"فواد بریتان، ریاست مشترک جامعه دمکراتیک و آزاد روژهلات کردستان- کودار در مصاحبهای اختصاصی با خبرگزار فرات به مسایل مهم کردستان و منطقه پرداخته و آخرین تحرکات نظامی-سیاسی رژیم ایران، رفراندوم باشور کردستان و افزایش موج اعتراضات مردم روژهلات کردستان و ایران را ارزیابی کرده است
رژیم ایران نیک میداند اگر مطالبات مردم کردستان و خلق های ایران را برآورده نکند به سرنوشت تونس و مصر و دوست و همپیمانش سوریه دچار خواهد شد.
ریاست مشترک کودار، فواد بریتان به افزایش تحرکات نظامی رژیم ایران در مرزهای باشور و روژهلات کردستان ـ مرز میان ایران و عراق ـ واکنش نشان داده و گفته است: نیروهای ما با حساسیت خاصی هرگونه مانور نظامی رژیم ایران را دنبال میکند. مقامات نظامی به خصوص سپاه پاسداران میگویند این مانورهای نظامی برای بالابردن سطح دفاعی ایران و در هفته دفاع مقدس صورت میگیرد ولی با این بهانهها هدف نابودی مناطق کُردنشین و نیز زندگی مردم منطقه را دنبال میکنند. مردم منطقه از اینگونه اشغالگریها گلایه دارند زیرا زندگی روزمره شان با تهدید و توپ و تانک روبرو شده است. باید اشاره کرد اینگونه تحرکات و مانورهای نظامی برای زهرچشم گرفتن از نیروهای اپوزیسیون ایرانی به خصوص کُردها است. همچنین میخواهند پیام سیاسی صریحی به مقامات اقلیم کُردستان عراق در خصوص برگزاری رفراندوم بدهند".
در ادامه این بحث بریتان با اشاره به افزایش کشته شدن کولبران کُرد در بانه و سردشت و دیگر نواحی مرزی کُردستان افزود: "رژیم هربار اعلام میدارد این افراد قاچاقچی هستند و کالاهای غیرقانونی به داخل مرزها حمل میکنند. سوال اینجاست آیا حمل یک کارتن سیگار از سوی یک کولبر زحمتکش که تصاویر آن نیز در همه شبکههای اجتماعی منتشر شد، شایسته گلوله به جمجمه یک انسان است؟ ما از یاد نبردهایم در جریان مناظرههای انتخاباتی، مقامات رژیم چه افشاگریهایی در مورد قاچاق کالا و دزدیهای میلیاردی از سوی همین آقایان انجام میدادند. اگر رژیم و قوه قضائیه خیلی پرقدرت و باجسارت هستند، بروند این باندهای مافیایی و سردسته دزدان را دستگیر کنند که اینگونه خون و جان و مال مردم ایران را میمکند. رژیم باید بداند اینگونه سرکوبها و کشتار بیمهابای مردم بدون پاسخ نخواهد ماند. در هیچ نقطه از تاریخ سراغ نداریم حکومتی به مردم خود ظلم و ستم روا دارد و نیروهای مردمی علیه آن بسیج نشوند و آن را ساقط نکنند. ادامه سرکوب مردم ایران و کُردستان و برآورده نکردن مطالبات آنان مانند بومرنگی است که به سوی خودشان باز می گردد و سرنوشت سرکوب کنندگان منفک از حال و روز حاکمان تونس و مصر و دوست همپیمانشان یعنی رژیم اسد نخواهد بود".
رفراندوم باشور کُردستان برای پردهپوش کردن بحران داخلی حزب دمکرات کُردستان عراق بود؛ آنان مردم را عملاً فریب دادند
بریتان در مورد مسئله برگزاری رفراندوم در باشور کُردستان و شمال عراق، عنوان کرد: "تمامی دولتها حق تعیین سرنوشت توسط خود مردم را به رسمیت شناختهاند. مردم کُردستان نیز حق دارند در آزادی و دمکراسی زندگی کنند. حاکمان اقلیم کُردستان به خصوص جناح وابسته به بارزانی به مردم گفتند بیایید و برای استقلال کُردستان رای بدهید درحالی که خلق کُرد در سال ۲۰۰۵ و بعد از سقوط دیکتاتور پیشین عراق ـ صدام حسین ـ رأی به استقلال داده بود. پس دوباره فراخواندن مردم برای مسئلهای که روشن و شفاف است، بیمعنا بهنظر میرسد. این نکته را نیز نباید از یاد ببریم که همه قدرتهای جهانی از قبیل آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای عربی و همچنین همسایههای عراق یعنی ایران و ترکیه نیز با برگزاری رفراندوم مخالفت کرده و عواقب آن را به بارزانی گوشزد کردهاند؛ اینگونه سیاستها که بهمنظور سرپوش گذاشتن بر مسائل داخلی انجام میگیرد، خلق کرد در باشور کردستان و دستاوردهای چندین سالهشان را با خطر نابودی مواجه میسازد. پس این همه اصرار برای موضوعی که معلوم است برای چیست؟ همه نیروهای سیاسی و مردم کُردستان میدانند که شفاف و بحران قدرت هم در عراق و هم در اقلیم کُردستان وجود دارد. بارزانی دو سال است مدت ریاستش به اتمام رسیده و پارلمان این کشور را ملغی و بیتأثیر کرده است؛ پارلمانی که رأی به عدم انتخاب شدن او گرفته بود. آنان درصدد هستند تا احساسات ملیگرایانه مردم را تحریک کنند و افکار عمومی را از سوی خود بردارند و به انحراف بکشند. برای همین آمدند و به مردم گفتند به دولت کُردی رأی بدهید اما فردای روز رفراندوم، هنگامی که با واکنش و بایکوت شدید کشورهای همسایه و قدرتهای جهانی روبرو شدند، نچیروان بارزانی [رییس حکومت اقلیم کردستان] اظهار داشت که "هیچ چیزی تغییر نکرده و از فردا نیز پرچم عراق پشت سر من خواهد بود". مردم عصبانی و ناراحت هستند. میگویند اگر قرار بود پرچم عراق پشت سر ما باشد چرا به ما گفتید دولت کُردی تأسیس میکنیم. اگر جسارت و قدرت تأسیس دولت را ندارید چرا ملت خود را فریب میدهید؟" فریبکاری سیاسی در اینجا کاملاً محرز است.
