تصویر

«باید به پاسخی درخور برای این مقطع تبدیل شویم»

فعالین زن و اعضای جنبش زنان تاکید کردند که برای حفظ دستاوردهای انقلاب و ایجاد کشوری آزاد و برابر، باید به پاسخی درخور برای این مقطع تبدیل شوند.

مجلس زنان سوریه برای بحث و تبادل نظر در مورد وضعیت زنان و جای‌گیری آنان در حکومت جدید، با حضور تمامی اعضای جنبش زنان و نهادهای شمال و شرق سوریه، در سالن البرج قامِشلو کارگاهی برگزار کرد.

فعالین و شرکت‌کنندگان، دیدگاه‌های خود درباره وضعیت زنان را با خبرگزاری فرات (ANF) به اشتراک گذاشتند.

ابتدا ابتِسام الحسین، سخنگوی کنگره استار کانتون جِزیر، سخنرانی کرد و ضمن اشاره به مبارزات سیزده ساله انقلاب روژاوا در مقابل سیستم‌های جنسیت‌گرا، به پیشاهنگی زنان در این انقلاب پرداخت. وی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد که انقلاب روژاوا تمامی زنان شمال و شرق سوریه را در برگرفته و علاوه بر آن، هدف اساسی آنان رهایی زنان خاورمیانه است. وی با اشاره به نقش فعال سیستم ریاست مشترک در همه عرصه‌های زندگی اجتماعی در روژاوا، سخنان خود را به پایان رساند.

عَبیر عَصافه، کنشگر و عضو مجلس زنان سوریه، به ارائه دیدگاه‌های خود درباره مقطع جدید و مشکلات موجود پرداخت. وی به وضعیت زنان آواره و زنان آزاد شده از زندان‌ها اشاره کرده و بر ضرورت برخورداری از پروژه تاکید کرد. عبیر عصافه اظهار داشت که برای آنکه زنان در آینده سوریه نیز نقشی فعالانه داشته باشند، باید از قربانی شدن زنان به بهانه اسلام‌گرایی پیشگیری شود و گفت: «در این راستا باید باری دیگر کار و فعالیت عظیم انجام شود تا بتوان ارتباطات را تقویت کرده و به پاسخی مناسب در مقابل وضعیت‌های احتمالی در آینده سوریه تبدیل شد.»

در پایان جواهر عثمان، عضو مدیریت مجلس زنان خانواده‌های شهدای شمال و شرق سوریه، دستاوردهایی را که با زحمات هزاران شهید به دست آمده‌اند، مبنایی برای آزادی زنان دانست و اعلام کرد که این دستاوردها را به عنوان قدمی اساسی در راستای ایجاد سوریه‌ای آزاد در نظر می‌گیرند. وی بر اهمیت حیاتی آزادی زنان برای آزادی جوامع اشاره کرده و بر اهمیت حفظ دستاوردهای موجود تاکید کرد. جواهر عثمان اینگونه سخنان خود را به پایان رساند: «صیانت از این دستاوردها در چنین برهه‌ای بسیار مهم است، زیرا این دستاوردها از سوی هزاران شهید پیشاهنگ به ما رسیده است و صیانت از آن‌ها نیز با رنج و مبارزه امکان‌پذیر است. در این راستا ما موظف هستیم که با هر روشی از این دستاوردها صیانت کرده و به پاسخی درخور برای این مقطع تبدیل شویم.»