«مردم را گرسنه نگه می‌دارند»

اهالی آمد اظهار داشتند که حقوق و دستمزدها بسیار کم و زیر خط فقر است و با میزان تورم همخوانی ندارد. نیز افزودند که حکومت مردم را گرسنه نگه می‌دارد.

مردم آمد به پایین‌بودن دستمزدها و عدم همخوانی آن با میزان تورم و نیز بیکاری اشاره کردند. نیز به وضعیت کارکردن در کارگاهها پرداخته و گفتند که کار در کارگاهها بدون بیمه و با کمترین دستمزد انجام می‌شود.

مرکز آمار ترکیه میزان تورم سال ۲۰۲۳  را ۷۷.۶۴ درصد اعلام نمود، اما طبق اعلام مرکز نظارت بر تورم، میزان تورم بسیار بیشتر و ۱۲۷.۲۱ درصد بوده است! مردم شهر آمد درباره بحران اقتصادی و شرایط زندگی در این کشور با خبرگزاری فرات گفتگو کردند و اظهار داشتند که هر جا جنگ باشد، اقتصاد رشد نخواهد داشت و افزودند: «ابتدا باید جنگ را متوقف کنند و مادران داغدار نشوند، برای این مهم نیز باید با زندان امرالی دیدار انجام دهند. پولی که در جنگ هزینه می‌شود، اگر در فرهنگ‌سازی و آموزش‌وپرورش هزینه شود، بحران اقتصادی پایان می‌یابد. حکومت درصدد است تا زنان را در خانه نگهدارد. اما زنان باید بیشتر از این در بخش آموزش، اقتصاد، سیاست و اجتماع حضور یابند.»

«با آغاز مجدد جنگ، خلق دچار فقر شد»

رمزی ایلچی عنوان کرد که در "دوره مذاکره" وضعیت اقتصادی کشور بهتر شد و افزود: «مردم خانه، درآمد و کارشان بهتر شد. همه درآمد داشتند زیرا در زمان صلح، پول به جامعه تزریق می‌شد. با آغاز مجدد جنگ، بازهم وضعیت مردم بد شد و بخش اعظمی از بودجه دولت برای جنگ صرف می‌شود.»

کشور ترکیه از لحاظ اقتصادی در آستانه‌ی ورشکستگی است

محمد چفتچی اعلام داشت که تورم اقتصادی بر کل عرصه‌های زندگی تاثیرات منفی گذاشته است. وی عنوان کرد که کشور ترکیه از لحاظ اقتصادی در آستانه ورشکستگی است و افزود: «مردم وقتی با بحران مالی روبرو می‌شوند، به قرض و وام بانکی پناه می‌برند، اما نمی‌توانند همان وامها را نیز پس بدهند. مردم چگونه می‌توانند امرار معاش کنند؟ کارمندان دولتی نمی‌توانند مخارج زندگی خود را تامین کنند، کارگران کمترین حقوق را دارند و نمی‌توانند نیازهای روزانه خود را تامین کنند. جوانانمان در کشورهای دیگر به‌دنبال جستجوی یک آینده‌ی خوبند. کی می‌خواهد در یک کشور دیگر و دور از خانواده‌اش زندگی کند؟ وضعیت اقتصادی اینجا بسیار خراب است.»

مردم گرسنه هستند

برهان اصلان گفت که ازدواج نکرده و نمی‌تواند از پس نیازهای روزانه‌اش برآید و افزود: «قیمت یک نان ۱۵ لیره است! بلیط اتوبوس درون شهری ۱۴ لیره شده است. چگونه زندگی کنیم؟ افرادی هستند که با بیماری مزمن روبرویند و باید ماهانه به‌طور منظم تحت درمان باشند، اما آیا حکومت خبر از نرخ دارو دارد؟! ما نمی‌توانیم نیازهای روزمره خود را تامین کنیم زیرا توسط یک حکومت ظالم اداره می‌شویم. مردم نمی‌توانند اعتراض کنند اما این حقیقت را نمی‌توان پنهان کرد. با یک حقوق بسیار پایین چگونه می‌توان یک خانواده ۵ نفری را اداره نمود؟ می‌گویند مسلمانیم و نمازگزار، بخشی از مردم به همین دلیل به آنان رای دادند. خداوند ستمگران را نفرین کرده است. آنان فقر و گرسنگی مردم را نمی‌بینند. مردم را گرسنه و مفلوک کرده‌اند. باید این سیستم عوض شود.»