ملت کورد همه قدرتمندان جنگ طلب را با شکست مواجە کردە است

کسکین بایندر، رئیس مشترک DBP، حملات ترکیه به روژاوا و جنوب کوردستان را ارزیابی کرد و گفت: "خلق کورد تاکنون اهداف همه قدرتمندان جنگ طلب را با شکست مواجە کردە است."

کسکین بایندر، رئیس مشترک DBP، حملات ترکیه به روژاوا و جنوب کوردستان را ارزیابی کرد و گفت: "خلق کورد تاکنون اهداف همه قدرتمندان جنگ طلب را با شکست مواجە کردە است."

دولت ترکیه در 20 نوامبر حملات نظامی خود را به روژاوا و جنوب کردستان آغاز کرد و در این بمبارانها افراد زیادی به شهادت رسیدند. در برابر این حملات که در دستور کار سیاست کوردستان قرار دارد، خلق کورد در سراسر جهان برخاستەاند.  کسکین بایندر، رئیس مشترک DBP همچنین به هدف از این حملات و نقش سیاست کوردها اشاره کرد. بایندر تصریح کرد: ذهن دولت ترکیه مدتی است که میخواهد مرزهای خود را با اقدامات نظامی و جنگ هم در خاک کوردستان و هم در خاورمیانه گسترش دهد. "نزد آنها زندگی انسانها هیچ ارزشی ندارد". بایندیر ادامه داد که یکی از همدستان اتحاد ملی، دولت باخچلی گفته بود «زمان از بین بردن معاهده لوزان فرا رسیده است» و این گفته باخچلی به معنای پایه و ستون این استراتژی است.  بایندر گفت: "رئیس جمهور اردوغان نیز گفته بود که پیراهن لوزان دیگر برای ما خیلی تنگ است". این نیز به معنای حملات استراتژیک ترکیه است. در چنین وضعیتی ترکیه میخواهد مرزها و اهداف خود را به ویژه از مسیر خاک کوردستان گسترش داده و این را در چارچوبی تاریخی برقرار کند. برای رسیدن به این اهداف، به قوانین بینالمللی، حقوق بشر و زندگی انسانها را اعتنایی ندارند. آنها با حمله به ملت کورد میخواهند به موازنه جنگ بپیوندند. بایندر توضیح داد که وقتی انسان به 20 سال عملکرد قدرت و ذهنیت سیاسی آنها مینگرد، در هر مقطعی هدفی را برای خود تعیین کرده و گفتەاند: «هرگز از این اهداف دست برنداشتەاند. در برخی زمینەها شاهد هستیم که نیروهای بینالمللی در دستیابی به این اهداف به دولت ترکیه و حکومت AKP و MHP کمک کردهاند. مبارزه ملت کورد در کوردستان علیه AKP و MHP و ذهنیت دولت ترکیه، مبارزەای عظیم بوده و تا اندازەای آن اهداف را خنثی کرد. به همین دلیل است که هم AKP-MHP و هم دولت بسیار عصبانی هستند».

بحران دولت ترکیه

بایندر با بیان اینکه حکومت امروز نه تنها در داخل مرزهای کشور، بلکه در موازنه منطقەای نیز مانعی بر سر راه توسعه آزادی و دموکراسی است، گفت: "این تنها موضع ما و ملت کورد نیست. امروز همه مردم منطقه نگران در برابر ترکیه موضع میگیرند". دولت ترکیه و ذهنیتش امروز در راستای نابود کردن و غارت عمل میکند، از قفقاز تا کشورهای شمال آفریقا با موازنه نظامی عمل میکنند. همه ملتهای خاورمیانه و کشورهای منطقه از این سیاست ترکیه ناراحت هستند. در داخل کشور به دلیل مقاومت کوردها، قدرت AKP و MHP از نظر حفظ موجودیت خود دچار بحران بزرگی شدهاند. دلیل اصلی بحران سیاسی و اقتصادی در ترکیه این است که آنها نتوانستەاند به اهداف اصلی خود برسند. 

