تصویر

«آنها سعی دارند با جرم‌انگاری، قتل دوستان روزنامه‌نگار ما را توجیه کنند»

محمود اورال از TGS گفت که روزنامه‌نگاران ناظم داشتان و جیهان بیلگین به عمد کشته شدند و گفت: «ترکیه در تلاش است تا همکاران روزنامه‌نگار ما را جرم‌انگاری کند و قتل آنها را با اظهارات خود توجیه کند.»

محمود اورال، نماینده آمد اتحادیه روزنامه‌نگاران ترکیه (TGS) درباره قتل روزنامه‌نگاران ناظم داشتان و جیهان بیلگین با خبرگزاری فرات(ANF) صحبت کرد و گفت: «با احترام در مقابل یاد و خاطره دوستان به قتل رسیده خود سر تعظیم فرود می‌آورم. اول از همه به خانواده‌های آنها و سپس به همه کارکنان رسانه‌ای تسلیت می‌گویم. واضح است که این حمله عمدا انجام شده است، زیرا آنها به طور مستقیم به دوستان ما حمله کردند، حتی با وجود آنکه می‌دانستند که آنها روزنامه‌نگار هستند و روی وسیله نقلیه آنها 'مطبوعات' نوشته شده بود نیز مورد حمله قرار گرفتند و کشته شدند.

بنابراین، واضح است که این یک حمله مستقیم است. دوستان ما در آنجا اخبار مربوط به برنامه مخفی ترکیه در سوریه را تهیه می‌کردند که کشته شدند. این حمله هرگز مورد قبول ما نخواهد بود. این حمله هم جنبه اخلاقی دارد و هم جنبه حقوقی و بین‌المللی. روزنامه‌نگاران در همه جای دنیا محافظت می‌شوند. آنها باید به ویژه در زمان جنگ محافظت شوند. متأسفانه می‌بینیم که روزنامه‌نگاران در ترکیه در میانه جنگ هدف قرار می‌گیرند و به قتل می‌رسند. بنابراین در اینجا جنایت جنگی رخ داده و قوانین بین‌المللی بشردوستانه نقض شده است».

 «عاملان قتل‌عام باید فورا مورد بازخواست قرار گیرند»

اورال با بیان اینکه روزنامه‌نگاران در کوردستان و ترکیه به این کشتار اعتراض کردند، اما با تهدید بازداشت شدند، گفت: «به نظر من ترکیه سعی دارد دوستان روزنامه‌نگار ما را جرم‌انگاری کند و قتل آنها را با بیانیه توجیه کند، این وضعیت قابل قبول نیست. در اینجا جرمی رخ داده است و سرپوش گذاشتن بر این جرم قابل قبول نیست. ترکیه باید مسئولین را فورا آشکار کند. عاملان باید در برابر همکاران ما، خانواده‌های مقتولین و جامعه رسانه‌ای پاسخگو باشند.»

 «ما باید خودمان را در برابر فشار سازماندهی کنیم»

محمود اورال از روزنامه‌نگاران خواست تا خود را در برابر ظلم و کشتار سازماندهی کنند و گفت: «حکومت به ما فشار آورده تا جایی که ما را می‌کشند. تنها کاری که می‌توانیم در برابر آن انجام دهیم، مقاومت است. روزنامه‌نگاران باید در برابر آن مقاومت کنند. باید خود را سازماندهی کنیم، هر چه بیشتر مقاومت کنیم، بیشتر می‌توانیم در مقابل فشارهای دولت بایستیم. حتی اگر رژیم قصری در ترکیه اجرا شود، مبارزه را آغاز خواهیم کرد. تسلیم نشوید ما باید تا پایان از راه‌های قانونی استفاده کنیم. ما باید از میراث رفقای به قتل رسیده خود صیانت کنیم.»