نه رژیم فاشیستی اردوغان و نه نظام سرکوبگر ولایت مطلقه فقیه، دوست مردم کُردستان نیستند؛ این رژیمها ریاکار و به دنبال منافع خود هستند
در ارتباط با واکنش دولتهای ایران و ترکیه در ارتباط با مطالبات مردم کُرد بهخصوص در بحث رفراندوم، فواد بریتان میگوید: "خامنهای همواره در سخنانش با اشاره به حقوق مستضعفان و لزوم مبارزه در راه حق تأکید میکند و رژیم اسرائیل را بخاطر عدم رعایت حقوق مردم فلسطین و استقلال آنان مردم لعن و نفرین قرار میدهد. حال چرا همین حقوقی که برای مردم فلسطین محترم میشمارد، برای مردم خود و ملت کُردستان قائل نیست؟ او میگوید جنبش و انقلاب ما برگرفته از قیام عاشورا و امام حسین است در حالی که اقدامات غیرانسانی و وحشیانهای که انجام می دهند هزار مرتبه از اعمال یزید و معاویه بدتر است. طبق پرنسیبهای خود آنان، قرآن صراحتاً عنوان میکند مردم و تیره و طوایف حق دارند سرنوشت خود را تعیین کنند و آزادانه زندگی کنند، ولی کاری که رژیم ایران برعلیه مردم خود انجام میدهد، هم مخالف دین و قرآن است و هم در تضاد با منافع مردم است. آنان حکامی ظالم هستند و برای چند صباح ماندن در صندلی قدرت به نفاق و دورویی میپردازند. حتی در بحث رفراندوم نیز دروازههای مرزی را به روی مردم کُرد بستند و خواستند تحریم اقتصادی را بر روی این ملت انجام دهند. تحریمی که نه بارزانی، بلکه تنها خلق کُرد را مورد هدف قرار میدهد. این همان کاریست که یزید در کربلا علیه امام حسین انجام داد. همین وضعیت برای رژیم فاشیستی و خونخوار اردوغان نیز قابل تسری است. اردوغان آنقدر خودخواه و دیکتاتور شده که محافظانش حتی در آمریکا نیز تاب تحمل نارضایتی مردم علیه ارباب خود را ندارند و آنان را با وحشیانهترین شیوه سرکوب می کنند. دوقلوی سرکوبگر اردوغان-باخچلی مردم ترکیه و خلق کُردستان را مورد حقارت قرار میدهند. اردوغان چند روز قبل گفته بود: "کردها قادر نیستند به اداره دولت بپردازند. بارزانی به ما خیانت کرده و از فردا معاملات نفتی و دروازههای مرزی و هوایی را به روی بارزانی میبندیم. خواهیم دید چگونه میتوانند به حیات خود ادامه دهند". این است تعریف و تمجیدهایی که اردوغان از بارزانی میکرد. بار دیگر خلق کرد روی راستین اردوغان و ذهنیت رژیمش در برابر کردها را بهخوبی مشاهده کردند. آنان نه تنها دوست مردم کُرد نیستند بلکه به قول خودش "اگر یک چادر به اسم کُرد در آفریقا برپا شود آن را تارومار خواهند کرد".
حمایت کوردها در ایران نشان دهنده روح میهندوستی و فهم بالای سیاسی آنان است. خیابانهای کردستان همیشه آغوش خود را برای مبارزان باز کرده است. پروژه ما برای ایران، کنفدرالیسم دمکراتیک است.