هدف از بین بردن کوردهاست

بایندر با اشاره به اینکه هدف دولت از انفجار در خیابان استقلال، تغییر نگرش جامعه نسبت به کوردها بود، اما نتوانستند به هدف خود برسند، گفت: با این انفجار قصد داشتند جامعه را با جنبش کورد و خودمدیریتی در روژاوا روبروی هم قرار داده و از این طریق هم مخالفت داخلی و هم جامعه داخلی را مهندسی کنند. از سال 2018، این انفجارها ابزاری برای مشروعیت اجتماعی برای دولتی است که قبلاً پافشاری میکرد که خاک شمال شرقی سوریه را اشغال کند. با این حال، همه چیز در دستان خودشان منفجر شد. وقتی که ما هم به افکار عمومی و هم به همه نهادها و سازمانهای بینالمللی مینگریم، درمییابیم که این حادثه به هیچوجه توسط کوردها انجام نشده است. برعکس، دیدیم که این واقعیت توسط نیروهایی که با دستان خود پرورش دادەاند، انجام شده است. وقتی به اطلاعاتی که امروز به افکار عمومی نشان داده میشود، مینگریم، حقیقت ماجرا کاملاً واضح مشاهده میشود. اما با وجود همه اینها، حملات هوایی از ماه نوامبر آغاز شد و همچنان مناطق مسکونی، انبارهای گندم و بیمارستانها را هدف قرار میدهند. جنگی است که آنقدر حد و مرز نمیشناسد که مناطق مسکونی مردم را ویران میکند.

در این استراتژی دولت علیه کوردها، دیگر هدف آنها این است که بدون توجه به زنان، کودکان، غیرنظامیان و مناطق مسکونی، موجودیت کوردها را از بین ببرد.

جنگ بە بقای حکومت منتهی شد

بایندر به تهدیدات مستمر علیه عملیات زمینی همراه با حملات هوایی اشاره کرد و آن را اینگونه در میان گذاشت: «در واقع ما با یک خواست دولتی مواجه هستیم که اصرار بر حذف موجودیت و جایگاه کردها دارد. با وجود تمام موضعگیریهای افکار عمومی بینالمللی هم، حکومت هیچ تلاشی در این زمینه انجام نداد. البته در مورد مسائل دستیابی به اهداف در سیاست داخلی نیز اینگونه است. به عنوان مثال، ترکیه دارد به یک پروژه انتخاباتی نزدیک میشود و به همین دلیل است که این دولت تا حد زیادی مشروعیت اجتماعی خود را از دست داده است. از طریق یک استراتژی که با این معادله جنگی موجودیت خود را حفظ میکند، عمل مینماید. اما نباید فراموش کرد که هر حکومت و قدرتی که با این هدف علیه کوردها عمل کند، نمی تواند مدت زیادی دوام بیاورد».

ما باید از طریق واکنشهای سریع عمل کنیم 

بایندیر خاطرنشان کرد که اگر دولت AKP-MHP بر این سیاست جنگی پافشاری کند، آنها نیز مانند حکومتهای گذشتە به پایان خواهند رسید، و سپس اینگونه سخنان خود را به پایان رساند: قدرتهاییی که امروز نمیتوانند در سیاست ترکیه سهمی داشتە باشند، با برخودان جنبش کورد به تاریخ پیوستند.  مسیر دوران اخیر که ما اکنون در آن قرار داریم، چنان دورانی است که با توسعه و افزایش مبارزات اجتماعی و افزایش برخودان، عمر این حکومت را کوتاه کرده و آن را به زبالەدان تاریخ خواهیم انداخت. این روند که در واقع توسط دولت به عنوان فرآیند حفاظت از موجودیت خود با پویایی و داینامیک جنگ مدیریت میشود، روندی است که به سوی فاجعه و رکود کشیده میشود. خلقهای ترکیه که آیندەی خود، آزادی، دموکراسی و زندگی انسانی خود را میخواهند، باید علیه این جنگ داینامیک بگویند "ایست!" در این باره میخواهم بگویم که ما به عنوان جنبش سیاسی کورد، قطعاً در دوره خوبی هستیم و باید سریعاً پاسخ دهیم.