سازمان حقوقی مایت: تسلیح یک هزار و ۳۱۶ کوردک سوری از سوی ترکیه
یک سازمان حقوقی مصری اعلام نمود که ترکیه نزدیک به یک هزار و ۳۱۶ کودک سوری را مسلح کرده و در این رابطه با اتکا به اسناد و مدارک اعلام نمود که ترکیه تمامی قوانین و پیمانهای بینالمللی مرتبط با ممنوعیت تسلیح کودکان را نقض کرده است.

سازمان حقوقی مایت که مرکز آن در مصر است گزارشی را تحت عنوان همکاری دولت ترک در تسلیح کودکان در مناطق اشغال شده شمال-شرق سوریه منتشر کرد. در این گزارش آمده ست که جامعه بینالمللی در حفظ غیر نظامیان سوری از تبهکاران وابسته به دولت ترک شکست خورده است و با تشویق نظاممند این دولت تبهکاران وابسته به دولت ترک مرتکب جرایم جنگی و نقض قوانین بینالمللی در تسلیح کودکان میشوند.
تسلیح اجباری کودکان سوری از تبهکاران وابسته به دولت ترک
این سازمان مصری در گزارش خود اعلام کرده است که تبهکاران برای تسلیح کودکان سوری از زور و اجبار استفاده کرده و راههای مختلفی را نیز به کار میگیرند. این سازمانها کودکان را به زور وارد جنگ در مناطق شمال-شرق سوریه نموده و در نتیجه این اقدامات صدها کودک کشته و مجروح شدهاند. این سازمان در بخش دیگری از گزارش خود تایید کرده است که دولت ترک به شیوهای مستقیم تسلیح کودکان را به منظور شرکت در جنگهای شمال-شرق سوریه انجام داده و در مواردی این کودکان برای نبردهای حکومت وفاق لیبی به این کشور اعزام میشود. همچنین این سازمان اعلام نموده است که این اقدام از سوی شرکتهای امنیتی انجام میشود و افراد کمتر از ۱۸ سال را به مناطق جنگی، خصوصا لیبی اعزام میکنند.
همچنین در این گزارش خاطرنشان شده است که تبهکاران دولت ترک از آوریل سال ۲۰۲۰، دو کودک را برای انجام دادن انفجاری در یک نشست نظامی نیروهای سوریه دمکراتیک به مناطق شمال-شرق سوریه فرستادهاند. در ادامه این گزارش آمده است که این کودکان ۱۵ سال سن و لباس غیرنظامی بر تن داشتند. یکی از این دو کودک پیش از رسیدن به محل مورد نظر دست به عملیات انتحاری زده بود. کودک دیگر نیز مجروح و تحت نظر نیروهای سوریه دمکراتیک، دستگیر شده است.
از طرف دیگر، ایمن عقیل ریاست این نهاد حقوقی اعلام نمود که از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۱۹ تبهکاران وابسته به دولت ترک در شمال-شرق سوریه نزدیک به ۱ هزار و ۳۱۶ کودک را مسلح کردهاند، این آمار با توجه به گزارشهای بینالمللی و نظارت سازمان مایت تایید شده است. عقیل در این باره اظهار داشت که این اقدام برخلاف تمامی مفاد و بندها پیمانهای بینالمللی است که در آن تسلیح کودکان و شرکت دادن آنها در جنگها را ممنوع کردهاند.
عقیل در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان ساخت که دولت ترک نزدیک به ۳۸۰ کودک را بعد از مسلح نمودن در مناطق شمال-شرق سوریه به مناطق دیگر و خصوصا لیبی اعزام کردهاند، طبق گزارشهای دریافتی نزدیک به ۲۵ کودک در لیبی کشته شدهاند.
نقض پیمانهای بینالمللی از سوی ترکیه
محمد مختار از پژوهشگران سازمان مایت نیز تاکید کرد که علیرغم اینکه دولت ترک خود بیشتر پیمانهای بینالمللی مبنی بر ممنوعیت تسلیح و مشارکت کودکان در جنگ را امضا کرده است، اما دولت ترک تمامی این موارد را نقض کرده و برای مشارکت دادن کودکان در جنگها، از تبهکاران وابسته به خود در شمال-شرق سوریه حمایت میکند.
سازمان مایت در گزارش خود در رابطه با جرایم جنگی دولت ترک در عفرین اشغال شده نیز اعلام کرده است که دولت اشغالگر تلاش کرده است تا در عفرین هویت ساکنان این منطقه را تغییر دهد، به شیوهای نظاممند ساکنان عفرین را از این شهر اخراج کند، به صورت سیستماتیک تبهکاران خارجی را در این شهر اسکان دهد و بر خلاف قوانین، به قتل و تعدی دست بزند.
ایمن عقیل در خاتمه سخنان خود اظهار داشت که دولت ترک از طریق استقرار تبهکاران وابسته به خود به جای ساکنان اصلی عفرین دست به تغییر دموگرافیک منطقه زده است. استقرار تبهکاران در عفرین همزمان به معنای تغییر اسامی ادارات و سازمانها و خدماترسانی به زبان ترکی بوده است. از این طریق هویت فرهنگی منطقه نابود شده و اشغالگری دولت ترک تداوم یافته و تثبیت میشود.
شایان ذکر است که سازمان مایت، به عنوان سازمان غیر دولتی مصری، به منظور پیشبرد صلح و توسعه و حقوق بشر، بر تداوم حفظ حقوق بشر در آفریقا و خاورمیانه متمرکز است.