ریاست مشترک کودار در ادامه سخنان خود با اشاره به حمایت بیشمار مردم کُرد از استقلال کُردهای باشور اظهار داشت: "ملتی به اندازه ملت کُردستان مبارز و جسور در تاریخ کم دیده شده است. حمایت کردها در روژهلات کُردستان و ایران نشان داد که کُردستان یک میهن است و آنچه میگذرد نیز مسئلهای بهنام "مسئله کرد" [در خاورمیانه] میباشد. مسئله کرد در خاورمیانه محکوم به چارهیابیست و بهترین چارهیابی آن نیز باید از راه سیاسی و دیالوگ صورت گیرد. در حال حاضر دولت برای حل مسئله کرد آماده نیست و گامهای صمیمی از خود نشان نمیدهد.
انتخاب شخصی کُرد اگر با ذهنیتی اقتدارگرا و دولتی باشد موضوعی شکلی و ظاهری خواهد بود. باید متوجه بود این وضعیت تداوم نخواهد داشت. کُردها به وضعیت لوزان و سایکس-پیکو برنخواهند گشت. شرایط کنژکتوری [سیاست روزانه] منطقه باعث شده کُردها بیش از پیش، جلوی چشم قدرتهای جهانی قدرتنمایی کنند. در سوریه ما شاهد این بودیم که پروژه همزیستی خلقها و دمکراسی برای همه موفق شد. این پروژه رهبر اوجالان بود. پروژهای که نه تنها جلوی قتل عام میلیونها انسان را در سوریه و روژاوا گرفت، بلکه با تأسیس سیستم کنفدرلیسم شمال سوریه همه خلقهای کُرد و عرب و آشوری و مسیحی را در حیات سیاسی میهنشان دخیل کرد. همین چند روز پیش وزیر امور خارجه سوریه "ولید معلم" اعلام کرد حکومت سوریه میتواند با کُردها و سیستم کنفدرالیزیم شمال سوریه به مذاکره بپردازد و به توافق برسند. این نشان میدهد رژیم اسد نیز متوجه قدرت و صداقت این سیستم شده، سیستمی که هیمنه و کابوس داعش را متلاشی کرد و نه تنها جامعه کُرد، بلکه تمام مردم سوریه را از واپسگرایی، قتلعام و آوارگی بیشتر و مداخلات خارجی نجات داد. باید عنوان کرد طرح ما تنها برای کُردها نیست. ما برای آزادی خلقهای آریایی نیز مبارزه میکنیم. آزادی یک خلق، بدون آزادی خلق همسایهاش امکان پذیر نیست و عملی ناشدنیست؛ این آزمون قبلاً تجربه شده و به شکست انجامیده است. کُردها، آذریهای، بلوچ، عرب، ترکمن، فارس، گیلکی و مازنی همه و همه باید آزادانه و در صلح و آشتی زندگی کنند. طرح ما ایجاد دمکراسی در ایران است. دمکراسیای که اکنون پیشاهنگی آن را کُردها برعهده دارند. ما از همه دعوت میکنیم نیروهای خود را سازماندهی کنند و به ما بپیوندند. مبارزات مشترک خلق های ایران باعث سرنگونی دیکتاتورها و برآمدن آفتاب آزادی خواهد شد".
نیروهای اپوزیسیون ایرانی و احزاب کُرد باید هرچه زودتر کنار هم بیایند و کنگره ملی خود را برگزار کنند. زمان به عقب باز نخواهد گشت
ریاستمشتر کودار فواد بریتان، در خاتمه مصاحبه خود با خبرگزاری فرات، با تأکید بر اینکه احزاب کُرد و اپوزیسون ایرانی باید هر چه زودتر کنار هم بیایند، گفت: "دیگر فرصتی از این بهتر نصیب خلقهای ایران و مردم کُردستان نخواهد شد. اگر همه ما بر سر این مسئله که در ایران سیستمی ظالم و نامشروع بر سر کار است که به مطالبات مردم خود گوش نمیدهد و آنان را با وحشیانهترین شیوه سرکوب میکند، اتفاق نظر داریم، باید این گفتمان مبارزاتی خود را در قالب کنگرهای ملی پیگیری کنیم. بگذارید خلقهای ایران اعم از کُرد و عرب و آذری تا فارس و بلوچ و مازنی گرفته کنگره خود را انجام داده و مسایل مربوط به چگونگی مبارزه برای ایجاد دمکراسی در ایران را مورد تحلیل قرار دهند. آن هنگام همه میتوانند در قالب کنگره عظیم خلقهای ایران شرکت کرده و از نزدیک به گفتگو بپردازند. این برای نیروهای کُرد نیز دلالت میکند. کنگره ملی کُردستان محل مناقشه جدی بر روی مسایل ایران و کُردستان است. از حرف مهمتر باید به فکر عمل بود. باید دانست دیگر زمان به عقب بازنمیگردد. باید نیروها و مردم خود را سازماندهی کنیم. ما به عنوان کودار قابلیت محافظت از ملت خود و دیگر خلق های ایران را داریم. جنبش ما جنبشی انترناسیونال است و از همه خلق های ایران و منطقه در صفوف آن حضور دارند. جنبش ما برای آزادی انسانیت تلاش میکند. ما به همه می گوییم آغوش ما و نیروهای ما برای مبارزان راه حقیقت باز است. بیایید باهمدیگر در کُردستانی آزاد و ایرانی آباد در صلح و آرامش بسر بریم".