برای رسیدن به استقلال اقتصادی مبارزه کند. تا زمانی که خود و جامعه‌اش را بشناسد، می‌تواند قوی‌تر در جامعه حضور داشته باشد و رهبری کند.» و افزود که مقدمات ایجاد آکادمی ایدئولوژیکی را آغاز می‌کنند.

آنها می‌خواهند سازمان زنان را گسترش دهند

جورجِت برسومو با اشاره به اینکه هدف اصلی اتحادیه زنان آشوری سازماندهی زنان آشوری و گسترش گفت و گو با جنبش‌های زنان است، سخنان خود را اینگونه به پایان رساند: «تقویت روابط زنان کورد، عرب و آشوری، دریچه‌ای را به روی تقویت سازمان زنان خواهد گشود. هرچقدر زنان یک ملت سازماندهی شوند، این سازماندهی، تا زمانی که همه زنان را در بر نگیرد، محدود خواهد ماند. همچنین در کنفرانس زنان که در لبنان و پنل زنان در تونس برگزار شد، شرکت کردیم. با همبستگی با زنان در خاورمیانه، می‌توانیم آزادی مردم خاورمیانه را تضمین کنیم.»