تصویر

در روستایی که خطر بهمن وجود دارد، می‌خواهند درختان را قطع کنند!

در روستای حمکا از توابع اَلکه، روستاییان علیه سند قطع درختان با عنوان «جوان‌سازی و امنیت» به پا خاستند و گفتند: «درختان منبع زندگی ما هستند. ما قطع درختان را قبول نمی‌کنیم.»

قطع درختان با وجود خطر بهمن

در شرنخ، جایی که ۷ سال است درختان به طور مداوم در مناطق بَستا، جودی و گابار قطع می‌شوند، تخریب طبیعت به منطقه اَلکه نیز گسترش یافته است. در منطقه بَستا، قطع درختان در ۳۱ منطقه ادامه دارد. به ۹ کدخدای روستاهای تابع الکه نیز سندی از سوی اداره جنگلداری و کشاورزی استان برای قطع درختان ارسال شده است.

روستاییان سند را امضا نکردند، اما به آنها گفته شد: «حتی اگر امضا هم نکنید، ما درختان را قطع خواهیم کرد.» روستاییان به همین دلیل به فرماندهی ژاندارمری منطقه رفتند، اما این بار نیز به آنها گفته شد که قطع درختان به بهانه «امنیت» صورت می‌گیرد و درختان قطع شده نیز فروخته خواهند شد. روستاییانی که نمی‌خواهند درختان روستاهایشان قطع شود، درخواست خود را به نهادهای رسمی ارائه کردند. قطع درختان که به ساکنان منطقه آسیب می‌رساند، همچنین باعث تخریب گسترده طبیعت می‌شود. روستاییان اعلام کردند که مبارزه خود را علیه قطع درختان ادامه خواهند داد.

روستاییان در برابر قطع درختان درخواست‌نامه دادند!

یکی از ۹ روستایی که قرار است درختانش قطع شود، روستای حمکا است. در این روستا که بین دو کوه قرار دارد و نیم ساعت با مرکز بخش فاصله دارد، درختان کوچک و جوان وجود دارند. روستاییان که روستای خود را در دهه ۱۹۹۰ که خالی شده بود، دوباره آباد کردند، زندگی خود را از طریق زنبورداری و دامداری می‌گذرانند. این روستا که منبع درآمد دیگری ندارد، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در معرض خطر بهمن نیز قرار دارد. سال‌های گذشته بارها بهمن آمده است. در روستا برف زیادی می‌بارد. منطقه‌ای که در سال‌های گذشته روستاییان را از بهمن محافظت کرده است نیز از درختان جوان تشکیل شده است. با قطع درختان در روستا، روستاییان هم منبع درآمد خود را از دست خواهند داد و هم با خطر بهمن مواجه خواهند شد. به همین دلیل، آنها در برابر قطع درختان درخواست‌نامه ارائه کردند و اعلام کردند که این قطع درختان را قبول نمی‌کنند.

«منبع معاش ما از بین خواهد رفت»

ابراهیم آکار ۶۰ ساله، ساکن روستا، بیان داشت که آنها سال‌ها با امکانات خود زندگی خود را در روستا ادامه داده‌اند. ابراهیم آکار اظهار داشت که آنها قطع درختان را قبول نمی‌کنند و گفت: «هفته گذشته آمدند و در مورد وضعیت صحبت کردند. کدخدای ما و کدخدایان روستاهای دیگر سند را امضا نکردند. ما روستاییان قطع درختان را نمی‌پذیریم. به لطف این درختان ما در روستا می‌مانیم. صحبت از جوان‌سازی می‌کنند، اما درختان روستای ما خودشان بسیار جوان هستند. اینجا درختان مسن بسیار کم هستند. حتی اگر صحبت از امنیت کنند، ما می‌دانیم که این درختان فروخته خواهند شد. به لطف این درختان، حیوانات ما و ما اینجا هستیم. اگر اینها قطع شوند، امکان ماندن ما اینجا از بین خواهد رفت. مانند همه، ما نیز مجبور به مهاجرت به شهرها خواهیم شد. آنجا نیز نمی‌توانیم زندگی خود را اداره کنیم. به همین دلیل، بگذارید درختان ما سر جای خود بمانند، کسی آنها را قطع نکند. همه ما مردم اینجا مخالف قطع درختان هستیم. ما درخواست خود را به همه رساندیم. بگذارید منبع زندگی ما را از ما نگیرند.»

«در روستایی که خطر بهمن وجود دارد، نباید درخت قطع شود»

نهایت آکار، یکی از روستاییان نیز بیان داشت که به بهانه امنیت می‌خواهند درختان را قطع کنند و اظهار داشت که این وضعیت به نفع آنها نیست.

نهایت آکار اعلام کرد که قطع درختان به روستاییان و حیوانات آسیب خواهد رساند و گفت: «اگر درختان قطع شوند، هوا گرم‌تر خواهد شد و منطقه‌ای برای سایه نخواهیم داشت. حیوانات ما تشنه و گرسنه خواهند ماند. با قطع درختان، آب نیز کم خواهد شد. علاوه بر این، اینجا منطقه بهمن‌خیز است. حتی اگر گفته شود که در آن منطقه درخت قطع نخواهد شد، قطع درختان تاثیر بدی بر وضعیت بهمن خواهد گذاشت. ما روستاییان این کار را که به ما آسیب می‌رساند، قبول نمی‌کنیم. بگذارید کاری را انجام دهند که به نفع این روستا باشد. قطع درختان به نفع مردم نیست. ما روستاییان قطع درختان را نمی‌پذیریم و تا آخر از درختان خود محافظت خواهیم کرد.»